ljuttko Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 Evo i mene, neka su prava a neka šatro jaja, nije teško pogoditi koje je koje al nek je šareno ;) veličine od zmajevog do prepeličjeg, šarala sitna djeca otimajući se za boje samnom :D Srećan Uskrs a i prvi maj i radnom i neradnom narodu
yolo Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 mislite da znam? realno proces je izmakao kontroli u prvim trenucima kada sam poucen savetom sa inter neta krenuo da dodam u vodu sirce sto se pokazalo kao velika greska jer je kucepaziteljka mira potrosila svo vulgaris sirce u kuci na ciscenje. nasao sam prvo neko vinsko zacinjeno, dodao i shvatio da ne deluje i da bih izvadio stvar dodao balzamiko koji je instantno zabraonio vodu. a posto sam pre par godina pri prvom i do sada jedinom pokusaju od 20 jaja uspeo da ne razbucam jedno 5 svega, onda sam kuhao tako da voda ne kljuca nego lagano ispod. posto se taj proces oduzio, taj balzamiko je prvo ofarbao jaja u neku svoju light boju a pritom je od tog pirjanjenja jajca na temperaturi ispod kljucala krenuo da se zgrusnjava u neko sranje koje je krenulo da se hvata na jaja. tako da sam u postupku demidz kontrole na kraju kuhanja svako jaje svojerucno cistio od toga pod mlazom vruce vode, istovremeno ostavljajuci sarenis po jajima od tog balzamika (negde skidao vise negde manje). na kraju laksi deo posla, vratio jaja u vodu i izvadio neke ampule za farbanje koje kakve hrane (sto nikad ne bih radio) i po mokrim jajima da prostite kapao razne boje (zuta ljubicasta crvena plava), kako se susilo tako je odlazilo u nepredvidivim pravcima, a to mogu da kazem pre svega za ove neke pege koje bogte pita od cega su. sad, videcemo ujutro sta ce i da li ce da ostane.... mozda se jaja vrate u izvorno stanje....
gagilija Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 ja samo u lukovini i varzilu. prvi put sam koristila to varzilo i skroz dobra stvar. mlevena kora nekog brazilskog drveta, u svakom slucaju priruda. i naravno, macja inspekcija :)
darling Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 mislite da znam? eh, yolo, da si ovo znao ranije, gde bi ti bio kraj. fercera samo s teranom! sledeci put kuvaj domaca jaja i nece ispucati.
nautilus Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 jebte se umjetnici. meni su i ona sa plavom farbom iz kesice ispala zelena.
aram Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 (edited) jebte se umjetnici. +1 http://www.kreiszeitung.de/bilder/2011/01/05/1069582/116709495-341_008_1868198_bunte_eier-Ga7.jpg grrr, sto mi ne radi img Edited May 1, 2016 by aram
nautilus Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 mladi krompir, mulje, so, jaga. sad ce na jedno sat i po u rernu. taman da bude vruce za rucak.
gospa buba Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 rene samo da mi dize pritisak sa tim shustiklama <_<
yolo Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 e bubo izvadio sam sustikla donaciju iz ormana, samo da znas. u predsoblju je, ili ce da zavrsi kod tebe ili kod neznanog roma....
Кристофер Лумумбо Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 bravo mau, izgleda super, ali moras da slikas i glavno jelo da bi izborila status domacice.
MayDay Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 A ne mogu. Mama je pravila jagnjeću kapamu i mekanu jagnjetinu iz rerne. Mogu samo da ti slikam moj magični burek za nas koji ne jedemo jagnjetinu.
Recommended Posts