wall Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Imam istu dasku i nož. Ispunjeni su skoro svi uslovi da budem dobar kuvar. ^_^
Frank Pembleton Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 U jbt a pac si u kadu stavio? Poslato sa WC šolje by BVK
ivy Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 rene koliko ti ljudi imas na hrani ovih dana? ja bih po slikama kolicine hrane rekla da bez prestanka imas bar 10ljudi na gajbi svih ovih dana od katolickog bozica na ovamo..
renne Posted January 7, 2015 Author Posted January 7, 2015 Pa tako nekao, od 10 do 15, kako koji dan. U petak će sigurno biti 20
yolo Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 (edited) imas recept za ove oblande sa poslednje slike? nemam ali mogu da saznam, mada ne preporucujem posto moja sestra od ujaka koja ih je pravila ima neki problem sa senzorom za secer u svojoj glavi, tako da su se ovi koji su probali oblande, a nabazdareni su na srpsko slatko (znaci XXXXXXL), zalili da je preslatko. enivej, znam da su jedini sastojci koji idu u fil mleko, secer i puter (tj margarin u sirotnjskoj verziji). mislim da ti je sigurnije da potrazis recept na netu, npr ovaj: http://mojakrofnica.blogspot.com/2013/10/starinske-karamel-oblande.html meni je to bio jedan od 2-3 najomiljenija slatkisa u detinjstvu i moja baba je uvek igrala na sigurnu kartu sa mnom spremajuci mi pladanj istih. medjutim, tu ima neki catch kod spremanja koji ih deli na genijalne i neuspele. ove prve su one kod kojih fil ostane mekan i nekristalizovan a to ne narusi suvocu oblande (tj ne ublatnjavi ih). kristalizovan fil u oblandama je meni nejestiv jer mi je pravio zmarce u telu uvek kada ih zagrizem i do dana danasnjeg sam zadrzao slicnu reakciju na bilo kakav lose kristalizovan fil..... Edited January 7, 2015 by yolo
wall Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 (edited) Ukuvaš mleko i šećer na 50% od prvobitne zapremine. Sipaš tek da se popune rupe. Pa sledeća. Servirati oglađeno. Malopre slušao. Bilo zanimljivije nego o nekoj ribetini od 5 kg. Edited January 7, 2015 by wall
paculla Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 nemam ali mogu da saznam, mada ne preporucujem posto moja sestra od ujaka koja ih je pravila ima neki problem sa senzorom za secer u svojoj glavi, tako da su se ovi koji su probali oblande, a nabazdareni su na srpsko slatko (znaci XXXXXXL), zalili da je preslatko. enivej, znam da su jedini sastojci koji idu u fil mleko, secer i puter (tj margarin u sirotnjskoj verziji). mislim da ti je sigurnije da potrazis recept na netu, npr ovaj: http://mojakrofnica.blogspot.com/2013/10/starinske-karamel-oblande.html meni je to bio jedan od 2-3 najomiljenija slatkisa u detinjstvu i moja baba je uvek igrala na sigurnu kartu sa mnom spremajuci mi pladanj istih. medjutim, tu ima neki catch kod spremanja koji ih deli na genijalne i neuspele. ove prve su one kod kojih fil ostane mekan i nekristalizovan a to ne narusi suvocu oblande (tj ne ublatnjavi ih). kristalizovan fil u oblandama je meni nejestiv jer mi je pravio zmarce u telu uvek kada ih zagrizem i do dana danasnjeg sam zadrzao slicnu reakciju na bilo kakav lose kristalizovan fil..... zato ja i pitam za recept, lepa im je boja (znaci nije se skroz kristalizovao secer) a ne izgleda kao da strasno cure. pravila sam bezbroj puta sa mamom i nikad nije bilo kako valja, uvek neka krajnost. u poslednjoj iteraciji pre desetak dana smo kuvali secer i mleko po nekom receptu sa neta, pa dodali puter i bilo je nevidjeno retko, a tamno (@wall od tog silnog kuvanja nam se secer kristalizovao i pretvorio u karamel). onda smo nasli na netu da moze da se krkne kasika ili dve brasna, pa smo mi stavili malo gustina da ih ne bismo jeli slamkom. bilo je jako ukusno ali ruzno za videti, nesto braonkasto, a curi. moja baka kaze da je nabolje staviti masu oraha, ali ja necu te sa orasima nego samo original socijalne. mozda je trik staviti bas dosta secera, mi sve nesto okevamo jer su uvek jako slatke.
yolo Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 fakat nisu curele a o razmeri secera sam ti sve rekao. znaci preslatko preslatko. i pravila sa margarinom. oblande moje babe nikada nisu bile ovako svetle, imale su boju pravog karamel krema i da, i one su bile preslatke sto detetu od 5-10 godina nije smetalo, naprotiv. zivot je mnogo bezbrizniji pre nego sto otkrijes 70% cokolade i slicna sranja....
wall Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 Malopre jeo. Sve ok, valjda treba na tihoj vatri redukovati (očekujem pohvalu za termin) na 50%. Nisam dalje pratio. Dugo se sprema...
Recommended Posts