Jumanji Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 ja se navukla na prolece pa vec treci dan doruckujem salatu-zelena,matovilac,avokado,kuvano jaje,masline,limun,so,mulje i posuto pecenim semenkama suncokret/susam Ja bih dodala i krutone, ne znam da li su po propisu te salate, al me vuce [emoji15]
cmrlj Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 11 hours ago, Ras said: Može li neko da objasni zbog čega bi led bio bolji od vode? pretpostavljam da kod humusa dok masina samelje led, skriljci leda melju humus, pa sve bude kremastije. 2 hours ago, Ras said: Ukoliko je prilikom mlevenja masa pregusta prirodno je dodati malo vode, pogotovo ako je blender (poput mog) male snage. Ne znam da li je cmrlj ledom rešavala tu vrstu problema? nije, cmrlj je tu vrstu problema resila prelaskom na bezmesni rezim ishrane:)
Ras Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 (edited) @cmrlj masa, a ne meso, pričali smo o humusu Edited March 6, 2019 by Ras
nisam ja Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 Pasulj ubica. 16 jezika govori. Završava faks pre šešelja, jebe, ne vadi.
cmrlj Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 4 hours ago, Ras said: @cmrlj masa, a ne meso, pričali smo o humusu oprosti, iznad se pisalo o mesu pa sam mislila da je ovo bio nastavak, moja greska. nisam dodavala led da masina bolje samelje (nego sto sam videla neke arapkinje da to ture u humus), jeste, dodajem tecnost da humus bude redji, ranije sam stavljala red vode, red maslinovog ulja, sad nista od toga, samo led i to ne malo leda i bolji mi je, laksi, a i tekstura je bolja, gladak je kao nijedan pre. 1 hour ago, precog said: agresivna borkinja - veganka :( fascinantno je na sta se ljudima koji ne jedu mesu ucitava agresija. kakva projekcija.
ivy Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 7 hours ago, Jumanji said: Ja bih dodala i krutone, ne znam da li su po propisu te salate, al me vuce ja ne jedem hleb ali salata je ionako u fazonu da ubacis sta god ti se svidja...pre neki dan sam je rucala sa tunom,a juce klot samo avokado,jutros ubacila kuvano jaje..mislim kombinacije su bezbrojne ili nisu u zavisnosti sta imas u kuci..
Bujodrag Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 24 minutes ago, cmrlj said: (....) tekstura je bolja, gladak je kao nijedan pre. Jednom prilikom keva ispeče svinjski vrat (mislim da tada nisam živeo s matorcima) a ona to dobro radi. I dobije pohvale od svih učesnika obžederavanja a od mene dobije kritiku: previše je mekan, kao puding. Želim da osetim vlakna mesa pod zubima, da osetim da nešto grizem. Tekstura i slično, to su bitni elementi estetskog uživanja u jedenju. 24 minutes ago, cmrlj said: ....... fascinantno je na sta se ljudima koji ne jedu mesu ucitava agresija. kakva projekcija. Istina. Imam dobru drugaricu koja je vegeterijanka više od pola svog života a sada ima četrdeset. I ona je kul. ali, živeo sam sa novopečenom vegeterijankom i ona je bila puna ispraznih fraza. E, takve su glasne i izazivaju taj nezasluženi odijum nas ostalih. Ja na hranu gledam uglavnom estetski. Smatram da bi bilo super kad bih se jednom dnevno hranio intravenozno (pola sata posla) a kuvao samo kad mi se baš hoće, zbog uživanja u činu kuvanja. Jbg, bedak je što moramo jesti skoro svakog dana. Previše vremena to oduzima.
Jumanji Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 ja ne jedem hleb ali salata je ionako u fazonu da ubacis sta god ti se svidja...pre neki dan sam je rucala sa tunom,a juce klot samo avokado,jutros ubacila kuvano jaje..mislim kombinacije su bezbrojne ili nisu u zavisnosti sta imas u kuci.. Mmm da..Ja nesto nisam neki ljubitelj hleba pogotovu ne kupovnog i ne volim ga, ne jedem, ali neki domaci mirisni na to sam vec slaba... no bruskete i krutone ne izbegavam nikad Imam i ja neku slicnu verziju te tzv. Prolecne i otprilike sta imas u frizideru Na ovoj fotki: rukola, neka zelena, matilovac, kuvana jaja, tostirani orasi, neko suvo meso (ovde je prsuta ili bilo sta po volji, a i ne mora nista mesnato), koziji sir, krutoni...dresing: samo limun, maslinovo, truncica bibera i soli...a sto kazes varijanti onoliko.
precog Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 2 minutes ago, cmrlj said: fascinantno je na sta se ljudima koji ne jedu mesu ucitava agresija. kakva projekcija. mene plase ljudi koji ne jedu meso, zene malo manje. a fakat je da ti se jede meso, inace ne bi citala mesa umesto masa.
Ras Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 Zapamtio foru sa ledom, probacu nekad. ne: Klot pasulj i ovlas zacinjenu svezu papriku. Kuvao sinoc, jedva se suzdrzao da ne doruckujem.
cmrlj Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 13 minutes ago, precog said: mene plase ljudi koji ne jedu meso, zene malo manje. a fakat je da ti se jede meso, inace ne bi citala mesa umesto masa. mansplaining sta sam citala i sta mi se jede. meni se gade osobe kojima zene nisu ljudi. da, i feministkinja sam.
Bujodrag Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 24 minutes ago, cmrlj said: (.....) feministkinja sam. Who fuckin cares? Ignoriši sablažnjive jajare i svrati kod mene da mi spremiš klopu. Radiš to bolje nego ja.
maheem Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 4 hours ago, nisam ja said: Pasulj ubica. 16 jezika govori. Završava faks pre šešelja, jebe, ne vadi. 1 hour ago, Ras said: Zapamtio foru sa ledom, probacu nekad. ne: Klot pasulj i ovlas zacinjenu svezu papriku. Kuvao sinoc, jedva se suzdrzao da ne doruckujem. Svakoga dana u svakom pogledu sve vise i vise volim pasulj. Idem zeni napisati da mi spremi pasulj za povratak
aram Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 Suljpa forever! Kod nas je, tj. kod džuniora, najnoviji hit pasulj po receptu Bada Spensera.
Recommended Posts