iDemo Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Inace, koga put nanese i ako nije minirano - BIjele Stene, zadnja posta Ogulin i taj rad... Nevidjeno.
iDemo Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 jel se može negde dotle nekim javnim prevozom? Dokle?? Moglo je nekad - sad ne znam kako je. Ostrovica je super za javni prevoz - Ibarskom bilo kojim busom ka Milanovcu, mesto se zove Zagradje - manje od 2 sata do vrha i posle nazad opet u to Zagradje - svaki bus koji ide Ibarskom nazad u Beograd...
iDemo Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 I treba se povezati sa "klubovima" ako ni zbog cega drugog ono zbog logistike - vishe ljudi moze i bus da iznajmi i da ide kolima i deli troshak i slicno. Dok se ne steknu uslovi za SLO - tamo je@eno sve moze javnim prevozom... :)
iDemo Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Osim toga - nekad drustva su nekad imala par domova - ne znam kako je sada al' je na to moglo da se racuna - ono Rudnik, Divcibare, Rajac, Kopaonik, Ovcar, Suva planina, Tara. Sad je to garant otishlo do mojega al' mozda ima nesto drugo. I/ili kod seljaka.
iDemo Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Planinarski dom na Rudniku: http://www.pdptt.rs/dom-na-rudniku/ Planinarski dom na Divcibarama: http://www.pdptt.rs/dom-na-divcibarama/
Anonymous Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Svi ti domovi ili rade vikendom, ili po najavi, ili ne rade uopšte. Što bi se Srbin cimao negde, pri tom bez WI-FI i Fejsbuka, kad može lepo da sedi u kafiću i drnda mobilni?
iDemo Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Svi ti domovi ili rade vikendom, ili po najavi, ili ne rade uopšte. Što bi se Srbin cimao negde, pri tom bez WI-FI i Fejsbuka, kad može lepo da sedi u kafiću i drnda mobilni? Ma jasno - al' se ovde prica o "extremnim" Srblmima - sto su povukli fabricki neki SLO gen...
iDemo Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 http://serbianoutdoor.com/wp-content/uploads/2012/01/knjiga-o-planini.pdf "Knjiga o planini" Rastka DImitrijevica, iz predgovora koji je napisao Josip Tominsek, 1938me: Po Josipu se zove jedan od dva "peshacka" prilaza iz doline Vrata na Kredaricu/Triglav.
iDemo Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Ili, da citiram jos jednog majstora - "pre rata nismo imali nista, a onda su dosli Nemci i uzeli nam sve" (Dusko Radovic)
barrcode Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 gledam ovaj spisak iDema i javnim prevozom se može do npr. Ovčar banje (Kablar/Ovčar), Dičibare, Tara, Gornja Studena (Suva planina).... Golije i Kopaonici svakako.... može busom i u CG do Žabljaka (Durmitor), Rožaje (Hajla), Kolašin (Bjelasica/Komovi), Stari Bar (Rumija), HN (Orjen)... do Gusinja (Prokletije) ili Plava (Visitor). Što reče iDemo najbolje vam je da se prijavite za neku od tura nekog planinarskog društva- pojednostavljena logistika + mogućnost da vas ostave u tački A a pokupe u tački B (što je skoro pa nemoguće u sopstvenoj režiji). Da ne pominjem naravno prisustvo planinskog vodiča. Ja sutra na Maju Jezerce.
Mil@n Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 Ljudi, Tatre su prelepe. Zajebalo Durmitora... A tek prvi dan prošao. Juče hajkali nekih 18ak km danas penjanje.
belch Posted August 7, 2015 Posted August 7, 2015 ti si u poljskoj? i u slovačkoj su isto super, pa ako imaš prilike
Recommended Posts