Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Planinarenje i hajking

Featured Replies

ja bas volim taj kraj..Rajac,Suvobor,R.Goru...

mi ovog proleca planiramo da parkiramo na Divcibarama pa otpesacimo do Rajca,spavamo tamo u domu i sutradan nazad..

• Replies 1.5k
  • Views 147.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da podelim sa vama još jednu prelepu avanturu od pre nekog vikenda.   Ne znam da li ste čuli za Tupižnicu, ali to je jedna prelepa planina na istoku Srbije u opštini Knjaževac. Poznata je po

• par slika sa dvodnevnog uspona na Haute Cime (CH) 3257m. Spavanje u domu. Uspon poslednjih vertikalnih 700m baš strm, a sipar, tj prilično zajebano (dosta se ruke koristile pri penjanju). Pogled sjaja

• Par slika sa uspona na Midzor od pre neki dan         Prelep dan za posetu Staroj planini, bas je bilo uzivanje penjati se do vrha. Sledeci nadam se Veliki K

Posted Images

• Author
Just now, ivy said:

mi ovog proleca planiramo da parkiramo na Divcibarama pa otpesacimo do Rajca,spavamo tamo u domu i sutradan nazad..

pamtim tu turu kao mnogo lepu i raznovrsnu. biće vam sjajno.

20+km ali bez mnogo kumulativnog penjanja.

neverovatno mi je da je nešto tako lepo toliko blizu Beograda, a da tamo niko ne zna za to (doduše i dalje me moje društvo u Srbiji jako čudno gledaju kada pominjem planinarenje, tako da kako i da znaju)

da,meni je ta tura vec dugo na listi zelja..

cuti,sto manje ljudi to bolje...

od Divcibara se vec pravi novi Zlatibor a ni Rajac nije daleko..

Da li je staza od Ravne gore obeležena?

Da li je neko do vas planinara bio u kraju izmedju Krupnja i Ljubovije ?

Isao sam tim putem kolima, i to je meni jedan od najlepsih predela, pritom nigde nikoga, ne znam ni da li su ga planinari otkrili.

10 hours ago, Tihajeza said:

Da li je staza od Ravne gore obeležena?

jeste.

mi smo u nekom trenutku skrenuli levo kod albukerkija, pa smo se posle vraćali. srećom, sreli smo lovce, pa su nas uputili.

tako smo nedavno, na homoljskim planinama, krenuli nekom stazom za koju smo kasno shvatili da je verovatno napuštena, jer je sve bilo obraslo i bez markacija. skoro do lukinog kamena na pola planine, probijali smo se sve vreme kroz gusto šiblje i napamet, dok nismo izašli ponovo na stazu. prošla sam

sa par ogrebotina na licu i nekoliko bolnih šibanja po nogama i dupetu, ali je zato bilo uzbudljivo :D

7 hours ago, brusli said:

Da li je neko do vas planinara bio u kraju izmedju Krupnja i Ljubovije ?

Isao sam tim putem kolima, i to je meni jedan od najlepsih predela, pritom nigde nikoga, ne znam ni da li su ga planinari otkrili.

znam da ima staza do mačkovog kamena npr., ali nisam bila (još uvek)

14 hours ago, ivy said:

biće vam super, drag mi je taj dom, a imaju i odličan pasulj i drugu klopu. )

i spomenik 1300 kaplara

20250118_093632.jpg

20250118_093714.jpg

Mi smo se isto izgubili na Ravnoj Gori, isto bila neka maglustina. Inace, dzaba hrana u tom domu.

mi vec 15tak god posecujemo Rajac zbog paraglajdinga pa smo cesto spavali u tom domu i provodili vikende..

• Author
On 6. 4. 2026. at 8:27, ivy said:

mi vec 15tak god posecujemo Rajac zbog paraglajdinga pa smo cesto spavali u tom domu i provodili vikende..

kad smo kod paraglajdera, snimio sam ovog u nedelju (bili prisutni i brojni drugi, no slab vetar bio, te je samo ovaj nešto pokušavao)

(hibridni) turno skijaši - popnu se turno skijama, spuste se paraglajderom. ovo je bilo na ~2400m visine.

20260405_141901.jpg

• Author

u zvaničnoj ponudi legendarnog udruženja planinarskih vodiča Šamonija (Compagnie des guides de Chamonix) Mon Blan u JEDNOM danu. 4000m visinske razlike (ali kakve!)

polazak u 21h, tura traje preko 18h, samo za nadljude, pa na kvadrat.

665264959_1738025277581170_1221605690278926653_n.jpg

i jos ima placas kako mi se cini?

• Author
9 minutes ago, ultra plasticni said:

i jos ima placas kako mi se cini?

naravno 1900e. samo 1 klijenta vode.

inšalah, pokušaću prvi put MB ove godine. ne ovo bezumlje naravno, nego klasični dvodnevni.

• 2 weeks later...
On 30. 3. 2026. at 14:34, bey said:

zagajička brda

dosta otkačeno

zgjc_(12).jpg

KakoJeZelenaBilaMojaDolina.jpg

Kostolac pumpa jako! Snimljeno sa iste pozicije.

KostolacPumpa.jpg

Edited by Ras

najlepše je kada sve ozeleni, izgleda dodatno nestvarno. tako otprilike zamišljam the shire :)

svakako ću ići opet, a sudeći po boji na slici, the time is now!