Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

oki. uradicu tako. jel znas mozda sta je ono kokos krema sto se prodaje u maksiju i kosta 700 dinara, kad smo vec u kokosu do lakata? :)

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

stavim pirinač u mikrotalasnu sa vodom 1:2.5, na 18 minuta. izvadim i dodam obično mleko+kokosovo mleko i ostavim da to pirinač lepo upije. najbolje je kokosovo mleko koje ima i malo pavlake. ja dodam i kašiku šećera. meni je to dovoljno

E ajde stvarno da otvorimo topic za kuvanje mikrotalasnoj.Moze i sa imenom izvesnog forumasa skorog vlasnika iste ;)

videla sam pre neki dan ali me je cena momentalno odbila. imaš onu malecku konzervu, to je baš mleko. ona malo veća, u nekim rozikastim tonovima je pavlaka. možeš i nju da kupiš. ja pavlaku volim da stavim u kafu

E ajde stvarno da otvorimo topic za kuvanje mikrotalasnoj.Moze i sa imenom izvesnog forumasa skorog vlasnika iste ;)

slobodno otvori :)

Jambalaya sa kobajom i gamborima

img20151013213601.jpg

kazesh djole majkemi. pa nije valjda da uturaju rezance kroz :lolol:

edip. ali mrem. mrem! :rolf:

Edited by gospa buba

oki. uradicu tako. jel znas mozda sta je ono kokos krema sto se prodaje u maksiju i kosta 700 dinara, kad smo vec u kokosu do lakata? :)

ja sam malo izucavala te varijante kokosovih mleka i kremova /ali samo teorijski, kod mene u maksiju toga nema, ima samo u univeru i to jedna vrsta, i mislim da je od one fele sto kaze beta da je kao pavlaka/ jer ga maksimalno rabe ro fudisti, za one njihove torte i kolace. od tog krema prave cak i slag, kazu da se nakon stojanja u frizideru preko noci krem dovoljno stvrdne i da ga je mikserom moguce pretvooriti u slag... ja sam to mleko kao pavlaku koristila za sladolede, kolace i torte, nisam bas stigla do slaga /jer nisam nasla kokos krem/ a sudeci po ceni necu ni stici :-) mada, videla sam klip gde opisuju kako se od svezeg kokosa dobija kokosova voda, mleko, brasno, krem i ulje ?!?  pa mi se cini da cu to najpre probati ..ipak je malo jeftinije od ovih drugih varijanti. 

/mada, iskrena da budem, meni je ukus slatke pavlake i putera ipak bolji od tih ''kao mlecnih'' kokosovih derivata. da nije zbog zdravlja, nikad se ne bih zamajavala kokosovim mlekom i kremom. kokosovo ulje je skroz ok, kokosovo brasno takodje, a to mleko i pretpostavljam i krem, je nesto bez cega bi se moglo ziveti, tj mlecni prozivodi su ipak ukusniji od kokosovih :-)

kazesh djole majkemi. pa nije valjda da uturaju rezance kroz :lolol:

edip. ali mrem. mrem! :rolf:

ovo za sledeci furunaski urunak da se pravi u velikom kazanu

ja cu da pletem rezance kroz virshlle!

O pa video ja ovo odavno po internetima kulinarkama i tako to...

kako kažu šipćari: makaroni me kremvice (virshlle)

Nova carnexova pašteta sa dimljenom slaninom.  Može da prođe.

ja sam malo izucavala te varijante kokosovih mleka i kremova /ali samo teorijski, kod mene u maksiju toga nema, ima samo u univeru i to jedna vrsta, i mislim da je od one fele sto kaze beta da je kao pavlaka/ jer ga maksimalno rabe ro fudisti, za one njihove torte i kolace. od tog krema prave cak i slag, kazu da se nakon stojanja u frizideru preko noci krem dovoljno stvrdne i da ga je mikserom moguce pretvooriti u slag... ja sam to mleko kao pavlaku koristila za sladolede, kolace i torte, nisam bas stigla do slaga /jer nisam nasla kokos krem/ a sudeci po ceni necu ni stici :-) mada, videla sam klip gde opisuju kako se od svezeg kokosa dobija kokosova voda, mleko, brasno, krem i ulje ?!?  pa mi se cini da cu to najpre probati ..ipak je malo jeftinije od ovih drugih varijanti. 

/mada, iskrena da budem, meni je ukus slatke pavlake i putera ipak bolji od tih ''kao mlecnih'' kokosovih derivata. da nije zbog zdravlja, nikad se ne bih zamajavala kokosovim mlekom i kremom. kokosovo ulje je skroz ok, kokosovo brasno takodje, a to mleko i pretpostavljam i krem, je nesto bez cega bi se moglo ziveti, tj mlecni prozivodi su ipak ukusniji od kokosovih :-)

od ovoga moze slag,ja pravila :p http://steviarebaudiana.rs/webshop/termek/79-

a od mleka,onog iz maxija, moze krema sa jajima..ja sam pravila rozadu- samo jaja i kokosovo mleko

a od svezeg kokosa moze mleko ali nije tako gusto,vise je kao voda i moze krem(ono sto se stvrden na povrsini) ali treba gomila za neku kolicinu..

fala. iskreno, ne razumem famu oko kokosa i njegovih proizvoda. do pre pet godina u nasem delu sveta jedini kokos koji smo znali bili su cupavci i baunti, a sad je kokos carobni lek za sve. takodje razmisljam i kad je u pitanju zdravstveni aspekt, kako moze biti bolje mleko iz konzerve (deklaracije su pune eova) od bilo kog domaceg pomuzenog mleka. a nisam sigurna ni da su kulture koje zive na kokosu posebno poznate ko ne znam kako zdrave il dugovecne... 

fala. iskreno, ne razumem famu oko kokosi i njihovih proizvoda. do pre pet godina u nasem delu sveta jedina kokos koji smo znali bili su cupavci i baunti, a sad je kokos carobni lek za sve. takodje razmisljam i kad je u pitanju zdravstveni aspekt, kako moze biti bolje mleko iz konzerve (deklaracije su pune eova) od bilo kog domaceg pomuzenog mleka. a nisam sigurna ni da su kulture koje zive na kokosi posebno poznate ko ne znam kako zdrave il dugovecne... 

:mellow:  :o