Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Juče bili malo u divljini nasipa na Adi kad se ide ka Ostružnici i drugaricin tata bacio u talandaru ono što je vadjeno iz Save tokom prethodne dve - tri nedelje. Bilo soma, jedna mrena, deverike. Uglavnom, nešto je pacovao sa sremušem i nekim začinima i posle malo u kukuruzno brašno. Razbili smo se.

Posted

Rolnice od pileceg belog mesa,praske sunke,kozijeg sira i vrhova spargli u sosu od spargli.

Posted

vanilice. kevine. odležale dva dana. i 'ladno mleko. mnogo.

...ala ću da kukam večeras i gutam sode bikarbone

Posted

kokos kiflice. isto kao gore :D

Posted

vanilice. kevine. odležale dva dana. i 'ladno mleko. mnogo.

...ala ću da kukam večeras i gutam sode bikarbone

Odležale vanilice mmmm

Ja kod prijatelja u surduku otišao na slavu i bauljam po kući i banem u sobu neku, da bi otkrio da je do "soba da odleži" za razne đakonije spremljene par dana ranije....

Posted (edited)

Odležale vanilice mmmm

Ja kod prijatelja u surduku otišao na slavu i bauljam po kući i banem u sobu neku, da bi otkrio da je do "soba da odleži" za razne đakonije spremljene par dana ranije....

uuuuu... 'ladna, odnosno stražnja soba.

prababa imala kalsičnu vojvođansku kući, tri sobe u nizu i veliki konk.  ordiniralo se i boravilo u kuhinji i srednjoj sobi. gosti su spavali u prednjoj. iako je stražnja bila opremljena velikim  krevetom i ormarom, nikad nisam video da neko boravi u njoj. tamo se samo čuvala hrana poput vanilica, gurabija, oblatni, kuglofa... ponekad pečenja, dunja (na ormaru). i onda se klinci tamo iskrademo i izlazimo skroz umeljani u prah šećer

Edited by banatjanin
Posted

uuuuu... 'ladna, odnosno stražnja soba.

prababa imala kalsičnu vojvođansku kući, tri sobe u nizu i veliki konk.  ordiniralo se i boravilo u kuhinji i srednjoj sobi. gosti su spavali u prednjoj. iako je stražnja bila opremljena velikim  krevetom i ormarom, nikad nisam video da neko boravi u njoj. tamo se samo čuvala hrana poput vanilica, gurabija, oblatni, kuglofa... ponekad pečenja, dunja (na ormaru). i onda se klinci tamo iskrademo i izlazimo skroz umeljani u prah šećer

Pa too...

Posted

ja pravila moju boraniju sa belim vinom i sirom zapecenu u rerni

a sada jagode sa mileramom :p

Posted (edited)

Vrucu gibanicu, Valjevski sir i Granice jogurt  :s_c:

edit: i srpsku salatu naravno

Edited by katamaran
Posted

Bareno meso iz salamure, dinstanu sargarepu i pire, njam

Posted

Gulas od svinjetine i sampinjona sa fusillima + paprike u balsamicu :)

f56bbf4.jpg

Posted

nabasali smo na neku baku na pijaci koja drzi domaci jabucar.

ja lepsi paradajz nisam jeo u poslednjih 7 godina.