Jump to content
IGNORED

Dramski program, ponedeljkom u 20:00


jimi

Recommended Posts

U poslednje vreme sam na youtube odgledao nekoliko TV drama koje sam gledao kao klinac i kroz maglu se secam nekih scena pa sam ih sa zadovoljstvom reprizirao, neke posle vise od 30 godina od prvog gledanja u legendarnom visedecenisjkom terminu ponedeljkom u 8. Negde u to vreme, krajem 70-ih i pocetkom 80-ih, pocele su da se snimaju i drame sa savremenijom tematikom i povremeno prekidale nizove ekranizacija klasicnih drama. Tokom 80-ih je taj "novi talas" skoro potpuno preuzeo termin i bilo je tu fantasticnih stvari za gledanje, cak mi se cini da su te drame bile mnogo kvalitetnije od tadasnje filmske produkcije.Da ne tupim dalje, evo tri predloga za gledanje a vi dodajte neka svoja otkrica, bilo za gledanje online bilo za skidanje.Prvo, dva Sijana iz doba pre Ko to tamo peva, Najlepsa soba od koje sam kao klinac imao traume i nocne more i Kost od mamuta modernija prica slicna nacionalnoj klasi.http://www.youtube.com/watch?v=4hCEpRHaG7whttp://www.youtube.com/watch?v=zG03yHoOR1cTreci predlog se izgleda vodi kao film mada je verovatno TV film. Pokusacu da postavim link da krene od jednom od najboljih monologa u istoriji filma u izvedbi Zvonka Lepetica. (Izgleda da ne moze da se ugradi vec samo kao link).http://www.youtube.c...B8dxzXg#t=3791sAko neko ima link za zagrebacki film/dramu Carobni sako sa Ivicom Vidovicem, ima od mene veliku cokoladu sa ljesnjacima.

Link to comment
 • Replies 106
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • fikret selimbašić

  12

 • pt 2.0

  10

 • kobni zelaya

  7

 • April

  7

^^ Totalna tragedija. Nesto malo manje traume sam imao i od ovih Ludih dana. Zvonko je maestralno digrao ulogu i ne mozes da se ne uzivis i saosecas. Kad takve stvari odgledas kao klinac ne moze da ti ne ostavi traga na licnost i nacin razmisljanja. Sad, dal' je to dobro ili lose, nisam siguran.Pogranicni, hvala na prvom dorinosu. Ove dve se ne secam ni po naslovu ni po ovim slikama ali za koji minut prelazim s reci na delo.

Edited by jimi
Link to comment

Ma ti Ludi dani su slika i prilika našeg mentaliteta. Danas čak još mnogo više nego nekad, ali danas niko neće snimiti nešto tako, čak ni na filmu, a kamoli televiziji.

Link to comment

Kakvih sam se samo odličnih stvari nagledo ponedjeljkom u 20 05. Zvonko Lepetić caruje i u drami -Čovjek koji je znao gdje je sjever a gdje jug- a sad se sjetih još jedne odlične drame,Kusturicin -Bife Titanik- Bogdan Diklić igra ustašu a Boro Stjepanović je Jevrej kafedžija, Zijah Sokolović kao jalijaš koji prodaje cigle itd, odlično.

A tek ovo kako mi je dobro, posebno jako je bilo u vakat kad sam ga prvi put gledo, Haustorče.http://youtu.be/hxkUCMEF_II
Link to comment
 • 2 weeks later...

Auuu! Pa nemojte mi ovo raditi!! Ja vise nista u zivotu necu raditi i necu spavati.Zivotni san mi je DVD kolekcija "Drama ponedeljkom uvece". Skoro sam gledao "Kako upokojiti Vampira" koji nema veze sa romanom. U cemu je tu fora? Zoran Radmilovic igra lika koji ima amneziju, u kuci medj svojima...A moram da izbunarim "Kako zabavljati G. martina"...uuuh!

Link to comment
. Kad takve stvari odgledas kao klinac ne moze da ti ne ostavi traga na licnost i nacin razmisljanja. Sad, dal' je to dobro ili lose, nisam siguran.
Ovo je jako bitno.
Link to comment
Auuu! Pa nemojte mi ovo raditi!! Ja vise nista u zivotu necu raditi i necu spavati.Zivotni san mi je DVD kolekcija "Drama ponedeljkom uvece".Skoro sam gledao "Kako upokojiti Vampira" koji nema veze sa romanom. U cemu je tu fora? Zoran Radmilovic igra lika koji ima amneziju, u kuci medj svojima...A moram da izbunarim "Kako zabavljati G. martina"...uuuh!
Da, tv drama je rađena po Pekićevom pozorišnom komadu, koji je skroz drugačiji od romana. Mislim da je komad pisan po narudžbi nekog od beogradskih pozorišta i tamo je takođe i igran.
Link to comment
Ovo je jako bitno.
Sto bi reko velikan forumske reci, Empe Cetrdeset (zarazio sam se Zaharstvom!): Dok je amerikanac rasto uz Brendona i Svit Veli Haj, ja sam gledo kako se Silja i Crni tuku u sljunkari a Strazar Pesnik vadi Velizara iz kofera u koji ga je stavio tata. Kazu nam da smo svi rodjeni jednaki, jednaki pred bogom i pod zveeezdama... FUCKED FOREVER!
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...