Ras Posted October 25, 2023 Share Posted October 25, 2023 Evo i mog improvizovanog i propisno zaljućenog obroka: Ispržio sam crveni, crni i beli luk, zelenu i crvenu papriku, zeleni i crveni paradajz sečen na kriške, čili p, začinio majkinom dušicom, biberom, solju i kašičicom paste od paradajza, ubacio šaku lisičarki iz friza i pošto me mrzelo da odem po hleb, dodao sam oceđene leblebije, zalio sa pola čaše vode, pokrio i kratko prokuvao. 7 1 Link to comment
Eleniko Posted October 26, 2023 Share Posted October 26, 2023 što je najgore imam pola tegle istih leblebija /lidl, pretpostavljam/ u frižideru, zašto ih nisam dodao u svoj kari to niko ne zna ali s obzirom na količinu koja je ostala za ručak danas, taj kvisko će biti iskorišćen sigurno Link to comment
Ras Posted October 26, 2023 Share Posted October 26, 2023 Lidlove. Dobre su, odnosno bar su bolje od onih neuhranjenih iz Maksija (Premia) 2 Link to comment
Popular Post Klara Posted October 27, 2023 Popular Post Share Posted October 27, 2023 Presek može da ide na temu Faces in places, čista pareidolija. 4 2 4 1 Link to comment
beta Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 pošto sam još uvek slinavka&šap trebalo mi je nešto na kašiku da bude toplo i ljutkasto i da bude brzo spremno u jednoj šerpi. crveno sočivo ili red lentils soup. umesto šerpe koristilo se kuvalo/lonac za pirinač. od sastojaka crveno sočivo, jedan manji cluk na sitno, jedan veći čen bluka na krupno, nasečen plavi paradajz koji se vukao po frižideru plus 4 manja paradajza. od začina dva dobra parčeta đumbira, crnog bibera, malo gočujang paste od paprike, kocka za supu, malo soja sosa i vode. na kraju ubačena dve tri šake spanaća i poslednji ovogodišnji bosiljak. kuvalo se oko 20 minuta, sve u jednom loncu, minimalno drndanje. ostalo i za sutra. 2 Link to comment
Nikodije Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 On 25.10.2023. at 19:36, Eleniko said: Šta si to jeo crni gayyo pa si se ovako ispovraćao 1 Link to comment
Eleniko Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 1 hour ago, Nikodije said: Šta si to jeo crni gayyo pa si se ovako ispovraćao Standardna srbska reakcija na slike indijske hrane... Da ti nije Debeli Sremac u rodu? Link to comment
Sara Posted October 28, 2023 Share Posted October 28, 2023 Meni zalicilo na sladak kupus. Ne volim kari previse. Link to comment
bags Posted October 29, 2023 Share Posted October 29, 2023 Ovo kao da je Ras napravio i servirao. 6 1 Link to comment
Eleniko Posted October 29, 2023 Share Posted October 29, 2023 12 minutes ago, bags said: Ovo kao da je Ras napravio i servirao. nekad je ovde postojala tema o kulinarstvu babe čohano.... šta si ovo zamotao u sirovu slaninicu Link to comment
Sestre Bronte Posted October 29, 2023 Share Posted October 29, 2023 to zeleno se baci 3 Link to comment
bags Posted October 29, 2023 Share Posted October 29, 2023 2 hours ago, Eleniko said: nekad je ovde postojala tema o kulinarstvu babe čohano.... šta si ovo zamotao u sirovu slaninicu Boranija obicna. Fino je ublazila jacinu mesa i odlicno nadopunjuje gratinirani krompir. Nisam ja pravio, hotelska veceras ali me crni tanjir odmah podsetio na Rasa. 2 Link to comment
Ras Posted October 31, 2023 Share Posted October 31, 2023 Crveni pasulj, beli tanjir. Crveni pasulj (iz konzerve) (c i b luk, celer, sveža paprika, čili p, paradajz, majkina dušica i peršun, suvi origano, so, biber, pasta od paradajza, mlevena paprika) sa lažnom kranjskom iz Lidla. Matovilec za salatu. 5 1 Link to comment
Recommended Posts