adam Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 ja kako mi je rekla staramajka (jos ne mogu da verujem da sam nesto tako ocigledno zanemario) - sta pise na kesi, to je. ako kesa kaze 9-11 minuta, tajmer na 9, spremim cediljku i cim krene da pisti, to je to.
darling Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 (edited) kako znati kad je testenina kuvana? kaze gospodja - pa pise na ambalazi. ja bio zapanjen. to sta pise na kesi, a sta se desava u loncu zavisi od proizvodjaca. uvek sam oprezna kad kuvam prvi put neku pastu. Edited May 30, 2015 by darling
wall Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 A čuj oni koji su to pisali svakako znaju bolje od mene tako da im verujem bezuslovno. ^_^
wall Posted June 3, 2015 Author Posted June 3, 2015 Palačinke. Belo, integralno, raženo, pirinčano. Brašno. Aj u smeće. Belo i malo integralno.
aram Posted June 3, 2015 Posted June 3, 2015 a sto brate tako, ostavljasmo sto puta receps za najbolje palacinke... ajd evo jos jednom: na svakih 100gr brasna ide jedno jaje, 150ml mleka, 100ml kisele vode. umutis, ostavis da odstoji pola sata, dodas malo rakije i peces.
wall Posted June 3, 2015 Author Posted June 3, 2015 a sto brate tako, ostavljasmo sto puta receps za najbolje palacinke... ajd evo jos jednom: na svakih 100gr brasna ide jedno jaje, 150ml mleka, 10ml kisele vode. umutis, ostavis da odstoji pola sata, dodas malo rakije i peces. Imam ja moj recept ali rekoh aj malo ono žitarice, ljuske, vlakna...Zdravo. E bilo mu je zdravo. Ja obavezno ubacim malo heljdinog brašna, 10-15%. ^_^ Budu super.
wall Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Dakle fileti oslića u rerni. Odmrznem, osušim, začinim, u foliju i pljas u rernu. Ne bi trebalo da pogrešim.
maheem Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 kako bih voleo da ovo napravite, mnogo je dobra stvar, a vrlo jednostavna. ne bih znao da nazovem ovo jelo, dosta je slican postupak kada se pravi 'pijani saran' nikad nisam pravio p.s., to jedan moj burazer pravi ludilo, ali znam koji je postupak. mozda bi se ovo "moje" jelo moglo nazvati: "slozenac od ribe". moze sva morska riba da ide. ja sam do sada jeo sa somovinom, listom i oslicem. oslic mi je najbolji, jer je neutralan. som je jaci i ne uklapa se savrseno, bas zbog toga sto je jaci. evo ovako: kupe se fileti od oslica, takodje mogu celi oslici ali da se malo drndate u kuhinji u pleh se ture komadi oslica preko ide ovo povrce, seckano: crveni luk beli luk sargarepa celer bela sargarepa persun biber u zrnu so mulje prekrije se folijom i tako pece. danas nismo imali zeleno lisce celera, ali ono obavezno ide. takodje moze i secerac. ovako izgleda: preporuke za ovo gore :)
wall Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Celer nemam a bela sargarepa nisam siguran da znam šta je. Ostalo imam. Popijem jedno-dva pa probam. ^_^ Koliko C i koliko min?
maheem Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 bela mrkva mu je paškanat. šteta za celer jer mu ukus super ispadne.na 200C, sat, sat i po pod folijom
wall Posted June 5, 2015 Author Posted June 5, 2015 Ima nešto crveno s crvenim pipama... Skoro kao mutant patlidžana i sargarepe.
Tresko Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 ja kako mi je rekla staramajka (jos ne mogu da verujem da sam nesto tako ocigledno zanemario) - sta pise na kesi, to je. ako kesa kaze 9-11 minuta, tajmer na 9, spremim cediljku i cim krene da pisti, to je to. Ako na ambalaži piše 9-11 minuta, nemoj da kupuješ tu pastu. Na ambalaži mora da piše tačno vreme. Ako hoćeš da bude baš jako al dente kuvaš minut manje od onoga što je napisano.
adam Posted June 5, 2015 Posted June 5, 2015 Ako na ambalaži piše 9-11 minuta, nemoj da kupuješ tu pastu. Na ambalaži mora da piše tačno vreme. Ako hoćeš da bude baš jako al dente kuvaš minut manje od onoga što je napisano. sad si me zbunio. kupujem onu de cecco pastu, nije ni skupa ni jeftina, nisam nezadovoljan, fino se kuva, fino se jede. na njoj pise - cottura 9 al dente 7. sad, ja to preveo 7-9, vidim da ima razlike, jeste tacno vreme.
Recommended Posts