June 13, 20251 yr Sennheiser HD 598SE - stigle sa oglasa u DE u mint stanju. Da imaju originalnu kutiju, mogle bi u radnju. Švabo nije slagao u opisu, još je pored originalnih kablova ubacio i jedan aftermarket sa mikrofonom.Ove su iz klase koja može da se utakne u telefon/laptop i uz malo EQ korekcija odvede u višesatnu uživanciju u cugu sa poznatom i nepoznatom muzikom. Saundstejž je veeelik, imidžing korektan, mnogo je detalja, ali nenapadno, ne ujedaju za uši tehnikalijama, nego imaju toplu, muzikalnu prezentaciju.Od skoro imam i JCally jm12 dongle DAC flešovan u Fiio JA11 koji još malo zategne i uglača zvuk, ali ovim sluškama to nije potrebno.
July 3, 2025Jul 3 https://youtu.be/LXdo4oKfiko?si=ImCvT98bCA8M3dfeOldtajmeri, seća li se kogod koji je ovo tip slušalica koje su Brajanu i Frediju na ušima? Veoma popularan studijski model valjda još iz šezdesetih, korišćene sigurno i u osamdesetima.
July 19, 2025Jul 19 Liče na Beyerdynamic DT 100. Još se proizvode i nisu jeftine. Model je stariji od mene par godina. 🫤 Kasnije su napravili i DT 150, ali samo u crnoj boji. Ne znam u čemu je razlika, nisam probao nijedne (nikad bio u studiju).
July 19, 2025Jul 19 da, to su teaudiofilski sam potpuno nepismen pa ne mogu da procenim kvalitet zvuka, al su neudobne i teške sačuvaj bože. verovatno zbog toga preživljavaju sve, čupanje, padanje, udaranje, vrv i nuklearni napadmada, imaju i dt108 koje su single ear, e to je topei dan danas su standard Edited July 19, 2025Jul 19 by kud u maglu Simoviću
July 19, 2025Jul 19 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:da, to su teaudiofilski sam potpuno nepismen pa ne mogu da procenim kvalitet zvuka, al su neudobne i teške sačuvaj bože. verovatno zbog toga preživljavaju sve, čupanje, padanje, udaranje, vrv i nuklearni napadmada, imaju i dt108 koje su single ear, e to je topei dan danas su standardDa jbte ja sam neku "dugotrajnu" tezgu radio sa tim "jednouhim" i mikrofonom i odgovaralo mi što su velike i ušna školjka je slobodna ispod njih a ne pritisnuta, što je slučaj sa ovim manjim sada...
July 19, 2025Jul 19 da, to im je plusa može i ispod njih da se nabudže bluetooth sluške, onda se otvara novi univerzum
September 10, 2025Sep 10 jedna od boljih stvari koju sam otkrio u prethodnih par godina Chi-Fisada sam na XENNS Mangird Tea Pro koje tera Hiby R3Pro II DAP
September 10, 2025Sep 10 I plejer 200 Vjerujem da to skupa moćno svira, ali brate 500 brateetd: Mislim, meni chi-fi ima smisla samo ako nudi isto ili više od mejnstrim proizvođača, a za znatno manje para.Zar se za 500 ne može sastaviti neki Sony/Sennheiser combo, npr?Moje IEM su koštale 12 EUR na Aliju Edited September 10, 2025Sep 10 by autsajder
September 11, 2025Sep 11 11 hours ago, autsajder said:I plejer 200 Vjerujem da to skupa moćno svira, ali brate 500 brateetd: Mislim, meni chi-fi ima smisla samo ako nudi isto ili više od mejnstrim proizvođača, a za znatno manje para.Zar se za 500 ne može sastaviti neki Sony/Sennheiser combo, npr?Moje IEM su koštale 12 EUR na Aliju Prve IEM koje sam uzeo su bile Truthear Zero:Red i odusevile su me, bile su oko 60 ojra i realno i dalje mislim da su best buyTada me je odusevio sam koncept IEM slusalica, jer ih nisam ranije ni video ni koristio, pa sam isprobao dosta toga - Sennheiser IE 400 PRO zvuci mnogo siromasnije. IE 900 nisam probao, ali one su preko 1500e. Probao sam Sony IER m9 - one mi zvuce super iskreno, ali cena je bila isto oko 1500 ojra plus mislim da se vise ne proizvode. Nema za 350 da se nadju bolji brand name IEMs. Mozda ima neki jeftiniji Chi-Fi koji svira priblizno dobro - na primer Kiwi KE4, on je oko 200 valjda.Sto se tice plejera - Sony je odlican, ali je Android, a i oni koji valjaju su bas skupi. Ja sam bas trazio uredjaj koji nije Android i gde ne mogu da skrolujem nego samo da slusam muziku na miru. Imao sam Ipad pre 20 godina (i dalje radi), ali zvuci mnogo gore od Hiby. E da, imao sam i Hiby R1 - on je oko sto dolara, lepo svira, samo nema balansirani ulaz a samim tim je i tisi.Btw i te IEMs od 12 dolara su odlicne!I da, imam Airpods Pro 2 koje koristim za posao i za sastanke, jeste da je drugacija namena i da su bt i imaju ANC, ali njih siju i IEMs od 15 evra, tako da su to po meni mnogo vise bacene pare
October 6, 2025Oct 6 On 10. 9. 2025. at 21:09, autsajder said:Moje IEM su koštale 12 EUR na Aliju Koji je model?
October 6, 2025Oct 6 Castor HarmanNakon godinu i po dana, sve je u redu sa kablom, drajverima, čepićima, stalno su u torbi. Dobre su mi protiv buke u gradskom autobusu, za pola sata-sat vožnje dnevno do posla i kući.
October 7, 2025Oct 7 Ne 🙂, slušam muziku, naravno. Pasivna izolacija sa muzikom mi je sasvim dovoljna, ono malo što se čuje iz okoline mi ne smeta. Ne patim za ANC-om, nisam baš toliki čistunac.
October 8, 2025Oct 8 Mislio sam da li je izolacija možda dovoljna dobra da mogu da se koriste i bez muzike. Edited October 8, 2025Oct 8 by eumeswil