Bujodrag Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 A da ti ipak uposliš/oženiš neku profesionalnu kuvaricu/kuvara? Jedini prihvatljivi otisci masnih prstiju na pločama su od prstiju umašćenih jagnjetinom. Prsti s kačamakom su No - No.
Vapad Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 Jagnjetina ispala odlično, ovo je polovina. baš sam zadovoljan. Dakle, janjetinu oprao, osušio, srezao masnoću i dobro utrljao krupnu so, biber i majčinu dušicu. Uvio u foliju i ostavio u frižideru dva dana. Danas na pleh, maslinovo ulje i malo vode dole, alu folija preko i u hladnu rernu na 180, sat vremena, okrenuo, još sat vremena, podigao na 200 i skinuo foliju, po ure i gornja stran po ure. Spada sa koske i topi se u ustima. Ima ukus mesa i ništa više. Sreća kao takva.
Bujodrag Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 (edited) 2 hours ago, Ras said: Grešiš, sinak..... OK, ne bi mi bilo ni prvi ni poslenji put. 1 hour ago, Vapad said: ....... Jagnjetina ispala odlično, ovo je polovina. baš sam zadovoljan. Dakle, janjetinu oprao, osušio, srezao masnoću i dobro utrljao krupnu so, biber i majčinu dušicu. Uvio u foliju i ostavio u frižideru dva dana. Danas na pleh, maslinovo ulje i malo vode dole, alu folija preko i u hladnu rernu na 180, sat vremena, okrenuo, još sat vremena, podigao na 200 i skinuo foliju, po ure i gornja stran po ure. Spada sa koske i topi se u ustima. Ima ukus mesa i ništa više. Sreća kao takva. +1 Meni ovca i derivati uvek bolji spremljeni kod kuće i pečeni na plehu nego u bilo kom hvaljenom restoranu u kojem sam je jeo. Mada obično nemam strpljenja da je mariniram dva dana Edited November 24, 2018 by Bujodrag
hansolo Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 Pizza bolognese. obavezna kola pored jer je lepo i prilicno tesko ... kola pomaze ... plus stavila tri vrste sira
mraki Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 Pečena bundeva, odavno nisam okusio lepšu, pojedoh duplu porciju
Haralampije Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 Uff.. puci cu, domaci skembici + k kupus
askeladden Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 Ahhhh..skembici.U Poljskoj sam jeo odlicnu supu od skembica.Cekam zenu da ispratim pa vadim ekspres lonac i kupujem kilo,ili dva.
gospa buba Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 sad mi se to jede ubicu se nachi zena mora da emigrira sent from bubamoto
Bujodrag Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 1 hour ago, gospa buba said: sad mi se to jede ubicu se (...) Voliš škembiće? Još da probaš i prave tripice........
gospa buba Posted November 29, 2018 Posted November 29, 2018 Voliš škembiće? Još da probaš i prave tripice........ [emoji6] ne znam dal bash volim, imam neki meshani odnos kao uzasa i kao mogu da jedem. jela chak i u rimu, navalili da probam spektakularni rimski specijalitet. beshte bre ljudi sent from bubamoto
Ras Posted November 29, 2018 Posted November 29, 2018 Tortilje filovane kukuruzom, mladim lukom, paradajzom i onim ukusnim makedonskim ovčijim kačkavaljem.
Recommended Posts