Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

@Ras Kapama u ovakvoj izvedbi - prava lirika.

pitanje toplote

u mene je samo jedna nedoumica - kiselo mleko izgleda prebrzo ohladi jagnjecu mas',

T topljenja 46-54C;

pa krene malo da se.. khm, moja bi keva rekla - maže po ustima.

Imaš li sličnu senzaciju?

• Replies 20.9k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

On 14. 4. 2025. at 15:50, makaronee said:

@Ras Kapama u ovakvoj izvedbi - prava lirika.

pitanje toplote

u mene je samo jedna nedoumica - kiselo mleko izgleda prebrzo ohladi jagnjecu mas',

T topljenja 46-54C;

pa krene malo da se.. khm, moja bi keva rekla - maže po ustima.

Imaš li sličnu senzaciju?

Nisam siguran da baš toliko detaljno mogu da opišem, ali ne volim da mi kiselo mleko rashladi jelo, tako da sam umeren.

Korab Trnica, u ponudi je i u Maksiju - izvanredno ovčije kiselo. Imaju i kozije.

ta makedonska mlekara korab je strava, ne znam da li uvoze ceo njihov program ali često kupim usput kad se vraćam za bgd kačkavalj ovči sa mirisnim travama, ima ga na linku dole, vrhstra.

Кораб Трница
No image preview

Производи

moja prva domaća šunkarica

šunka.jpg

recept sam izmislio nakon čitanja nekoliko desetina raznih, plus one iz knjižice koju sam dobio uz ham maker. i vrlo sam zadovoljan, nastaviću da izmišljam :)

1 hour ago, Eleniko said:

ta makedonska mlekara korab je strava, ne znam da li uvoze ceo njihov program ali često kupim usput kad se vraćam za bgd kačkavalj ovči sa mirisnim travama, ima ga na linku dole, vrhstra.

Кораб Трница
No image preview

Производи

Da, kupujem ovde taj sir sa travama, ali nisam siguran da li je ovčiji ili mešani. Što je najgore sad ga ne nalazim u onlajn ponudi.

Tek, za razliku od kiselih mleka sirevi Korab Trnica se prodaju pod Maksi Premia brendom i svi se u prodavnicama nalaze u odeljku sa već upakovanim sirevima (a ne na meru). Često su na akcijama, pa i cena bude prihvatljivija.

Kačkavalj: Maxi | Mesani kackavalj Krstas Maxi 380g | Maxi

Taj sa travama je jednako pakovan, u komadu u prozirnoj foliji.

Beli sirevi (takođe vrh):

Premia | Koziji sir kriska Premia 300g | Maxi

Maxi | Mesani sir kriska Maxi 300g | Maxi

Edited by Ras

joj, ucetvoricu se! narucio za uskrsnje praznike sobrasadu, neku spansku krvavicu i kavurmu, sve od nekog super iberico proizvodjaca. stiglo prekjuce. deljem, redjam na tost i hukcem i brekcem svaki obrok otkako je stiglo. ne znam ni dal ce ista ostati do nedelje. ne kuvam nista, ni supu iz kesice, mumam s kiselim krastavcicima i obilato zalivam jal spricerom jal prosekom. crkoh a praznici ni poceli...

Učinilo mi se da si naručio neku špansku kravicu twak

6 minutes ago, Svemir Zeka said:

Učinilo mi se da si naručio neku špansku kravicu twak

kolko sam izeo, imam osecaj da si u pravu.

problem je sto sam narucio deo ovih djakonija da mi potraje a deo da nosim na druzenje u nedelju. vec vidim da cu morati il da mesim il da seckam rusku da bih imao sta odneti.

a tek da potraje... isuse

@adam a ja li si probao panetone u kombinaciji sa tim iberikom?😂

11 hours ago, makondo said:

@adam a ja li si probao panetone u kombinaciji sa tim iberikom?😂

fala na podsecanju, danas narucio pandoro, stize sutra. nek ide zivot....

edip - nesto se mislim, imaju indusi neke karije koji se jedu s patispanjem pa mozda moze sobrasada na pandoro... nisam siguran da radi a veci vidim da cu probati. isuse

Edited by adam

Puna podrška, ovih dana sam u "život jedan, živi ga Fikreta", to je ta neka moja lifecouch poruka.

Marinirana pileća krilca i mladi krompir

IMG_20250417_195335.jpg

jedeš leba sa krompirićima, gde ima tu se i preliva

vermez3

1 hour ago, adam said:

danas narucio pandoro

promašio si jebi ga, to se jede za božić. sad moraš i kolombu da naručiš nobles