December 31, 20241 yr 1 hour ago, Eleniko said: Okeeej tek sad vidim koliko sam bez qrca krenuo u svatove tj zalutao u praznike Ne zali se . Krkanluk ti je bogovski
January 1, 20251 yr 18 hours ago, Klara said: Aaaaa, moja baka je imala isti ovakav stolnjak! <3 Kako si uspela da uocis stolnjak?
January 3, 20251 yr Mislim da su njemu ove piramide zabranjene. Verovatno bi morao da se penzioniše od njihovog uticaja.
January 5, 20251 yr Popular Post Kada sam jutros uz kafu razmišljao o ručku jedino je sigurno bilo da ću upotrebiti teleću plećku, a razmišljao sam o nekom "gulašu" ili pak o nečemu poput lovačkih šnicli. Onda sam se prisetio aramovog rp za kobasice sa "krupno sečenim povrćem", pa sam uradio sledeće: Sve je pripremljeno od sastojaka koje sam imao u kući, osim kajmaka po koji sam svratio na pijacu. Teletinu isekao na šnicle, pa je porumeneo na tiganju i odvadio. Na isti tiganj krupno sečen c luk, paprika na kolutove, beli luk zgnječen, na kraju i sveži paradjz na četvrtine i kašika paste od paradjza. So, biber, ruzmarin, lovorov list i čili flekice. Sve zajedno propržio. Onda sam vratio meso, zalio vodom, zatvorio tiganj folijom, pekao na 180 C jedno sat i po, pa skinuo foliju da se zapeče. Rezultat: Tada sam shvatio da bi bilo dobro da imam i kajmak, pa sam kasnije obezbedio i kajmak: Dok se teletina pekla, ispekao sam i bundevu, pa opet napravio salatu sa kravljim i ovčijem sirom, orasima, zelenim miksom i narom: I što samo ja da jedem zdravo, kad može i gaser, pa sam za prilog skuvao i heljdu: I baka-Dragicina cepkana paprika (zimnica), s juga (a na sa ladu!) - sa b lukom i peršunom: Pre svega, čorba od svih vrsta luka (cluk, bluk, mladiluk, praziluk), prženo kratko na miksu m ulja i putera, začinjeno sa dosta suvog timijana i uz dodatak jednog krompra zarad teksture. Naliveno vodom, skuvano, pa izblendirano: U međuvremenu sam stigao da usisam kuću, operem jednu turu veša u mašini i mrmnem jednu jabuku, par mandarina i po neku suvu šljivu. Nakon svega, dezintegrisana čoko-šljiva Tozovactm: suva šljiva odozgo, čokolada odozdo! Saundtrak inspirisan jučerašnjom posetom jednom meksičkom restoranu u NS, gde smo na oduševljenje čuli La Pystola Y El Corazon: Edited January 5, 20251 yr by Ras
January 5, 20251 yr 7 minutes ago, Lancia said: Sad ne moram ni da jedem. Moraš, makar i na silu! Zaboravih gore da dodam dijalog: Jesam ti ranije spremao heljdu? Nisi. A i ne moraš
January 5, 20251 yr Danas sam napravila punjenu papriku za danas i sutra. Mrsnu. Bolesna sam, valjda će mi bog oprostiti....
January 5, 20251 yr Kako da se okacim nakon @Ras-a. Odoh na drugu temu Edited January 5, 20251 yr by Sandradjer
January 5, 20251 yr 1 minute ago, Sandradjer said: Kako da se okacim nakon @Ras-a. Odoh na drugu temu Uzasan je, dodje mi da mu porazbacam sve to tako lepo skockano.