morgana Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 bazdulj je milomir maric sa frizurom i brkovima. isti stil i iste fiksacije. syme, jel vidis ti ovo?
yolo Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Bazdulj je uzasno zanimljiv lik, na najkretenskiji moguci nacin. Citanje njegovih tekstova je zapravo kao citanje trilera sa pogresnim krajem. On vrlo cesto ume da gradi dobar saspens, cacka citaoca neocekivanim referencama, razvija pricu tako da drzi paznju, da bi na kraju poentirao sutem sa centra na pogresnu stranu, u svoj gol. Ovaj njegov tekst o Srdji Popovicu (pored nezaboravne gadosti da ga stavlja u iste recenice sa medijskim nemezisom svih mogucih Srbija poslednjih 25 godina), ima jake elemente toga. Mislim da iza toga stoji bas ovo sto je Ivancic napisao, elemetarno zlo, podlost. On zapravo slozi kraj a onda vezba tehnikalije pisanja u ostatku.
Frank Pembleton Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Ih milomir marić...Milomir je manje elitističan ???? Poslato sa WC šolje by BVK
yolo Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 I da, neverovatno mi je da takav lik piše za Vreme. Zapravo je on idealan komentator za RTS.
James Marshall Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 Od ovog teksta dobri su ovi citati ovog Španca i to je to. Sad, Peščaniku i njihovoj samodovoljnosti se može štošta zamjeriti, ali ne ovo što je Muha ispisao na ovom čaršafu. Meni je ipak uvijek najjače njegovo natezanje da se tekst ukomponuje sa citatima koje iskopa, kao i potpuno pogrešna poređenja, poput ovog što je pomenuo u ovom tekstu - uticaja bijelih listića na naše izbore i fokusa kampanje u elektorskom sistemu. Grendmadrs end frogs.
Sludge Factory Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 A u cemu je fazon sa tim obracunom sa Srdjom Popovicem, pogotovu sad kad coveka vise nema? Oce Zare da bude jedini pravi utemeljitel™ Vremena?
John Coltrane Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 ko će bre ovo da čita si lud aj u tri rečenice Zatim je, iz autorske radionice Muharema Bazdulja, u tjedniku osvanula plahta štiva povodom „prve godišnjice smrti Srđe Popovića i Aleksandra Tijanića“. Sama odluka da se analiza „ostavštine“ tih dviju ličnosti smjesti u isti tekst i da ih se pritom nastoji što više politički približiti – odvjetnika koji je s opozicijskim ambicijama pokrenuo Vreme i pomagao niz drugih nezavisnih glasila, dajući ponajveći konkretan doprinos širenju medijskih sloboda na ovim prostorima, te novinara i menadžera koji je od početka devedesetih kontinuirano rukovodio medijskim servisima vladajućih režima, pa je dakle svojim djelom predstavljao potpunu negaciju Popovićeva angažmana – svjedoči o stvarnim obljetničkim namjerama koje leže iza tobože hladne analitičnosti: doći na grob utemeljitelja, otkopčati šlic i prepustiti se iskazima pijeteta.
gospa buba Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 jel imamo viziju zashto to radi? mislim, mali muharem?
morgana Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 (edited) zato sto bi bilo previse izravno da se preimenuje u 'nemanja' a i svjestan je da nema minuli rad koji bi mu obezbijedio da na makar nekom meridijanu bude i poslije toga dozivljen kao ekscentricni car mislim nemam ja nista protiv samoopredjeljenja, da ne bude nesporazuma. postupak je ovdje sporan. Edited November 13, 2014 by morgana
gospa buba Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 zato sto bi bilo previse izravno da se preimenuje u 'nemanja' a i svjestan je da nema minuli rad koji bi mu obezbijedio da na makar nekom meridijanu bude i poslije toga dozivljen kao ekscentricni car ijao sestro ovo je bash bezobrazno ^_^ stvarno jeste. mislim, ima pravo chovek da se trazi, al shto se trazi na groblju, to mi je problem
morgana Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 pa evo napisala sam i to u editu, nemam ja problem sa samoopredjeljenjem, nego nacinom na koji to radi vec dugo
gospa buba Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 (edited) pa evo napisala sam i to u editu, nemam ja problem sa samoopredjeljenjem, nego nacinom na koji to radi vec dugo nemam ni ja, samo osecam fizichku muchninu kad vidim da ljudi moraju da se traze. tj da ne mogu da opstanu nenadjeni (kao u smislu da sam neki deo tog puta proshla i sama, neuspeshno) Edited November 13, 2014 by gospa buba
morgana Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 on je ispleo citavu mitologiju, znaci jebeni staaarojugoslovenski panteon sa, u krajnjoj liniji, sobom u centru. lici na neki film.
gospa buba Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 (edited) onda ga razumem skroz -_- (neka ide kuci i radi neshto drugo ^_^) Edited November 13, 2014 by gospa buba
luba Posted November 13, 2014 Posted November 13, 2014 zato sto bi bilo previse izravno da se preimenuje u 'nemanja' a i svjestan je da nema minuli rad koji bi mu obezbijedio da na makar nekom meridijanu bude i poslije toga dozivljen kao ekscentricni car mislim nemam ja nista protiv samoopredjeljenja, da ne bude nesporazuma. postupak je ovdje sporan. svaka cast. meni nekoliko stvari ide na nerve, prvo taj napor da se pokaze obrazovanost, nacitanost i upucenost jebenim citatima i parafrazama -- pa brate, pisi seminarske radove za tako nesto. ali to je vise problem toga sto se u srbiji novinarima smatraju voditelji, ucenjaci i ostali, te stoga i nema zanatlija koji umeju da napisu kolumnu (sto mi je tesko da priznam, ali je tijanic imao zaista par vrhunskih), reportazu, analiticki tekst, ponekad jedva i vest. ali ono sto mi mnogo vise smeta je to hardkor jugonostalgicarstvo koje se ovaplocuje na papiru, eventualnom nosenju neke sfrj znacke ili povremenim odlaskom u kafic sa tito dekoracijom, dok se ni na koji nacin, sem utabanog 'regionalnog' metoda, ne pokusava zaista nekakvo stvarno negovanje te nostalgije. mislim, volonterisi brate u muzeju titovom ili organizuj volonterski radionice ili sta god odgovara tvom zivotnom senzibilitetu, ali pusti vise taj papir i olovku. ili nadji neku drugu nostalgiju. mislim, i meni je bilo divno u jugoslaviji, narocito u poredjenju sa onim sto je doslo posle, ali ta veza je pukla i daj da je se secamo kao prve ribe ili frajera ukoliko nemamo muda da je ozivimo nekako.
Recommended Posts