napadaj Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 :kliknuo yes na svaku opciju i pitanje na telefonu i na televizoru, CIA, EU, Vatikan i reptili odavno imaju njegov JMBG, krvnu grupu i dick pickove: 5
Milosh76 Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 A sta rade ljudi koji su 10+ godina u inostranstvu, dolaze 3 puta godisnje u Srbiju i prijavljeni su ovde?
Emma Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 On 2.10.2022. at 18:28, Frau Gabrijela said: pročitala sam negde, mislim ns tviteru, da može da se nađe obrazac, valjda na e-upravi, da se popuni i tako olakša popisivačima. i meni bi tako bilo lakše. da li je neko probao? može li stvarno? I ja danas dobila poruku da može ovako (poslalo mi i obrasce u poruci). Da li može stvarno? Neko probao?
Emma Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 Još kad bih znala da prebacim obrasce sa Vibera na forum... 😥
levi Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 obrasci su na sajtu popisa https://popis2022.stat.gov.rs/sr-latn/4-metodoloskimaterijali//?r=0 dva obrasca p1 i p2, jel to sve? 1
Fakundo Sava Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 8 hours ago, Milosh76 said: A sta rade ljudi koji su 10+ godina u inostranstvu, dolaze 3 puta godisnje u Srbiju i prijavljeni su ovde? to je meni najgora opcija za popisivanje ,a takvih je 90posto gastalbajtera Mora nešto da slažem da bi odradio popis
jms_uk Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 8 hours ago, Milosh76 said: A sta rade ljudi koji su 10+ godina u inostranstvu, dolaze 3 puta godisnje u Srbiju i prijavljeni su ovde? Moze neki drugi clan domacinstva da da podatke o njima? I onda se da odgovor 2 na 33. pitanju, str 4 formulara P1
jms_uk Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 5 minutes ago, Fakundo Sava said: to je meni najgora opcija za popisivanje ,a takvih je 90posto gastalbajtera Mora nešto da slažem da bi odradio popis Gledajuci ovu definiciju sa formulara P2: Quote Domaćinstvo je svaka porodična ili druga zajednica lica koja zajedno stanuju i zajednički troše svoje prihode za podmirivanje osnovnih životnih potreba (stanovanje, ishrana i dr.). oni u stvari i ne bi trebali da budu popisani tu?
jms_uk Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 (edited) On 2.10.2022. at 20:19, pt 2.0 said: Ova popisivačica je mojoj majci rekla da brat i ja koji smo podstanari treba ponovo kao podstanari da se popišemo kad nam zvone (a popisala nas je i ona). Meni to malo nebulozno, već nas je popisala sve tamo. Drugo, vlasnici stana gde ja boravim su u inostranstvu. Šta s njima?! Prema ovoj definiciji iznad, da li se moze (ili ne) biti clan dva domacinstva? On 2.10.2022. at 20:31, dùda said: Neću biti u Srbiji ceo oktobar i deo novembra. Šta bih mogla da uradim glede popisa ? Zar nije popis u stvari presek stanja u odredjenom vremenskom trenutku? Ko nije tu tada, nije tu... Edited October 3, 2022 by jms_uk
jms_uk Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 Ако је неко од чланова домаћинства на школовању/раду у другом граду, како ће он бити пописан? Сва лица која су привремено одсутна из свог домаћинства, било да су одсутна због рада, школовања или из неког другог разлога, биће пописана у свом домаћинству, а податке о њима даће присутни чланови домаћинства. Истовремено, ова лица биће пописана и као тзв. привремено присутна лица и у месту у којем се тренутно налазе, али ће се у резултатима пописа исказивати као становници места у којем живи њихово домаћинство из којег су само привремено одсутни. Један члан мог домаћинства је на школовању / привременом раду у иностранству, да ли се и он пописује? Да. У попису се прикупљају подаци и о члановима домаћинства који се у време пописа налазе у иностранству (школују се, раде или бораве у иностранству из других разлога). Податке о одсутним чланова домаћинства могу да дају чланови њихове породице у Републици Србији.
Popular Post mraki Posted October 3, 2022 Popular Post Posted October 3, 2022 Drugar antivaxer radi kao popisivač. Ne može nikako da shvati da su ljudi ovako paranoični. 2 12
jms_uk Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 17 minutes ago, Fakundo Sava said: to je meni najgora opcija za popisivanje ,a takvih je 90posto gastalbajtera Mora nešto da slažem da bi odradio popis Da li popisivaci imaju uvid ko (ili koliko osoba) ima prijavljeno prebivaliste, kao i boraviste, na adresi?
mraki Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 Zar ne bi to trebala biti prilično jasna situacija? Kontam da ste prošli to na obuci. Ako nisi siguran, zovi instruktora pa proveri. @jms_uk ne, popisivači nemaju nikakav uvid.
Fakundo Sava Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 12 minutes ago, jms_uk said: oni u stvari i ne bi trebali da budu popisani tu? sve ih popisujemo ,samo navedemo da trenutno nisu prisutni i da rade kod stranog poslodavca ili su iz nekog porodičnog razloga u inostranstvu I ako bi u nekom slučaju rekli babi ili dedi da neće da im popišemo sina ili unuka ispala bi frka 9 minutes ago, jms_uk said: Prema ovoj definiciji iznad, da li se moze (ili ne) biti clan dva domacinstva? ne bi trebalo.na jednoj adresi su članovi domaćinstva a na drugoj privremeno prisutni i to bi trebalo da se poklopi u bazi podataka 1 minute ago, jms_uk said: Da li popisivaci imaju uvid ko (ili koliko osoba) ima prijavljeno prebivaliste, kao i boraviste, na adresi? ne imam samo adresu stana ili objekta.Neki stanovi se i ne popisuju ako u njima nema uslova ili ako je pogrešna lokacija 1
jms_uk Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 19 minutes ago, Fakundo Sava said: sve ih popisujemo ,samo navedemo da trenutno nisu prisutni i da rade kod stranog poslodavca ili su iz nekog porodičnog razloga u inostranstvu Ako ja imam prijavljeno prebivaliste (ali i boravak u inostranstvu duzi od 90 dana) kod tate, da li sam ja clan njegovog domacinstva? Po onome gore, ja bih rekao da nisam, jer ne stanujemo zajedno. Da li on onda treba da daje podatke o meni?
Recommended Posts