maheem Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 Razočarao si me jer nisi jabuku il slično metnuo unutra [emoji38]
Simon Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 Ухх ти заиста човјеку отвориш апетит:) Одлично изгледа, будем правио у суботу, имам свињски филе, морам само купити лиснато. Сутра ћу да направити сатараш само за себе, не памтим кад сам га задњи пут јео.
Frank Pembleton Posted May 4, 2017 Posted May 4, 2017 (edited) Ovo mu ga dođe kao Velington a? Kalup onaj pravougaoni ko za lebac? ....shit has hit the fan... Edited May 4, 2017 by Frank Pembleton
banatjanin Posted May 6, 2017 Posted May 6, 2017 (edited) porchetta, genijalno ispalo uzeo u maksiju dosta čudno isečen deo praseta. odvojili su but i plećku, a sredinu prodaju u komadu. taman za porketu, cca 2,5 kg. skinuo sam kosti, ostao je gore kare, rebarni de i dole mesnato carsko meso, sa kompletnom kožom. dodao sam još jedan file oko oko pola kile u sredinu, da bude više mesa. začinio obilno i klasično: morska so, sveže tucan biber, beli luk u prahu i suvi ruzmarin. uvezao, spolja natrljao so i stavio na rešetku, na sredinu rerne na čijem je dnu pleh sa vodom, da mast kaplje u vodu i ne zagoreva. prvo na najjače, da probije temperatura, pa kad je počelo da kaplje, smanjio na 180 i tako do pred kraj. na kraju, podigao rešetku gore, uključio samo gornji grejač na najjače i tako dok se korica nije zahrskavila. ostavio da se ohladi, pa onda sekao. kožurica prhka i krckava, većina masti oceđena, ostalo taman koliko treba, a meso meko, mirišljavo od začina, fino slano. plan mi je da ovo ponovim nad otvorenom vatrom sa ozbijnim komadom od bekon svinje. ne znam samo kao pro pričvrsitit da se okreće, a da korz njega ne prllazi ražanj... Edited May 6, 2017 by banatjanin
Frank Pembleton Posted May 6, 2017 Posted May 6, 2017 porcheta.jpg porchetta, genijalno ispalo uzeo u maksiju dosta čudno isečen deo praseta. odvojili su but i plećku, a sredinu prodaju u komadu. taman za porketu, cca 2,5 kg. skinuo sam kosti, ostao je gore kare, rebarni de i dole mesnato carsko meso, sa kompletnom kožom. dodao sam još jedan file oko oko pola kile u sredinu, da bude više mesa. začinio obilno i klasično: morska so, sveže tucan biber, beli luk u prahu i suvi ruzmarin. uvezao, spolja natrljao so i stavio na rešetku, na sredinu rerne na čijem je dnu pleh sa vodom, da mast kaplje u vodu i ne zagoreva. prvo na najjače, da probije temperatura, pa kad je počelo da kaplje, smanjio na 180 i tako do pred kraj. na kraju, podigao rešetku gore, uključio samo gornji grejač na najjače i tako dok se korica nije zahrskavila. ostavio da se ohladi, pa onda sekao. kožurica prhka i krckava, većina masti oceđena, ostalo taman koliko treba, a meso meko, mirišljavo od začina, fino slano. plan mi je da ovo ponovim nad otvorenom vatrom sa ozbijnim komadom od bekon svinje. ne znam samo kao pro pričvrsitit da se okreće, a da korz njega ne prllazi ražanj... Uhhhhh....
Razzmatazz Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Prve lokalne jagode i neprve borovnice udavljene u domaćem medu i grčkom jogurtu.
maheem Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Overload ćuftama u paradajz soau. Glavica luka. Ceo dan ću kukati kako sam se prejeo
fluffy Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 rolat - kikiriki, mladi luk, krem sir, ne zvuči bajno, al je ukus odličan Sent from my iPhone using Tapatalk
cmrlj Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 sto sam si skuvala (i pojela) rezance sa spanacem (trulio mi u frizideru:) bozanstvene, nije mi smetalo ni sto su bile pene (dobila na poklon, prolazi im rok:)
banatjanin Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 Marmajta i putera na kriškama nekog heljdinog hleba, a odozgo zreli engleski čedar, otopljen u rerni Sad obamro sedim zavaljen i otpuhujem Marmajta bi preko svega meć'o
Jeremija Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 Kad ste kilosteri. :D Sad došao kući, razmišljam se dal' da stavim gurmansku ili možda ništa ni ne pojedem...
darling Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 navukli se na chija sjemenchice ljubi nas novak daj najukusniji recept sta i kako. kupila sam vrecu granuma, ne znam sta cu s njom.
Recommended Posts