Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Ja sam leba izbacio pa skoro skroz. Malo bude "vazdusasto" u zeludcu u pocetku a posle kao da si jeo leba.

Ovo mi je vecera. Poh patlidzan, paradajz, rukola, ovciji sir, svez biber, mulje.attachicon.gif20140622_205601.jpg

moje omiljeno takodje +1

Posted

:njam:

inače Španci jedu hleb kao manijaci, gore nego Srbi

i onda npr kažem ja pa zaboga imaš pomfrit koji će ti vrag hleb, a objašnjenje je "pa pomfrit ide uz meso, i hleb ide uz meso"

:mellow:

inače on topic: ode kilo trešanja kao da ga nikada nije bilo

Posted

ja tako svakog dana. smucile su mi se tresnje. ne mogu vise ocima da ih gledam. al ne jedem drugo voce dok ne prodje sezona. :)

Posted (edited)

Ne mogu više trešnje, najeo sam se za sve ono što godinama unazad nisam.

Juče sam zvanično prešao na breskve/kajsije. I tako dve nedelje, a onda lubenice do septembra.

Edited by Грешни Василије
Posted

cmrljo, hvala ti za recept sa tikvicama. ranije ih nikad nisam ni kuvane jela, a sad ne mogu da ih se najedem ovako sirovih

super je kombo

Posted

+1

i mene je inspirisala a jos sam nasla kod moje dilerke povrca zute tikvice..pa sam ih danas gulila i u salatu za dorucak i kao prilog uz rucak :P

samo su meni malo lepse neposoljene,hrskave i sveze

Tikvica-Cukini-zuta-30-semenki_slika_O_2

Posted

meni to ide najbolje pomesano sa pravim rezancima, lapo lapo.

ja pravila danas sa papardelama (ili kako se vec zovu oni siroki rezanci), savrseno! sad mi je to novo omiljeno jelo.

Posted

ufff, cvetovi tikvica, njami

prodaje li to neko po nasim pijacama?

Posted (edited)

ja pravila danas sa papardelama (ili kako se vec zovu oni siroki rezanci), savrseno! sad mi je to novo omiljeno jelo.

i ja sam prvi put jela ovu kombinaciju s papardelama :) i pestom! pesto ide odlicno. 

edit: ja inace tikvice ne solim i ne cekam da puste sok. samo ih narendam na rezance i odmah pomesam. 

Edited by betty
Posted

ufff, cvetovi tikvica, njami

prodaje li to neko po nasim pijacama?

uuff daa..moram pitati moju dilerku da mi nabere

inače ove žute tikvice sa slike su baš dobre,čvršće i hrskavije ..svidja mi se :p

Posted

cmrljo, hvala ti za recept sa tikvicama. ranije ih nikad nisam ni kuvane jela, a sad ne mogu da ih se najedem ovako sirovih

super je kombo

nema na cemu, drago mi je, koliko vidim primile se sirove tikvce, dobro je to. nadogradnja tih s pestom je da kad ih napravis, dodas malo seckanog slatkog paradajza i mocarele, to je jos bolje, svezije je, ako je moguce da to jelo bude svezije.

ovo za soljenje, ne znam, gledala po netu recepte, naletela na taj sa soljenjem, procitala komentare, svi rekli da im bolje, ja nisam ni probavala drugacije. mozda sledeci put:)

Posted

Sad napravio ovo jelo. Hvala na receptu, odlično je. 

Zapravo, skuvao sam malo testenine i u istoj količini dodao tikvice. Lepa kombinacija. 

Dodao sam i usitnjeni biber, onaj jamajčanski što se može kupiti u Veru. Najbolji biber koji sam u Srbjii pronašao. I vrlo je praktičan; lako se zdrobi nožem, tako da je bolje kupiti u zrnu. 

Posted

Meni fali neki receptor za te tikvice, malopre bila do prodavnice da kupim, napravila , dodala pesto, ali nekako mi bilo otuznjikavo. Na kraju sam dodal preko toga sve sto sam nasla u frizideru da bih osetila neki ukus. Ali i inace ne osecam ukus tikvica, jedem ih samo pohovane, pa mozda je to u pitanju.

Posted

Pa pohovane su odlicne, ali ove sa pestom mi nisu legle (niti ih volim kad naletim na njih po salatama, przenom porvrcu i slicno).