Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted

ako se ne cenim, ni drugi me nece ceniti.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jesi to naucio od Moce psihologa?

Posted

Nista vas ne razumem, ali mnogo ste slatki.

Posted
povuci reč! i pročitaj o agresivnosti prema neistomišljenicima i maniji gonjenja u mojoj novoj psihološkoj noveli 'crna duga'prestala sam da čitam temu kod ovog miralemovog posta, prvo mi se učinilo da ima sedam strana, kad ono... milivojević je, inače, solidno mudo u srpskoj psihoterapiji :)
Uz Jerotića, Marića, Jova i Mortišu Toševski i neke manje medijski eksponirane likove. Jadna je ova zemlja....Mislim, izvinjavam se što trolujem horor elementima na temi o zaljubljivanju.
Posted

sto, ja mislim da su to korisne informacije, ilustruju scenu. ali, moram da ispravim: maric i jerotic (za jova nisam sigurna) nisu realna muda, samo su popularni u medijima. njihov kanal uticaja je 'samo' na javnost. milivojevic je predsednik saveza drustava psihoterapeuta srbije (izgleda da su psihoterapeutkinje spasile svoje duse :)), za sada, dok ne dobijemo na dar zakon o psihoterapiji, jedinog krovnog tela koje daje nacionalni sertifikat za bavljenje psihoterapijom i vlasnik registra sertifikovanih psihoterapeuta. to ce jednog dana biti licenca. mozda deluje smesno, ali to je vazna funkcija, sa mnogo prakticnih implikacija po psihot. praksu, pre svega kroz formu propisivanja zahteva i priznavanja terapijskih pravaca.

Posted

Jel 'mudo' postalo zvanicna profesionalna kvalifikacija u Srbiji? :lolol: (Opet ispada da su zene nekako skrajnute).Da citiram nesto tangencijalno u vezi, "svojevremeno su komunisti od strucnjaka pravili clanove partije, a ovi sada od clanova partija prave strucnjake".

Posted (edited)

Pa i ja mislim da ilustruju scenu, a scena ne valja.O Jerotiću kao psihoterapeutu ne znam mnogo, ali znam za "njegov" Pastirski savetodavni centar i njegove osnove pastirske psihologije. Što opet, priznajem, nije njegova psihoterapija.Hm, zar se licenca sad ne dobija, pored ostalog (ne znam šta je ostalo) bivstvovanjem na kongresima i predavanjima koja traju 15 minuta?SDPS je jedno udruženje u kojem su neki istaknuti članovi tražitelji rupe u zakonu, mestimično i ozbiljni kršitelji istog. Time gube kredibilitet kod mene, a trebalo bi da ga izgube i u društvu, sve dok se ne dovedu u red, i prestanu da u medijima glume moralne svetionike, a u privatnom životu vrdaju zakonu (neki, ne svi). Možda (ovo "možda" služi samo zato što se neke stvari ne mogu dokazati, a psihići kad im se pripreti kažu "dokaži" s osmehom na faci) ima homofoba, nacosa for real, "bolje ti idi pojebi nešto" likova. Žene nisu uskraćene - bilo ih je bar dve u vrhu hijerarhijski gledano, u poslednje vreme.Kad već trolujem, ajd da kažem nešto o tome što mislim da bi bilo vrlo značajno za budući zakon. To bi bilo obavezno detaljno informisanje klijenata-pacijenata (posle testova ili intervjua) o modalitetu psihoterapije kojoj se podvrgavaju. Da ne bude da psihoanalitičar-termoakumulacioni-psihodinamit dohvati neinformisanog-naivnog opsesivca ili fobičara i napravi mu lom, na primer.

