renne Posted January 7, 2015 Author Posted January 7, 2015 Ovca ispečena paprike napunjene pihtije se ukrčkavaju
renne Posted January 7, 2015 Author Posted January 7, 2015 (edited) Suve ljute papričke Edited January 7, 2015 by renne
MayDay Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 (edited) Pa tako nekao, od 10 do 15, kako koji dan. U petak će sigurno biti 20 Kod mene od Sv Nikole sa izuzetkom neka dva tri dana non stop gosti. Ja više ne mogu. Edited January 8, 2015 by MayDay
renne Posted January 8, 2015 Author Posted January 8, 2015 šta je to preko paprika ? Ribanac Sad sam ispohovao i punjenje paprike sa sirom, onako kako Yolo kuka da nema nigde u kafani :)
renne Posted January 8, 2015 Author Posted January 8, 2015 Kod mene od Sv Nikole sa izuzetkom neka dva tri dana non stop gosti. Ja više ne mogu. ja moram do subote izdržati, posle odmaram
duda Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Ribanac Sad sam ispohovao i punjenje paprike sa sirom, onako kako Yolo kuka da nema nigde u kafani :) aha ja takve paprike jela u onoj rupi - restoran mornar u dečanskoj doduše pre mnogo godina i bile odlične
renne Posted January 8, 2015 Author Posted January 8, 2015 I ja ih obožavam, tradicionalno pravim svake slave
Zverilla Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 jbt rene kolko ti slava slavis? :) (i svaka cast sto te nijednom ne mrzi da dooobro spremis)
Zverilla Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 zato ja i pitam za recept, lepa im je boja (znaci nije se skroz kristalizovao secer) a ne izgleda kao da strasno cure. pravila sam bezbroj puta sa mamom i nikad nije bilo kako valja, uvek neka krajnost. u poslednjoj iteraciji pre desetak dana smo kuvali secer i mleko po nekom receptu sa neta, pa dodali puter i bilo je nevidjeno retko, a tamno (@wall od tog silnog kuvanja nam se secer kristalizovao i pretvorio u karamel). onda smo nasli na netu da moze da se krkne kasika ili dve brasna, pa smo mi stavili malo gustina da ih ne bismo jeli slamkom. bilo je jako ukusno ali ruzno za videti, nesto braonkasto, a curi. moja baka kaze da je nabolje staviti masu oraha, ali ja necu te sa orasima nego samo original socijalne. mozda je trik staviti bas dosta secera, mi sve nesto okevamo jer su uvek jako slatke. iz iskustva sa pravljenjem torti, puter je jako zajeban kad se rokne u redak a sladak fil, ima tendenciju da se tesko steze cak i u frizideru ne znam sta se desi, ali ne jedan fil za zerbo tortu je otisao u djubre zbog nestrpljivosti pri sjedinjavanju ukuvanih zumanaca i umucenog putera
renne Posted January 8, 2015 Author Posted January 8, 2015 jbt rene kolko ti slava slavis? :) (i svaka cast sto te nijednom ne mrzi da dooobro spremis) Ja dva božića, dva uskrsa i jednu slavu Ostalo spremam za kumove
kapetanm Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 (edited) I meni slava sutra. Mada, trpeza neće biti toliko raznovrsna kao Renneova, ali dospevaju moje paprike punjene kupusom, čuvao sam ih za to, malo sam ih stavio jesenas. Ali, stigla rodbina iz središta zemlje i doneli svašta i čvrsto i tečno. edit: ubio bih za dobre pihtije Edited January 8, 2015 by kapetanm
renne Posted January 8, 2015 Author Posted January 8, 2015 Napravio pihtije, mislim da su više nego dobre
Frank Pembleton Posted January 8, 2015 Posted January 8, 2015 Ja dva božića, dva uskrsa i jednu slavu Ostalo spremam za kumove Gledali ja i žena juče zbog ove njene nemačke grane u familiji, katolički će biti baš rano?Ili smo nešto pobrkali u brojanju?
Recommended Posts