Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

I drugi put. :happy: Planirala sam da mi druga porcija bude sa nutelom, ali dok sam čekala da testo naraste, ode nutela. :lolol: 

dada, tzv prvo pravilo nutele koje glasi nutele vise nema

U ovome ima za'atar, pa je to bila prilika da naučim nešto o tom začinu...

20230921-192636-EDIT.jpg

Jutros eating, šukno šakšuku.

20230923007.thumb.JPG.0843e834a63ff5d6efac3d9870104043.JPG

Odlicno izgleda, nikad jela al sigurno bi mi se dopalo

kiflice gore😍😍

25 minutes ago, Sara said:

Odlicno izgleda, nikad jela al sigurno bi mi se dopalo

kiflice gore😍😍

Ako jedeš i voliš prženiju, sataraš, ili kako već ko zove, nema razloga da ti se ne dopadne i šakšuka.

Refika predlaže i tursku verziju sa u dubokom ulju prženim patlidžanom i paprikama: 

Jednom ću i probati, mrzi me da pržim sa onolikim uljem.

Volim, volim, jedino je muka sto ne volim da kuvam 

embed?resid=30485E1F704BB219!29373&authk

Gulaš (juneći) - nisam ga ni spremao, a ni jeo ne pamtim kada. Pečeni karfiol za prilog, zelena salata i krastavci. Ovi sad kornišoni što su stigli na pijacu su vrh!

• Popular Post

embed?resid=30485E1F704BB219!29386&authkembed?resid=30485E1F704BB219!29387&authk

embed?resid=30485E1F704BB219!29388&authk

Čorba od bundeve. Započeo sam sa kratkim prženjem na pola presečene jabuke i pomorandže i cele glavice belog luka. Beli luk i pomorandžu sam odvadio, a par češnjeva b luka i sok od ove pomorandže vratio pre blendiranja. Dodao kocku putera, pa nastavio prženje bundeve i crnog luka grubo nasečenog na kocke i jedne manje šargarepe (kolutovi). Začinio solju, biberom i cimetom. Kada je povrće omeklo dodao vodu, kuvao i blendirao. Bomba!

Dimljena butkica u kajmaku. Butkica je ovoga puta rasparčana na komade, komadi najpre na tiganj da dobiju boju, pa poslagani u zemljanu posudu preko krompira, šargarepe i korena peršuna (sve sečeno po dužini na pola). Dosuo sam minimalno vode, koliko da povrće ogrezne, začinio lovorom i biberom i pekao. Pred kraj zalio kajmakom.

Paradajz za salatu.

Kupus za prilog, dinstan na masnoći od mesa, sa belim i crnim lukom, paradjzom i čili paprikom.

Edited by Ras

možda bi nekima bilo pre za temu šta mrzite ali baš baš

međutim meni je savršena hrana

zelena boranija na pari al dente pa prelivena vinegretom od pesta /orasi, peršun, bluk/, soja sosa, vinskog sirćeta, sirupa od nara, mulja

tanko slajsovane mikro tikvice sa korijanderom prelivene sosom od umeboši sirćeta, fiš i ojster sosa

u rerni pečene duguljaste cvekle sečene na 4, na posteljici od lišća cvekle - mulje, balzamiko - slajsovana jabuka, kozji sir, grožđe iz turšije, mikro rukola, sirup od nara, cvet soli

2 komada jagnjetine od rebara iz pečenjare ledine

sve hladno iz frižidera sem pečenja iz mikrotalasne

i sve savršeno po eleniko standardima

sad ću da jedem ladnu lubenicu, našao sam dobru u oktobru /haiku/

Edited by Eleniko

35 minutes ago, Eleniko said:

možda bi nekima bilo pre za temu šta mrzite ali baš baš

međutim meni je savršena hrana

zelena boranija na pari al dente pa prelivena vinegretom od pesta /orasi, peršun, bluk/, soja sosa, vinskog sirćeta, sirupa od nara, mulja

tanko slajsovane mikro tikvice sa korijanderom prelivene sosom od umeboši sirćeta, fiš i ojster sosa

u rerni pečene duguljaste cvekle sečene na 4, na posteljici od lišća cvekle - mulje, balzamiko - slajsovana jabuka, kozji sir, grožđe iz turšije, mikro rukola, sirup od nara, cvet soli

2 komada jagnjetine od rebara iz pečenjare ledine

sve hladno iz frižidera sem pečenja iz mikrotalasne

i sve savršeno po eleniko standardima

sad ću da jedem ladnu lubenicu, našao sam dobru u oktobru /haiku/

može sve sem jagnjetine koju bih zamenila sa pork beli korian stajl i da povrće nije hladno iz frižidera

može pork beli kako god, samo ga nisam imao u frižideru dok mi je jagu poklonila drugarica

ovo uglavnom jesu salate a ne kuvana jela tako da je ok iz frižidera