October 10, 2025Oct 10 samo da se pohvalim danasnjim ulovom (nista spec, potvrdjujemo osnove) : Amanita rubescens (biserovka?) && Imleria badia (kako se ovaj zove na srpskom ? nisam nasla)pojedeno pre nego sto sam se setila da ih uslikamslike od kosmije :i kobna rodjaka Amanita rubescens ... bela kao smrt !
October 18, 2025Oct 18 Author @prime1 ooo super!!super ulovi..bar nesto za veceru :D @igoraki coprinus comatus..jestiv i ukusan ali kad je beo i netaknut ..za ove je kasno..
October 18, 2025Oct 18 1 hour ago, ivy said:@igorakicoprinus comatus..jestiv i ukusan ali kad je beo i netaknut ..za ove je kasno..Znam, to je bila najveća gomila pa sam nju slikao. Nisam ih nikad ovoliko našao na jednom mestu.
October 18, 2025Oct 18 Ma nabrali smo dosta, bilo je okolo još u manjim grupicama lepih...nego su završili na kraju kao eksponati za izložbu. Evo me u Krepoljinu na nekoh godišnjici njihovog mikološkog društva. Nego smo vrganje ganjali za gulaš, ali nije bilo dovoljnu pa se kuva pasulj. Edited October 18, 2025Oct 18 by igoraki
October 18, 2025Oct 18 @ivyznaš možda šta ovo, ja ne znam a vidim da ni lokalni stručnjaci nisu uspeli da prepoznaju. Edited October 18, 2025Oct 18 by igoraki
October 18, 2025Oct 18 Author @igoraki uf bas je jako losa slika..ali da pokusam da kazem da je Stropharia aeruginosa