mlatko Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 Za trenutak sam pomislio da sam upao u epizodu Curb your enthusiasm...Ja u Fawlty Towers. mada sam gledao i Curb epizodu, to ono kad pita sekretaricu da googla ko je izumeo salatu?
maheem Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 A i logika kaže stabljika pa sve i da piše koren
gospa buba Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 au mater mi proturila u autobus shnicala i paprika pechenih, precrkoh od gladi
aram Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 čekaj, koliko shvatam ti imaš sad kod sebe i šnicle i paprike? pa što ne jedeš?
maheem Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 [emoji38] Supa od leblebija i carbonara sa domaćom pastom [emoji14]iggy:
gospa buba Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 (edited) imala sam, ovo je, mada, now eating. sad je vec proshlos :D bile su diiivne, a ja gladna ko iz logora Edited October 6, 2017 by gospa buba
mlatko Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 [emoji38] Supa od leblebija i carbonara sa domaćom pastom [emoji14]iggy: kako ti ispala carbonara? slepljena?
beta Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 pasem peršun dok čekam da se skuva šargarepa za salatu
maheem Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 kako ti ispala carbonara? slepljena?Pasta ispala ok, ta Pastai testenina se kuva 3-5 minuta po uputstvu, srećom pa sam posle 2 minuta probao i skinuo sa ringle. Al jaje sam prerano ubacio - tiganj bio prevruć pa zamalo ispala kajgana.
aram Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 Ja nikad jaja u tiganj, u tiganju samo proprzim slaninicu, u velikoj činiji umutim jaja i sir, pa u to sunem vrelu pastu i slaninu, brzo i dobro promesam i gotovo...
mlatko Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 Umutim jaja, parmigiano i biber bez kojeg mi nema ukusa carbonara, pospem po pasti u tiganju i pomesam minut. U pocetku mi je bilo cudno da jaja ne dodju u dodir sa vrucom grejnom povrsinom ali sam se navikao. domaca pasta all'uovo nije preporucljiva jer je carbonara i ovako lepljiva a jos sa mekanom pastom budu gnochi ili lasagne alla carbonara.
duda Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 obožavam karbonaru, pravim isto ko aram, al' stoji ona da se lako pravi a teško vari
banatjanin Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 @frile Koren celera se naziva ili tako, celery root, ili, češće, celeriak. Uostalom, potrazi, ima banatjaninova, vasina i moja rasprava o tome od pre 5-6 godina, pa vidi šta je banatjanin rekao na kraju :) Šta sam reko? Ne umem da nađem, a sad me baš zanima :-D
aram Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 (edited) reko si da si proverio u larousse enciklopediji jer mi nisi verovao :D sacu da potrazim Edit: evo odavde pocinje Edited October 6, 2017 by aram
nezvanova Posted October 6, 2017 Posted October 6, 2017 hmmm... a ja se secam da sam davnih osamdesetih, cini mi se u svijetu ili kod mandica citala da je u istoimenom hotelu sluzena salata bas sa korenom celera i to seckano na zilijen (i jabuke isto tako)... sad, youtube kaze da je tamo prave i dalje sa korenom celera, dok su dzejmi, a i mnogi drugi uveli stabljike umesto korena... i meni se vise dopada sa stabljikama, a i sa grozdjem, nekako mi svezija i socnija od one originalne ili ''originalne'' varijante :-)
Recommended Posts