April 4Apr 4 ja bas volim taj kraj..Rajac,Suvobor,R.Goru...mi ovog proleca planiramo da parkiramo na Divcibarama pa otpesacimo do Rajca,spavamo tamo u domu i sutradan nazad..
April 4Apr 4 Author Just now, ivy said:ja bas volim taj kraj..Rajac,Suvobor,R.Goru...mi ovog proleca planiramo da parkiramo na Divcibarama pa otpesacimo do Rajca,spavamo tamo u domu i sutradan nazad..pamtim tu turu kao mnogo lepu i raznovrsnu. biće vam sjajno.20+km ali bez mnogo kumulativnog penjanja. neverovatno mi je da je nešto tako lepo toliko blizu Beograda, a da tamo niko ne zna za to (doduše i dalje me moje društvo u Srbiji jako čudno gledaju kada pominjem planinarenje, tako da kako i da znaju)
April 4Apr 4 da,meni je ta tura vec dugo na listi zelja..cuti,sto manje ljudi to bolje...od Divcibara se vec pravi novi Zlatibor a ni Rajac nije daleko..
April 4Apr 4 Da li je neko do vas planinara bio u kraju izmedju Krupnja i Ljubovije ?Isao sam tim putem kolima, i to je meni jedan od najlepsih predela, pritom nigde nikoga, ne znam ni da li su ga planinari otkrili.
April 4Apr 4 10 hours ago, Tihajeza said:Da li je staza od Ravne gore obeležena?jeste.mi smo u nekom trenutku skrenuli levo kod albukerkija, pa smo se posle vraćali. srećom, sreli smo lovce, pa su nas uputili.tako smo nedavno, na homoljskim planinama, krenuli nekom stazom za koju smo kasno shvatili da je verovatno napuštena, jer je sve bilo obraslo i bez markacija. skoro do lukinog kamena na pola planine, probijali smo se sve vreme kroz gusto šiblje i napamet, dok nismo izašli ponovo na stazu. prošla samsa par ogrebotina na licu i nekoliko bolnih šibanja po nogama i dupetu, ali je zato bilo uzbudljivo :D7 hours ago, brusli said:Da li je neko do vas planinara bio u kraju izmedju Krupnja i Ljubovije ?Isao sam tim putem kolima, i to je meni jedan od najlepsih predela, pritom nigde nikoga, ne znam ni da li su ga planinari otkrili.znam da ima staza do mačkovog kamena npr., ali nisam bila (još uvek)
April 4Apr 4 14 hours ago, ivy said:ja bas volim taj kraj..Rajac,Suvobor,R.Goru...mi ovog proleca planiramo da parkiramo na Divcibarama pa otpesacimo do Rajca,spavamo tamo u domu i sutradan nazad..biće vam super, drag mi je taj dom, a imaju i odličan pasulj i drugu klopu. i spomenik 1300 kaplara
April 5Apr 5 Mi smo se isto izgubili na Ravnoj Gori, isto bila neka maglustina. Inace, dzaba hrana u tom domu.
April 6Apr 6 mi vec 15tak god posecujemo Rajac zbog paraglajdinga pa smo cesto spavali u tom domu i provodili vikende..
April 9Apr 9 Author On 6. 4. 2026. at 8:27, ivy said:mi vec 15tak god posecujemo Rajac zbog paraglajdinga pa smo cesto spavali u tom domu i provodili vikende..kad smo kod paraglajdera, snimio sam ovog u nedelju (bili prisutni i brojni drugi, no slab vetar bio, te je samo ovaj nešto pokušavao)(hibridni) turno skijaši - popnu se turno skijama, spuste se paraglajderom. ovo je bilo na ~2400m visine.
April 14Apr 14 Author u zvaničnoj ponudi legendarnog udruženja planinarskih vodiča Šamonija (Compagnie des guides de Chamonix) Mon Blan u JEDNOM danu. 4000m visinske razlike (ali kakve!) polazak u 21h, tura traje preko 18h, samo za nadljude, pa na kvadrat.
April 14Apr 14 Author 9 minutes ago, ultra plasticni said:i jos ima placas kako mi se cini?naravno 1900e. samo 1 klijenta vode. inšalah, pokušaću prvi put MB ove godine. ne ovo bezumlje naravno, nego klasični dvodnevni.
April 27Apr 27 On 30. 3. 2026. at 14:34, bey said:zagajička brdadosta otkačenoKostolac pumpa jako! Snimljeno sa iste pozicije. Edited April 27Apr 27 by Ras
April 27Apr 27 najlepše je kada sve ozeleni, izgleda dodatno nestvarno. tako otprilike zamišljam the shire :)svakako ću ići opet, a sudeći po boji na slici, the time is now!