Indy Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 Ja u Fawlty Towers. mada sam gledao i Curb epizodu, to ono kad pita sekretaricu da googla ko je izumeo salatu? Aha.
banatjanin Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 reko si da si proverio u larousse enciklopediji jer mi nisi verovao :D sacu da potrazim Edit: evo odavde pocinje Hahaha :D A, vidim da sam držao i neku dijetu... pa, sad znamo da nije uspela :D
duda Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 hmmm... a ja se secam da sam davnih osamdesetih, cini mi se u svijetu ili kod mandica citala da je u istoimenom hotelu sluzena salata bas sa korenom celera i to seckano na zilijen (i jabuke isto tako)... sad, youtube kaze da je tamo prave i dalje sa korenom celera, dok su dzejmi, a i mnogi drugi uveli stabljike umesto korena... i meni se vise dopada sa stabljikama, a i sa grozdjem, nekako mi svezija i socnija od one originalne ili ''originalne'' varijante :-) ima onaj neki film, muza ili tako nekako se zove, kada šeron stoun šalje džefa bridžisa da joj u neka doba donese valdorf salatu on kaže ''pa nema sada nigde da se kupi'' a ona ga šalje u valdor-astoriu prava valdorfica je naravno sa korenom celera, i sve na žilijen, ko šiša džejmija
renne Posted October 7, 2017 Author Posted October 7, 2017 srećom pa ne volim celer u bilo kakvom obliku, tj stomak ga ne podnosi
Đipalo Junuz Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 Uvek kad vidim pihtije setim se ovog Vasinog posta: http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=3284&p=1459637
aram Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 prava valdorfica je naravno sa korenom celera, i sve na žilijen, ko šiša džejmija Naravno, nije. Mada, sigurno da tvoja ujna koja je celog zivota pravila sa korenom celera zna bolje od coveka koji je tu salatu izmislio... I kakav te sad Dzejmi spopao?
gospa buba Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 Uvek kad vidim pihtije setim se ovog Vasinog posta: http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=3284&p=1459637 ovo ko aleksandar vuchic da je pisao bozemprosti
nezvanova Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 Naravno, nije. Mada, sigurno da tvoja ujna koja je celog zivota pravila sa korenom celera zna bolje od coveka koji je tu salatu izmislio... I kakav te sad Dzejmi spopao? ali eto, stigli su dotle da je danas u astoriji prave bas kao sto mi, prave srpske domacice i pravimo odvajakada, sa korenom celera, a ne stabljikama :-) a inace, ja sam uvela dzejmija u pricu jer je njegov recept na jutjubu odmah nakon ovog sto sam okacila, sa receptom davida garcelona, chefa waldorf astorie koji koristi koren, dok je predhodni chef, john doherty koristio koren celera, ali i stabljike... klik
gospa buba Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 (edited) shta, neko koristi stabljike za waldorf? svashta <_< prashtajte ako sam okasnila na tuchu ^_^ Edited October 7, 2017 by gospa buba
renne Posted October 7, 2017 Author Posted October 7, 2017 Kakva zbrka :O Batalite celer i jedite pi'tije
banatjanin Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 Uvek kad vidim pihtije setim se ovog Vasinog posta: http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=3284&p=1459637 Ekšuli, ono je švargla, što ne menja činjenicu da mi se jede.
Recommended Posts