morgana Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 5 hours ago, Klara said: @morgana https://www.mysticcakes.com/lazni-kroasani/ kakav skladan omjer nenutele i nutele! probaće se. hvala 1 1 Link to comment
Klara Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 I drugi put. Planirala sam da mi druga porcija bude sa nutelom, ali dok sam čekala da testo naraste, ode nutela. 4 Link to comment
morgana Posted September 19, 2023 Share Posted September 19, 2023 dada, tzv prvo pravilo nutele koje glasi nutele vise nema 1 2 Link to comment
Indy Posted September 21, 2023 Share Posted September 21, 2023 U ovome ima za'atar, pa je to bila prilika da naučim nešto o tom začinu... 3 4 Link to comment
peralozac Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 Jutros eating, šukno šakšuku. 3 4 Link to comment
Sara Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 Odlicno izgleda, nikad jela al sigurno bi mi se dopalo kiflice gore😍😍 1 Link to comment
Ras Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 25 minutes ago, Sara said: Odlicno izgleda, nikad jela al sigurno bi mi se dopalo kiflice gore😍😍 Ako jedeš i voliš prženiju, sataraš, ili kako već ko zove, nema razloga da ti se ne dopadne i šakšuka. Refika predlaže i tursku verziju sa u dubokom ulju prženim patlidžanom i paprikama: Jednom ću i probati, mrzi me da pržim sa onolikim uljem. 1 3 Link to comment
Sara Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 Volim, volim, jedino je muka sto ne volim da kuvam 3 Link to comment
Ras Posted September 24, 2023 Share Posted September 24, 2023 Gulaš (juneći) - nisam ga ni spremao, a ni jeo ne pamtim kada. Pečeni karfiol za prilog, zelena salata i krastavci. Ovi sad kornišoni što su stigli na pijacu su vrh! 4 2 Link to comment
Popular Post Ras Posted October 1, 2023 Popular Post Share Posted October 1, 2023 (edited) Čorba od bundeve. Započeo sam sa kratkim prženjem na pola presečene jabuke i pomorandže i cele glavice belog luka. Beli luk i pomorandžu sam odvadio, a par češnjeva b luka i sok od ove pomorandže vratio pre blendiranja. Dodao kocku putera, pa nastavio prženje bundeve i crnog luka grubo nasečenog na kocke i jedne manje šargarepe (kolutovi). Začinio solju, biberom i cimetom. Kada je povrće omeklo dodao vodu, kuvao i blendirao. Bomba! Dimljena butkica u kajmaku. Butkica je ovoga puta rasparčana na komade, komadi najpre na tiganj da dobiju boju, pa poslagani u zemljanu posudu preko krompira, šargarepe i korena peršuna (sve sečeno po dužini na pola). Dosuo sam minimalno vode, koliko da povrće ogrezne, začinio lovorom i biberom i pekao. Pred kraj zalio kajmakom. Paradajz za salatu. Kupus za prilog, dinstan na masnoći od mesa, sa belim i crnim lukom, paradjzom i čili paprikom. Edited October 1, 2023 by Ras 14 1 Link to comment
Eleniko Posted October 2, 2023 Share Posted October 2, 2023 (edited) možda bi nekima bilo pre za temu šta mrzite ali baš baš međutim meni je savršena hrana zelena boranija na pari al dente pa prelivena vinegretom od pesta /orasi, peršun, bluk/, soja sosa, vinskog sirćeta, sirupa od nara, mulja tanko slajsovane mikro tikvice sa korijanderom prelivene sosom od umeboši sirćeta, fiš i ojster sosa u rerni pečene duguljaste cvekle sečene na 4, na posteljici od lišća cvekle - mulje, balzamiko - slajsovana jabuka, kozji sir, grožđe iz turšije, mikro rukola, sirup od nara, cvet soli 2 komada jagnjetine od rebara iz pečenjare ledine sve hladno iz frižidera sem pečenja iz mikrotalasne i sve savršeno po eleniko standardima sad ću da jedem ladnu lubenicu, našao sam dobru u oktobru /haiku/ Edited October 2, 2023 by Eleniko 3 Link to comment
beta Posted October 2, 2023 Share Posted October 2, 2023 35 minutes ago, Eleniko said: možda bi nekima bilo pre za temu šta mrzite ali baš baš međutim meni je savršena hrana zelena boranija na pari al dente pa prelivena vinegretom od pesta /orasi, peršun, bluk/, soja sosa, vinskog sirćeta, sirupa od nara, mulja tanko slajsovane mikro tikvice sa korijanderom prelivene sosom od umeboši sirćeta, fiš i ojster sosa u rerni pečene duguljaste cvekle sečene na 4, na posteljici od lišća cvekle - mulje, balzamiko - slajsovana jabuka, kozji sir, grožđe iz turšije, mikro rukola, sirup od nara, cvet soli 2 komada jagnjetine od rebara iz pečenjare ledine sve hladno iz frižidera sem pečenja iz mikrotalasne i sve savršeno po eleniko standardima sad ću da jedem ladnu lubenicu, našao sam dobru u oktobru /haiku/ može sve sem jagnjetine koju bih zamenila sa pork beli korian stajl i da povrće nije hladno iz frižidera Link to comment
Eleniko Posted October 2, 2023 Share Posted October 2, 2023 može pork beli kako god, samo ga nisam imao u frižideru dok mi je jagu poklonila drugarica ovo uglavnom jesu salate a ne kuvana jela tako da je ok iz frižidera Link to comment
Recommended Posts