ToniAdams Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 a sto uopste mora da se kupa? sta meni fali? ko te ne zna pomislio bi da se salis.
kim_philby Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 a sto uopste mora da se kupa? sta meni fali? koliko vremena imas? Sent from Bender's iPad using Tapatalk
betty Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 ja nalazim neverovatnim da neko u xxi veku ozbiljno koristi termin poput 'meme' u predavanju. ali predavanje je bilo o memama
kim_philby Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 tim gore po predavanje. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
ToniAdams Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 a tko je predavacica, neka stranjska verzija istok pavlovica?
braca Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Pa zašto se ne kupa u svom kidney shaped bazenu? Ili recimo, zašto ako već nema hleba, ne jede kolače? Dokins objasnio - zbog religije -_- Pa ne radi se o tome da oni idu tamo da se kupaju radi kupanja - kad iz onog izadješ, definitivno su prljaviji nego kad udješ, to je i njima jasno - nego je upravo to "kupanje" religiozni čin ili kako ga je ona krstila meme
Verterdegete Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 ja nalazim neverovatnim da neko u xxi veku ozbiljno koristi termin poput 'meme' u predavanju. Sent from Bender's iPad using Tapatalk Meni je neverovatno da ikom moze da padne na pamet da stavi znak jednakosti izmedju religije i 4Chana. I jos da misli da ce mu to komotno proci...
Аврам Гојић Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 (edited) Meni je neverovatno da ikom moze da padne na pamet da stavi znak jednakosti izmedju religije i 4Chana. I jos da misli da ce mu to komotno proci... uhh ali nije to taj meme...taj izraz je ušao u internet sleng preko Dokinsovih teorija Edited August 21, 2014 by Грешни Василије
Аврам Гојић Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Mislim da se Verter šali :) Tim bolje. A i da se ne šali, nema veze, niko se nije rodio naučen.
ToniAdams Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Pa ne radi se o tome da oni idu tamo da se kupaju radi kupanja - kad iz onog izadješ, definitivno su prljaviji nego kad udješ, to je i njima jasno - nego je upravo to "kupanje" religiozni čin ili kako ga je ona krstila meme to je tacno, al pristup je ipak nekako sirov i arogantan
betty Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 to je tacno, al pristup je ipak nekako sirov i arogantan pa kad ima ateisticko-propovedacki cilj pored predavacko-edukativnog. cuj, pola sale joj izaslo - klinci su je provalili. nema engleska taj procenat religioznih, posebno ne u sloju koji bi isao da se dodatno edukuje u oksfordu, pa da moze da se izvlaci na religijsku zatucanost kao glavni razlog izlaska s predavanja.
Turnbull Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Pa ne radi se o tome da oni idu tamo da se kupaju radi kupanja - kad iz onog izadješ, definitivno su prljaviji nego kad udješ, to je i njima jasno - nego je upravo to "kupanje" religiozni čin ili kako ga je ona krstila meme Ma razumem, ali poenta je u nečemu drugom, priča o religiji kao memi, iliti "virusu uma" ( ) propušta ono najbitnije - društveno-ekonomski kontekst u kojem se religije razvijaju i njihovu funkciju u životima vernika. Nebriga za vrednosti ovog života nije rezultat virusa uma, nego činjenice da je ovozemaljski život u tim krajevima toliko jeftin. Religija u tom smislu predstavlja jedinu nadu koju ti ljudi imaju - da ovaj život nije sve.
Recommended Posts