Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

@Ras Kapama u ovakvoj izvedbi - prava lirika.

pitanje toplote

u mene je samo jedna nedoumica - kiselo mleko izgleda prebrzo ohladi jagnjecu mas',

T topljenja 46-54C;

pa krene malo da se.. khm, moja bi keva rekla - maže po ustima.

Imaš li sličnu senzaciju?

Fileti lososa u doenjong sosu i tako neki prilozi

IMG_6427.jpeg

On 14. 4. 2025. at 15:50, makaronee said:

@Ras Kapama u ovakvoj izvedbi - prava lirika.

pitanje toplote

u mene je samo jedna nedoumica - kiselo mleko izgleda prebrzo ohladi jagnjecu mas',

T topljenja 46-54C;

pa krene malo da se.. khm, moja bi keva rekla - maže po ustima.

Imaš li sličnu senzaciju?

Nisam siguran da baš toliko detaljno mogu da opišem, ali ne volim da mi kiselo mleko rashladi jelo, tako da sam umeren.

Korab Trnica, u ponudi je i u Maksiju - izvanredno ovčije kiselo. Imaju i kozije.

ta makedonska mlekara korab je strava, ne znam da li uvoze ceo njihov program ali često kupim usput kad se vraćam za bgd kačkavalj ovči sa mirisnim travama, ima ga na linku dole, vrhstra.

Кораб Трница
No image preview

Производи

moja prva domaća šunkarica

šunka.jpg

recept sam izmislio nakon čitanja nekoliko desetina raznih, plus one iz knjižice koju sam dobio uz ham maker. i vrlo sam zadovoljan, nastaviću da izmišljam :)

1 hour ago, Eleniko said:

ta makedonska mlekara korab je strava, ne znam da li uvoze ceo njihov program ali često kupim usput kad se vraćam za bgd kačkavalj ovči sa mirisnim travama, ima ga na linku dole, vrhstra.

Кораб Трница
No image preview

Производи

Da, kupujem ovde taj sir sa travama, ali nisam siguran da li je ovčiji ili mešani. Što je najgore sad ga ne nalazim u onlajn ponudi.

Tek, za razliku od kiselih mleka sirevi Korab Trnica se prodaju pod Maksi Premia brendom i svi se u prodavnicama nalaze u odeljku sa već upakovanim sirevima (a ne na meru). Često su na akcijama, pa i cena bude prihvatljivija.

Kačkavalj: Maxi | Mesani kackavalj Krstas Maxi 380g | Maxi

Taj sa travama je jednako pakovan, u komadu u prozirnoj foliji.

Beli sirevi (takođe vrh):

Premia | Koziji sir kriska Premia 300g | Maxi

Maxi | Mesani sir kriska Maxi 300g | Maxi

Edited by Ras