Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

pravila sam posle desetak godina lazanju. inspirisao me je onaj bolonjez koji pravi heston blumental. skratila sam proceduru, pa je ispao bolonjez ala hes bloom.

red testa u bešamelu, bolonjez, ribani grana padano i restlovi sireva koji su se vukli po frižideru, red dinstanih pečurki sa peršunom i majčinom dušicom, zaliveno pavlajom za kuvanje, pa tako 2-3 x.

pre toga mlaka čorba od zelja, a posle karamel krem sa voćem i šlagom. zalivalo se eliksirom mladosti i lepote - limunana sa dodatkom crvenog grejpfruta.

Posted

i roštiljske kobaje kad ste već rasprostreli kamp šator u Dž :sleep:

Posted

gurmanske, i pljeke i prebranac

Posted

rezance sa sirom & rezance sa orasima

Posted

rižni, paprika, neke čurke... šta još?

izgleda ko pad thai, dakle, do jaja

Posted (edited)

mladi luk, beli luk, djumbir, indijski oraj.

edit. i ljuta paprika, vrlo bitno.

Edited by cmrlj
Posted (edited)

i ja sam jela rezance. s tikvicama. 

hjorton, kako pravise rezance sa sirom? meni to nikad u zivotu nije uspelo, uvek mi se sir istopi i zalepi za dno serpe. 

Edited by darling
Posted (edited)

al ja svoje obradjujem temperaturom.

slazem se da su tikvice sranje, al ovako kad se izdinstaju na maslinovom s cesnjakom, cilijem, plus malo pesta, plus integralna pasta, plus parmezan, sasvim okej. 

Edited by darling
Posted

hjorton, kako pravise rezance sa sirom? meni to nikad u zivotu nije uspelo, uvek mi se sir istopi i zalepi za dno serpe. 

prvo ih metneš kroz mlaku vodu u cediljki, staviš u neku posudu (ne nazad u lonac), pa rkneš sir (koji oćeš)

prosto, a super

Posted

nisam razumela ovo mecanje kroz mlaku vodu u cediljki. da ih rashladim? i da onda u to umesam sir bez da vratim na sporet?

Posted

pa tu su dve škola: ona koja tvrdi da ne treba ispirati jer je kao taj skrob super, i druga, moja, da treba

ako je neki baš čvrst sir, promuvaj pastu kroz vrelu vodu pa ga onda turi (da bi se fino istopio)

Posted

dobro da nisi rekao u usta ubaci jedan rezanac i malo sira. zvaci. eto ih rezanci sa sirom :D

iam zaostalog abece sira. sutra cu da eksperimentisem.