Edited by Malkmus
Posted (edited)
Da ne bude da psihoanalitičar-termoakumulacioni-psihodinamit dohvati neinformisanog-naivnog opsesivca ili fobičara i napravi mu lom, na primer.
:lolol:Zvuči smešno, mada nisam siguran da razumem. Zašto bi mu napravio lom? (Mislim da sam već čuo slične komentare od poznanika koji se bave psihologijom). Edited by Syme
Posted

E sad, to je teško pitanje za odgovaranje na javnom mestu pošto stvarno ne bih da nekog opsesivca nateram na opsesivljenje. (pa sam tako oprezno pisao i brisao ovaj post petnaestak minuta i ispade kikiriki od posta).Samo mogu da kažem da navedene metode mogu da dovedu do pogoršanja simptoma čeprkanjem po prošlosti. Njima treba ići na saniranje simptoma, nikako u neku dublju priču jer su najskloniji analiziranju od odavde do večnosti, i da to pritom donese malo toga konstruktivnog, a mnogo destruktivnog.

Posted
povuci reč! i pročitaj o agresivnosti prema neistomišljenicima i maniji gonjenja u mojoj novoj psihološkoj noveli 'crna duga'prestala sam da čitam temu kod ovog miralemovog posta, prvo mi se učinilo da ima sedam strana, kad ono... milivojević je, inače, solidno mudo u srpskoj psihoterapiji :)
hihhihi, pa jel palamudjenje o ljubavi i fristajl baljezganje psihoterapija? ako jeste, molim da se meni dodeli neka velika dr mr diploma u tom smeru!
Posted
dok ne dobijemo na dar zakon o psihoterapiji,
reci mi da se zezas :mellow:
Posted

aa' kada duša zaboli! (hoće od zaljubljivanja)

Zoran Milivojević, dr med., je psihoterapeut s dugogodišnjom praksom u individualnoj, partnerskoj i grupnoj terapiji. Prvi je u istočnoj Evropi stekao najviši stepen internacionalnog supervizora i edukatora Međunarodnog udruženja za transakcionu analizu (ITAA), kao i Evropske asocijacije za transakcionu analizu (EATA). Izabrani je međunarodni predavač na Univerzitetu Sigmund Frojd u Beču, supervizor u Centru za lečenje zavisnosti od zabranjenih droga Psihijatrijske klinike u Ljubljani, član predsedništva Psihijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva i predsednik Predsedništva Saveza društava psihoterapeuta Srbije, stručni direktor Psihopolis instituta, Novi Sad, predsednik je TA Centra - Asocijacije transakcionih analitičara Srbije.
@Syme o Zoranu Milivojeviću
Evi, Milivojević je apismena budala. Ono što mu se treba priznati jeste da je elokventan i da ostavlja utisak nekoga ko ima veze sa nečim, ali nema.Čitao sam tu njegovu knjigu i ona je mešavina banalnosti (poput ove da se uvek zaljubljujemo u neku svoju sliku, da treba biti racionalan, a ne slepo se povoditi strastima, itd, bla, bla, truć, to piše u svakoj Blic ženi), i outright idiotizama, poput onih da se treba držati tradicionalnih rodnih uloga, jer ćemo u suprotnom svi postati narcisodini muškoženci.Već smo se raspravljali na tu temu, pa da se ne ponavljam. Ne znam kakav je Milivojević terapeut, moguće je da nije loš. Ali kad počne da filozofira o svetu i životu, što zapravo u javnosti radi sve vreme, on je prosto jedan desničarski ideolog koji svoju ideologiju pakuje u masama privlačan scijentistički jezik.Ako želiš, mogu da ti izvlačim njegove budalaštine citat po citat, ali stvarno žali bobe truda. Ukratko, to se svodi na sledeće: najbolje je bilo kad su muškari lovili a žene čuvale decu, a posle toga kada su rodtitelji ugovarali brakove. Danas nam je televizija ugradila tu izmišljotinu o romantičnoj ljubavi i što je pre izbijemo sebi iz glave. Mi sebi treba da biramo partnere onako kako bi ih za nas birali naši roditelji.Uz to: umetnost je, laž filmovi su laž, romantična ljubav je laž. A šta je istina? Istina je da svi treba da žrtvujemo ličnu sreću za kolektiv i rodimo hiljadu dece kako nas ne bi pojeli muslimani koji se množe kao zečevi.Kraj.Fašista, bre.
kraj bre.