Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

nisam sigurna da su njegove :(

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Nisu moje, al' nisu ni moje izgledale ništa lošije (nemam fotku da dokažem :(  )

Bazični recept je Džejmijev, a malo sam ga modifikovao u hodu, jerbo sam protrčao kroz desetak raznih (fotka je odavde)

Elem, neka no name rikota, pakovanje od 600gr iz Vera, ocedilo se jedno 100gr i još je bila vodena, pa sam dodao dve kašike oštrog brašna.

Ubacio možda kašiku rendanog parmezana, biber, so i sveži bosiljak po ukusu, sve smutio i napravio loptice (ispalo tačno 20 komada).

U tepsiju nasuo na dno jedno prst oštrog brašna, svaku kuglicu uvaljao u brašno, na kraju posuo sve još malo brašnom i rknuo u fridž.

Tamo su bile od ponoći do sutradan predveče, uz povremeno okretanje i valjanje u onom brašnu (izobrtao sam ih u jedno pet-šest navrata).

Svaki put ih provrtim kroz dlanove, na kraju su bile super okrugle, kompaktne loptice, jedno 3-4cm u prečniku.

Na jednoj ringli ugrejao posoljenu vodu, na drugoj pozamašnu kocku maslaca u koji sam ubacio 14 (slučajno sam izbrojao) listova sveže žalfije.

Kuvao u slanoj vodi u tri ture (7+7+6) po tri minuta, iz vode ih prebacivao direktno na maslac.

E sad, nisam vadio iz maslaca prethodnu turu kad se skuva nova, nego sam ih dodavao (veliki tiganj), pa su na kraju sve završile u maslacu.

Vadio sam ih kad su izgledale ovako:

hqdefault.jpg

tj. kad se napravi ova zlatna korica.

Eto.

Hvala puno :)

Svaka čast!

Kad sam onomad pravio ovo isto sa lošom "rikotom", namučio sam se sa prženjem u maslacu. Pregrejao sam ga u prvoj turi pa je počeo da zagoreva. U narednim turama je sa novim maslacom bilo ok, umerenije zagrejano, ali je bilo muke da sačuvam kuglice da se ne raspadnu (što se više okreću u maslacu, to su sklonije raspadanju).

Edited by Frile

Mislim da je fora u dužem držanju u brašnu, pošto ono lagano izvlači višak vlage. Bukvalno u svakom sledećem premetanju po rukama osećaš kako su kuglice čvršće i žilavije... Negde kažu možeš komotno da ih držiš i dan-dva u semolini naročito ako ih praviš sa spanaćem, tekstura im se u startu promeni...

Meni se na kraju nisu raspadale ni u kuvanju ni u prženju, a u sredini meke ko duša...

burek, peti dan za redom  :wub:

tiiiii??? peti dan za redom!?!??!?

da, i zao mi je sto necu sutra, jer sam ostala bez sira. al zato u subotu! 

Gde naci listove zalfije?

na bajloniju zivu zalfiju u saksijama po 80 dinara.

u univeru obicno ima pakovane zalfije, 80ak dinara. 

Edited by darling

Bilo ih je u saksijama na Kalencu, a možda sam ih viiđao i u Veru...

Hvala puno oboma na ekspresnom odgovoru :)

Bas sam sad gledao po Bajloniju al ne nadjoh.

Edited by katamaran

subota je pijacni dan.

probaj u univeru. isti proizvodjac zacinskog bilja prodaje robu i u aromi, al sam cesce vidjala u univeru. 

Svraticu u Univer kad sledeci put budem isao na Bajloni. Hvala puno jos jednom.

Šta je Univer?

Vero?