Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Za trenutak sam pomislio da sam upao u epizodu Curb your enthusiasm...

Ja u Fawlty Towers. mada sam gledao i Curb epizodu, to ono kad pita sekretaricu da googla ko je izumeo salatu?
Posted

A i logika kaže stabljika pa sve i da piše koren

Posted

au mater mi proturila u autobus shnicala i paprika pechenih, precrkoh od gladi :isuse:

Posted

čekaj, koliko shvatam ti imaš sad kod sebe i šnicle i paprike? pa što ne jedeš? :unsure:

Posted

[emoji38]

Supa od leblebija i carbonara sa domaćom pastom [emoji14]iggy:

Posted (edited)

imala sam, ovo je, mada, now eating. sad je vec proshlos :D

bile su diiivne, a ja gladna ko iz logora :cry:

Edited by gospa buba
Posted

[emoji38]

Supa od leblebija i carbonara sa domaćom pastom [emoji14]iggy:

kako ti ispala carbonara? slepljena?
Posted

pasem peršun dok čekam da se skuva šargarepa za salatu

Posted

kako ti ispala carbonara? slepljena?

Pasta ispala ok, ta Pastai testenina se kuva 3-5 minuta po uputstvu, srećom pa sam posle 2 minuta probao i skinuo sa ringle. Al jaje sam prerano ubacio - tiganj bio prevruć pa zamalo ispala kajgana.
Posted

Ja nikad jaja u tiganj, u tiganju samo proprzim slaninicu, u velikoj činiji umutim jaja i sir, pa u to sunem vrelu pastu i slaninu, brzo i dobro promesam i gotovo...

Posted

Umutim jaja, parmigiano i biber bez kojeg mi nema ukusa carbonara, pospem po pasti u tiganju i pomesam minut. U pocetku mi je bilo cudno da jaja ne dodju u dodir sa vrucom grejnom povrsinom ali sam se navikao. domaca pasta all'uovo nije preporucljiva jer je carbonara i ovako lepljiva a jos sa mekanom pastom budu gnochi ili lasagne alla carbonara.

Posted

obožavam karbonaru, pravim isto ko aram, al' stoji ona da se lako pravi a teško vari  :cry:

Posted

@frile

Koren celera se naziva ili tako, celery root, ili, češće, celeriak. Uostalom, potrazi, ima banatjaninova, vasina i moja rasprava o tome od pre 5-6 godina, pa vidi šta je banatjanin rekao na kraju :)

Šta sam reko? Ne umem da nađem, a sad me baš zanima :-D

Posted (edited)

reko si da si proverio u larousse enciklopediji jer mi nisi verovao :D

sacu da potrazim

Edit: evo odavde pocinje

Edited by aram
Posted

hmmm... a ja se secam da sam davnih osamdesetih, cini mi se u svijetu ili kod mandica citala da je u istoimenom hotelu sluzena salata bas sa korenom celera i to seckano na zilijen (i jabuke isto tako)... sad, youtube kaze da je tamo prave i dalje sa korenom celera, dok su dzejmi, a i mnogi drugi uveli stabljike umesto korena... i meni se vise dopada sa stabljikama, a i sa grozdjem, nekako mi svezija i socnija od one originalne ili ''originalne'' varijante :-)