Jump to content

Nedeljnik Vreme

92 members have voted

1. 1. Čitate li Vreme?

• prestao kad je otišao P. Luković
    • prestao 5.10.
    • prestao 12.03.
    • čitam i dalje
    • nikad počinjao

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Pocivaj u miru, Teofile.

Hrabar i neobicno jasan covek. Nezbunjiv.

Hvala za tekstove iz oblasti kulture.

• Popular Post

Čitao sam od Teofila sve što je moglo da se nađe na netu, Peščanik, Vreme, Slobodna Evropa, neki blogovi... nismo bili ideološki bliski, ali u slučaju Teofila to nije toliko bitno. Prosto moraš da ceniš njegovu hrabrost i beskompromisnost zbog koje su mu mandrili razbili glavu.

Video sam ga bar 100 puta na predstavama, filmskim festivalima i u čuvenoj osamdesettrojci. Nisam ga upoznao, nažalost. Rip.

Prepametan i preduhovit covek.

Bukvalno za njega može da se primeni ona:

"Dobar konj ima hiljadu mana, loš ima samo jednu da je loš."

A konj je plemenita životinja.

Počivaj u miru ljudino.

1 od retkih čije bi reči uvek potpisao. 
RIP majsotre

• Popular Post

Najavio je čovek odavno. 

https://vreme.com/vreme-uzivanja/savrseni-stranci/

Čitao sam ga koliko već ima, četvrt decenije, pa sam čitao i šta je bilo dostupno po arhivama iz deveesetih. Pamtim mnoge njegove legendarne rečenice... Preporuke za knjige, filmmove, muziku...

Krivo mi je što nisam dočekao da mu u prolazu kažem da je na HRT 3 youtube kanalu izašla predstava HNK ,,Kiklop" po romanu Ranka Marinovića sa mladim Šerbedžijom u ulozi Melkiora (posle ga je kod Vrdoljaka igrao Frano Lasić) jer je Teofil pisao u svojoj kolumni da se tim komadom 70-tih zaljubio u kazalište dok je živeo u Zg......i krivo mi je  što nije dočekao slobodu

• Popular Post

Pokoj mu duši, jedan divan i pošten Čovjek s velikim Č.

• Popular Post

draža u sridu: 

„Kada nam je u petak javio da ne može poslati svoju redovnu kolumnu za vikend broj lista „Danas“, molili smo se našem žurnalističkom bogu da će nam poslati sledeću. Ali, kao i do sada u Srbiji, uvek pre vremena odlaze oni koji nam najviše trebaju i čiji duh najviše volimo – smatra Petrović.

Teofila naziva „renesansnim čovekom koji za 30 i kusur godina nije napisao lošu kolumnu ili loš tekst“:

„Svi su bili odlični, što nikome nikada u srpskom novinarstvu nije pošlo za rukom. Bio je erudita, najnačitaniji čovek koga sam znao, dobri džin srpskog novinarstva, redak novinar koji je podjednako dobro, britko, jasno – i pričao i pisao. U vremenima kada je ovom društvu nedostajalo savesti, Teofil je bio naša savest,“ kaže na kraju Draža Petrović.

nikada politicki na strani zla

nema mnogo onih koji to za sebe mogu reci

pocivaj u miru

Gi7tueyX0AAxa6C?format=jpg&name=4096x409

• Popular Post

Skoro svaka knjiga koju sam pročitao u poslednjih 20 godina je bila njegova preporuka. Reći erudita, malo je. Reći uvek na ispravnoj strani, izlizano je. Napomenuti da ostaje nepopravljiva praznina, izlišno je. Neograničeno je jugoslovenstvo u njemu bilo od Skoplja, Zagreba, do Zemuna, Deronja i ulice Pavla Papa u Urvideku (onaj Slobe Tišme naravno). Pisanje će se zvati imenom njegovim. Vrlo verovatno ću se raspasti u četvrtak ili petak naveče, kada osvane "Vreme" a Nuspojava više ne bude.

Teofil, najveći.

• Popular Post

švarm :heart: