Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)
On 7.8.2018. at 19:59, nisam ja said:

Prvi tanjir light zagrevanje neki mediteranski bakalar pride samo blanche broccoli, ondak suvlaki sa nečim gde pisaše ocra. Gugl kaže bamija. Prvi put jeo. Sviđa. 

nema mediteranskog bakalara, to je riba hladnih mora :) bamije ima i kod nas na pijaci s vremena na vreme, i zaledjene u grckoj radnji vero. dosta se jede u hercegovini, tamo je suse isecenu u komade i nizu na konopac, mozes da je nosis ko lancic oko vrata.

ja i daljem jedem zob i uzivam.

Edited by darling
Posted

Bacalao je zakon. Riba severa a na nacionalnom meniju južnjaka. Zauvek će mi biti čudno

Posted

bakalar se dugo cuva suv ili usoljen, ima ga u izobilju, jeftin je, mornarska hrana, mornari ga razneli po svetu. kod nas na kalenicu usoljeni bakalar prodaje grk, donosi ga iz grcke, i prodaje ga ko grcku hranu na grckoj tezgi. 

Posted

Meni je bakalar postao omiljena riba, ali tako svez, nikako usoljen ili dimljen - takvi su mi pretreski za stomak.

Jedemo filete jednom nedeljno, napravim na pari uz krompir i brokoli/karfiol/spanać i sa sosom od senfa. Mmm

Posted
16 minutes ago, darling said:

mornarska hrana

Бесна си ти :sleep:

dbt4o.jpg

Posted

nema mediteranskog bakalara, to je riba hladnih mora [emoji4] bamije ima i kod nas na pijaci s vremena na vreme, i zaledjene u grckoj radnji vero. dosta se jede u hercegovini, tamo je suse isecenu u komade i nizu na konopac, mozes da je nosis ko lancic oko vrata.

ja i daljem jedem zob i uzivam.

Nego, i ja sam jela sveze bakalare u Grčkoj, makar je tako glasio prevod? Sad razmišljam, prvi put sam se srela sa tom ribom zapravo na Skijatosu, tamo smo jeli grilovanu celu ribu, taman je bila za dvoje. Ovde kupujem filete..

Posted
23 minutes ago, darling said:

jeftin je

Original grčki iz norveške.

A gde jeftin? Uvek se iznenadim cenom :(

Posted
Just now, maheem said:

Kod Darling :) 

Ali se verovatno zove pastrmka :sleep:

Posted
Koliko kosta gde? Kod mene je 3€/100g kod tog jednog coveka gde redovno uzimamo, dok je u prodavnici nesto niza cena ali i lutrija sa svezinom.
Posted

Mislim da je 60e kila kod nas. 

Mogo bi tastu pazariti suvenir u rvackoj pa cu javiti posto je.

Posted (edited)

A skup je i tek ce da bude, zato sto je skoro pa izlovljeno skoro sve sto se izloviti moglo:

f4qlv5.jpg

Edited by namenski
Posted (edited)

jeftin je u norveskoj :D u cro norveski prve klase sam kupila za 280 kuna, a obican sam kupovala i za 180. kod nas u radnji ima fileta svezeg ili svee odmrznutog. takodje, videla sam da talijani prze usoljeni bakalar, toga u dalmejsi nema, sve ide u brudet, salatu il pastetuu. doduse u dalmejsi nema ni slanog, nego je tradicija suhi.

Edited by darling
Posted (edited)

Lepe sveže maline, mislio sam da im je već prošla sezona. Malo jeo, malo će u čiz kejk. Kad sam se najeo, skontao da ima dosta nekih sitnih crvića. :unsure:

Ne znam da sam ikad pre video crva u malini.

Edited by mraki
Posted

mozda su ih to ispovracali smrdljivi martini? :D

Posted

:lolol:

Nadam se da su ih ipak neki lešinari ispustili u letu.