Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

• Author

Odlične, mnogo mesa, mnogo bluka

• Replies 21k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

• Author

.fd62d856f4807890baea9b17ea1aa8d9.jpg

Biftek, krompiri u pacijoj masti, ostatak voćnog nadeva iz patke, grčka feta, kupus-mrkva salata, vino. 

72380601_10221793722291738_1533322952672

suncanice punjene sunkom i sirom :P

Edited by ivy

Odlične, mnogo mesa, mnogo bluka
Isto i kod mene bilo...
Realno kad su tako dobre u kafani koja je blizu, nema razloga praviti kući...

... Shiit has hit the fan...

• Author

Baš tako

danas mali odmor od mesa. leblebije u paradajz sosu i s fetom pa zapecene u rerni. uz svez hleb s hrskavom koricom. uz to salata od rendanog kupusa, mrkve i cvekle. milinica. 

ovaj recept za leblebije otkrio relativno skoro a smesno lako za napraviti ovde gde ima svega u konzervi. a nije mnogo teze ni ako se leblebije skuvaju na vreme. 

konzerva leblebija, konzerva paradajza seckanog, dosta svezeg origana, dosta belog luka i par supenih kasika mulja. sve se smulja zajedno i u rernu na 180 pola sata. zatvoreno folijom. zatim se izvadi iz rerne, rerna rkne na 220, skine se folija, izmrvi kriska fete (200-250g) i nazad u rernu na desetak minuta otvoreno. ozbiljno ukusno uz dobar hleb. 

Sviđa mi se - praviću!

Sremacki rucak, sve po redu : supica sa dom.rezancima,rinflajsh,punjeno pile i pecene paprike 

7Hb9AAK.jpg

RymcIkW.jpg

Auh kak je trljanica dobra kad prenoći, pa uz prženice 

• Author

Domaća pileća supa, pa sarma

1 hour ago, aram said:

Auh kak je trljanica dobra kad prenoći, pa uz prženice 

Ala ti izmišljaš. Trljanica :lolol:

Beležim u aramov rečnik.

Biftek i krompiri ko juče. Jedem i Rade Šerbedžija mi u glavi. Kontam da mi doktor kaže da moram nečega da se odreknem da bih ostao živ, jedino bih uspeo cigarete bataliti, hrana i alkohol jok

ne reci da nikad nisi čuo, te samim tim ni jeo,  trljanicu?

Prvi put čujem :(

aiii, da uplaniraš neki put na jug pod obavezno, pa da probaš razne verzije, pirotsku, leskovačku, vranjansku, letnju, ljutu i neljutu...
moja je jednostavna varijanta leskovačke - pečena paprika sitno iseckana, sir, beli luk, tucana ljuta po ukusu i ulje. još da sam imao suvu vezenku, bila bi za 5+

Edit: sad ćeš da me pitaš šta ti je to vezenka, pa evo
16327.png

Edited by aram