mammy two shoes Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 pravila sam posle desetak godina lazanju. inspirisao me je onaj bolonjez koji pravi heston blumental. skratila sam proceduru, pa je ispao bolonjez ala hes bloom. red testa u bešamelu, bolonjez, ribani grana padano i restlovi sireva koji su se vukli po frižideru, red dinstanih pečurki sa peršunom i majčinom dušicom, zaliveno pavlajom za kuvanje, pa tako 2-3 x. pre toga mlaka čorba od zelja, a posle karamel krem sa voćem i šlagom. zalivalo se eliksirom mladosti i lepote - limunana sa dodatkom crvenog grejpfruta.
Singer Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 i roštiljske kobaje kad ste već rasprostreli kamp šator u Dž
boshoku Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 rižni, paprika, neke čurke... šta još? izgleda ko pad thai, dakle, do jaja
cmrlj Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 (edited) mladi luk, beli luk, djumbir, indijski oraj. edit. i ljuta paprika, vrlo bitno. Edited July 22, 2014 by cmrlj
darling Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 (edited) i ja sam jela rezance. s tikvicama. hjorton, kako pravise rezance sa sirom? meni to nikad u zivotu nije uspelo, uvek mi se sir istopi i zalepi za dno serpe. Edited July 22, 2014 by darling
darling Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 (edited) al ja svoje obradjujem temperaturom. slazem se da su tikvice sranje, al ovako kad se izdinstaju na maslinovom s cesnjakom, cilijem, plus malo pesta, plus integralna pasta, plus parmezan, sasvim okej. Edited July 22, 2014 by darling
boshoku Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 hjorton, kako pravise rezance sa sirom? meni to nikad u zivotu nije uspelo, uvek mi se sir istopi i zalepi za dno serpe. prvo ih metneš kroz mlaku vodu u cediljki, staviš u neku posudu (ne nazad u lonac), pa rkneš sir (koji oćeš) prosto, a super
darling Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 nisam razumela ovo mecanje kroz mlaku vodu u cediljki. da ih rashladim? i da onda u to umesam sir bez da vratim na sporet?
boshoku Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 pa tu su dve škola: ona koja tvrdi da ne treba ispirati jer je kao taj skrob super, i druga, moja, da treba ako je neki baš čvrst sir, promuvaj pastu kroz vrelu vodu pa ga onda turi (da bi se fino istopio)
darling Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 dobro da nisi rekao u usta ubaci jedan rezanac i malo sira. zvaci. eto ih rezanci sa sirom :D iam zaostalog abece sira. sutra cu da eksperimentisem.
Recommended Posts