hansolo Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Prosetala do Tise /500m/, lokalni alasi stigli sa vode negde oko 11h, odabrala jednog veceg /4 kg/ tostolobika i ostavila ribaru da mi ga isfiletira i sredi. Rekla mu i da mi spremi paket za corbuljak /videla da ima u ulovu i mrene i smudja i onih malih somcica i sarana/ ... otisla na kafu dve tri kucice dalje u kafic, ponela tablet, ima i wifi, citala rovarila po netu sve na 10 m od vode. Sat/dva kasnije pokupila 4-5 paketa isfiletirane ribe, tri paketa za corbu mesane ribe i gotovu podlogu /vec obradjen i skuvan luk pomesan sa mlevenom belom ribom - to je standardna ponuda/. Sve kostalo oko 900 din. bez kafe i redovne dobre limunade. /to je bilo oko 150 din/. Evo sad ispekla jedan veci file, mladog krompira, umak majonez/pavlaka sa limunom i zacinskim biljem /svez bosiljak, vlasac, zeleno od luka, mirodjija/ i klasicnu paradajz salatu. Savrseno :)
Haralampije Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Mali savet glede tolstolobika al da se ne ljutis : pod veci tolstolobik bi spadao neki od desetak i vise kila :) ttbik je bolji i ukusniji sto je veci posto ima vodenasto i mecavo meso kad je mali
hansolo Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Ne ljutim se :)), meni i ovaj izgledao kao morska neman. Usput i ne bih znala sta cu sa 10 kg ribe :) ... zivim sama i povremeno neko od prijatelja zavrsi na rucku :). Znam da je bolji veci a vece su i kosti pa ga ne treba ni filetirati nego onako na snicle. Ja ga pohujem pa bude socno, a Tisa ovih dana bas cista nije ni muljava i bas lepo mirisi riba ... za kupanje, kazu prvi plivaci, onako reze ladnoca jos uvek, ali odlicna.
yolo Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 jebote mislim da bih skakao metar u vis od srece kada bi neki od onih bahatih zemunskih alasa hteo da isfiletira ribu
ivy Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 i ja se tome cudila...sve zamisljam ove moje ribare kako usluzno filetiraju i neverujem
hansolo Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 jebote mislim da bih skakao metar u vis od srece kada bi neki od onih bahatih zemunskih alasa hteo da isfiletira ribu Necu da stajem na muku ali ovaj jos utefterio u neku svesku i broj tf. i kakvu ribu volim pa da javi kad ima nesto lepo ili kad navadi dobrog smudja. Covek ima spisak svojih musterija :)
Frank Pembleton Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Necu da stajem na muku ali ovaj jos utefterio u neku svesku i broj tf. i kakvu ribu volim pa da javi kad ima nesto lepo ili kad navadi dobrog smudja. Covek ima spisak svojih musterija :)Svaka čast čoveku! Nije to pitanje love, neki ljudi su prosto takvi...Ovi zemunci , po mom iskustvu, ne bi to radili "nema tih para, nemam vremena..."
hansolo Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Pa kad ste od svih nas precana zapatili Sremce. Ovi ovde ce da te izogovaraju ali su na chokolom /ljubim ruke/ :))
Frank Pembleton Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 probaj jednom ovako Jesi li probao ovo? Mene zaintrigilo ona smesa za pohovanje ono posebno belance posebno žumance....Ali brate kako krešti ova...
Haralampije Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 (edited) Ne ljutim se :)), meni i ovaj izgledao kao morska neman. Usput i ne bih znala sta cu sa 10 kg ribe :) ... zivim sama i povremeno neko od prijatelja zavrsi na rucku :). Znam da je bolji veci a vece su i kosti pa ga ne treba ni filetirati nego onako na snicle. Ja ga pohujem pa bude socno, a Tisa ovih dana bas cista nije ni muljava i bas lepo mirisi riba ... za kupanje, kazu prvi plivaci, onako reze ladnoca jos uvek, ali odlicna. Shvatio :) Meni i sad potekne voda na usta kad se setim jednog kotlica od pre ihaa godina, jedina riba bio je ttbik od 7-8 kg puno luka aleve i na krupno seckane domace dimljene slanine a kuvao je Sremac :misko: Edited June 1, 2016 by Haralampije
katamaran Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Jesi li probao ovo? Mene zaintrigilo ona smesa za pohovanje ono posebno belance posebno žumance.... Ali brate kako krešti ova... Probao. Vrhunsko jelo. Pojma nemam spanski al je lako ispratiti.
Recommended Posts