bey Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 može se nadograditi ili varirati šećer karamelizovati i još tečnog pomešati sa pečenom izmiksanom bundevom ukuvati (event. dodati vanilu, limun) u džem sa karamel aromom ovo slatko me izgledom malo podseća na slatko od kore od lubenice, osim što ono izgleda dosta drugačije :D (kora se seče nečim specijalnim u spirale u čijim se navojima kasnije akumulira sirup) uf. put some sugar on it, honey!
Ras Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 (edited) da, da, limun i vanila su takođe uobičajeni dodaci sve što se kuva sa šećerom i malo vode meni je slatko i ne spremam ga da bih odlagao u tegle, već da se odmah jede odlične su na isti taj način pripremljene breskve, kajsije, ili šljive- šljive su mi bile posebno iznenađenje!- (sve sečeno na pola, paziti da se voće ne prekuva), pa posluženo odmah dok je vrelo preliveno sladoledom od vanile ovaj predlog za džem je vrlo zanimljiv i to ću probati da napravim i probati da odložim u teglu da ima i za drugi put :) cmrlj odlična! Edited September 20, 2017 by Ras
aram Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 prosto za pripremu (muskatnu bundevu izreži na prstenove, složi na dno šerpe, ili tiganja, zalij sa malo vode, pospi šećerom- koristim žuti i cimetom i kuvaj na tihoj vatri dok se tečnost ne pretvori u sirup) i vrlo ukusno - jedem ga i neohlađeno može se nadograditi (za goste) umućenom pavlakom/šlagom i posuti semenkama bundeve Ljuštiti ili ne?
Ras Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 namaz od patlidzana ovoga puta sa izbalansiranim odnosom sastojaka (prethodni put je pretegao ukus belog luka)
Ras Posted September 21, 2017 Posted September 21, 2017 Ras jede ko manekenka. Eh, nekada sam tako i izgledao. A onda su mi izrasli brkovi.
banatjanin Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 kupio osam halepenjosa u Metrou, secnuo, izvadio semenke, napunio masnim makedonskim ovčijim sirom, uvaljao u dupli poh sa prezlama i napravio poperse. dobro je, ali i nije nešto ljuto kako sam očekivao. čak blago, valjda halepenjosi nisu bili neki ili je do izvađenih semenki.
Haralampije Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 jalapeno nije uopste ljut, cak svaka druga -treca nije ni malo ljuta, to deca tamane u Meksiku :) ako si rad da probas nesto ljuce, znas kome da se javis
Frank Pembleton Posted September 22, 2017 Posted September 22, 2017 Chili con carneJa to nikad spremo nisam, ali ide zima, biće i toga...
Recommended Posts