Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)

:-)) mlevene stevije imas u svakoj prodavnici ''zdrave hrane'', ali ako ti je smor da eksperimentises sa tim, ok... :-) ja cesce koristim tabletice koje rastopim u minimalnoj kolicini vode pa to onda roknem u testo, jer sam nesto umislila da nisu nikada gorke kao sto zna mlevena stevija da bude, kada se pretera :-) ali mislim da kombinacija secera i stevije moze da bude super, mnogo je manja verovatnoca da ce biti neprijatnog ukusa, dobro je i za teksturu kolaca da ipak ima malo secera, a smanjuje se bar za pola kolicina secera koju iskoristis...

Edited by nezvanova
Posted

Problem nije samo u ukusu, nego i u masi - kada zameniš xxx grama šećera sa nekoliko kapi tečnog zaslađivača (koji god da je).

Posted

Problem nije samo u ukusu, nego i u masi - kada zameniš xxx grama šećera sa nekoliko kapi tečnog zaslađivača (koji god da je).

pa nije to neki problem, u vecini slucajeva... vec sam spomenula da npr. baklavu tj sirup za takvu vrstu kolaca ne mozes praviti sa stevijom, da krambl takodje ne moze da se pravi sa stevijom, da naravno torte gde je secer glavni sastojak i ''vezivo'' za kore i kao sto ti kazes tamo gde je secer masa koja je neophodna tortama zbog strukture (kao kod reforme i slicnih) takodje nije izvodljivo, ali u vocnim pitama, mafinima, braunima, tiramisuu, sarloti, cizkejkocvima, keks tortama, ili tako nekim zbuckanim kolacima (i palacinkama)  sasvim lepo moze da zameni secer... narocito kada se zameni samo pola kolicine npr... verovatno treba malo vezbe i iskustva da se proceni sta i koliko dodati na ustrb secera, ali vremenom to postane rutinska stvar :-)

Posted

ja trenutno trosim neku kombinaciju erythritola i stevije,dosta je boljeg ukusa od same stevije 

Posted

E kuku :(

men se svidelo iako su kobaje bile nikakve

po ovom recptu + pomfrit

Posted

povratak™ i proju. sramota vise da se sipa :cry:

Posted

Pravila mug cake prvi put, jelo mi se nesto slatko. Sve stavila i puter i cokolade dosta i slatke pavlake, sve nesto lepo, podiglo se u solji i ispeklo ali suvo ko barut, sve zaseda kao cokoladni sundjer. Pojela ja to, nije se bacilo ali nista to nije bez rerne i fila.

Posted

Ajoj katamarane, virsle polivene kecapom i posute kari zacinom u prahu, pa ne znam ima li tuznijeg primera nemackog kulinarstva :cry:

Posted

Ajoj katamarane, virsle polivene kecapom i posute kari zacinom u prahu, pa ne znam ima li tuznijeg primera nemackog kulinarstva :cry:

rosins-restaurants.jpg