kgmr Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 koja, da ne bude zabune, sluzi da se utuku svi psihijatri/ psiholozi koju su se bacili na objavljivanje beletristike.povuci reč! i pročitaj o agresivnosti prema neistomišljenicima i maniji gonjenja u mojoj novoj psihološkoj noveli 'crna duga'prestala sam da čitam temu kod ovog miralemovog posta, prvo mi se učinilo da ima sedam strana, kad ono... milivojević je, inače, solidno mudo u srpskoj psihoterapiji :)
Turnbull Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 U zadnje vreme mi pokvaren radar za sarkazam. Jel si stvarno napisala tu novelu?
kgmr Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 i wish :cry:ali sam za potrebe posta miralemu smislila i žanr i naslov -_- , mislim da je to dobar početak
Turnbull Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 (edited) (Bilo mi odmah smešno, ali rekoh - šta ako si stvarno napisala? Bolje da proverim.) Edited March 3, 2013 by Syme
Аврам Гојић Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 sto je najgore, ona bi to mogla i da napise, cenim, za 2 nedelje, izdavac bi se lako nasao, a ja bih preuzeo PR aktivnosti i to bi bilo hit, potpisivala bi knjige na Sajmu i gostovala u jutarnjim programima
Turnbull Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Ma znam, problem je samo što treba staviti svoje ime ispod toga... Mada - i to se može izbeći :)
MayDay Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 A ne bi bilo loše i da Miki oladi malo sa gonjenjem neistomišljenika. :D
Аврам Гојић Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 A ne bi bilo loše i da Miki oladi malo sa gonjenjem neistomišljenika. :Dpa to je ko da tici kazes da ne leti
kgmr Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 hvala vam, vi ste razlog zašto pišem te knjige! sprdala sam se sad, pa obrisah deo. ali ne moze da se izbegne ime, raspitivala se prijateljica kod jednog vidjenijeg izdavaca, sve moze da se objavi, ali autor(ka) mora da bude spremna na promocije, eventove, hepeninge i ceo paket, jer to prodaje knjigu :(ali rado bih pisala dragu savetu, meni je to dream job
Аврам Гојић Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 ali rado bih pisala dragu savetu, meni je to dream jobjel stvarno bi? mozda moze nesto da se zavrsi
kgmr Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 bih, covece, i to posteno!i odavno sam se nutkala za to, podrzala me i razigrana zelenkada draga mišice,mnoga pitanja postavljate, ali na pogrešnu adresu ih šaljete. umesto sebi, postavljate ih u vetar. a vetar ko vetar, nosi kako mu se ćefne, što je poslednje što vam treba u ovom trenutku. na prvom mestu, dajte sebi vremena. kad nas neko tako povredi, a vi jeste povređeni, draga moja mišice, često panično tražimo rešenje, umesto da prvo ponegujemo sebe. vas ceka veliki zadatak, za koji vam treba velika snaga. nemojte da vas zavedu velike recenice kao sto je ‘htenje je glava a zelja je srce’. da li? ako je tako, onda je vasa muka – nerešiva. srecom, realnost nije takva – emocije ne mozemo da stvorimo ni iz cega, niti da ih ubijemo na silu, fiziologija je to, jaka sila. ali, imamo razum koji cesto saradjuje sa emocijama, mnogo cesce nego sto smo svesni. a vi se sastojite od svih svojih aspekata, upregnite ih da rade za vas. svaka povreda moze da zaraste, nije to ono što je upitno (mada se vama cini da jeste). upitno je koliko ste vi razocarani? da li mislite da je on napravio jednu veliku gresku, ili mislite da je on pogresan? vi kazete ‘…um neprekidno ponavlja da je ucinjena stvar neoprostivi uzas…’ sta je za vas uzas? prevara teska jeste, svakako, mozda najteza stvar koju ste iskusili u zivotu. ali, da li je bas užasna? ima li neka druga reč za to? život vam servira teške stvari i tragedije, ali neće biti da je svaka ‘užas’. užas je nešto što nas koči, što nas preplavljuje, što nas parališe i plaši. strah je jedna stvar od koje patite. neoprostivo? sta je oprostivo za vas? sta je oprost za vas? mislite li, draga misice, da je oprost laka stvar? ako oprastate sitnicu, slozicete se da to bas i nije oprastanje. a ko oprasta? samo vi. ne dajte da to iko ucini umesto vas, niti da vam nametne to pravdajuci se nekim visim ciljevima. ovde se radi o vama i vasoj sreci, i za to morate sami da preuzmete odgovornost. ali odgovornost za ovu situaciju sada, i ovde, a ne podvodite svoj odluku pod opste principe ‘ovo se prasta, ovo ne’. brinete se za oprez, brinete se da li ta veza ima perspektivu. to su cesti strahovi i dileme, ali znajte da na njih odgovora – nema. nije ih bilo ni dok je veza bila nenarusena, pa ih, naravno, nema ni sada, nakon potresa. nema garancija da ce sutra biti lagodno, dobro i lepo. naprotiv, jedino u sta mozete biti sigurni je da ce biti tesko i ponovni pocetak trazi mnogo truda. odustanite od ideje brzog i lakog pomirenja. ne moze. i u slucaju raskida i u slucaju nastavka – rizik je veliki, i moze da se desi da budete povredjeni, opet. i vi i on. ali, preziveli ste jednom, prezivecete opet. ono sto iz ove situacije treba da naucite je da date sebi vreme, koliko god vam treba, bez straha da vas nece cekati, jer nema svrhe posle brodoloma ici u regatu.zato se dobro zamislite, ali ovog puta sa pitanjem da li ja hoću da oprostim i ima li svrhe, a ne da li mogu. iako odgovoranje na to pitanje nije lako, znajte da je svaki odgovor koji date ispravan. za njega treba hrabrost – pa vi, umesto da budete strašljivi mišić iz lavirinta sopstvenih osećanja, budite odvažni skočimiš.
MayDay Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 (edited) Pa Dear Prudence na Slejtu je mnooogo popularna, a tebi takvo pisanje baš super ide od ruke! Edited March 3, 2013 by MayDay
kgmr Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 :) pa samo mi takvo pisanje i ide od ruke - to je moja mracna strana, ali bolje da je prihvatim i koristim za sile dobra, nego da je negiramdodjavola, prudens je tako dobro ime, a sad je vec potroseno
ToniAdams Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 pliz nek bude knjiga sa slikama, popularnim ilustracijama, kako bismo i mi poluobrazovani mogli bar donekle da pratimo.
Milogled Bluff Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 pliz nek bude knjiga sa slikama, popularnim ilustracijama, kako bismo i mi poluobrazovani mogli bar donekle da pratimo.Ne laskaj sebi
Recommended Posts