aram Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 1 hour ago, askeladden said: fennikel fennel = komorač fennikel mislim da jeste na tim nekim nordijskim jezicima 2
Sandradjer Posted March 7, 2023 Posted March 7, 2023 On 4. 3. 2023. at 14:07, Ras said: Pasta sa spanaćem - jednostavna i brza priprema, a vrhunski rezultat! Skuvao pastu, pa odložio. Na tiganju najpre propržio crni i beli luk, čili p i mlevenu suvu papriku, pa dodao spanać, a kratko nakon toga sjedinio sa pastom i po potrebi malo pasta vode. Narendao parmezan, eventualno dodao malo soli i začinio biberom. Sklonio sa vatre. U tiganju treba još i napraviti malo mesta i dodati grčki jogurt (ne preko jela da se ne pretvori u kašu) , pa ga začiniti: ja svežu nanu i biber. Sve promešati. Dodao sam još kao zanimaciju za zube i izlomljene pečene lešnike. Po receptu 8
ivy Posted March 8, 2023 Posted March 8, 2023 proju od mlade koprive i salatu od rendane sargarepe i mladog lista maslacka 1 1
Popular Post makaronee Posted March 11, 2023 Popular Post Posted March 11, 2023 Skušetina, кореан стаил. 10
Popular Post makaronee Posted March 12, 2023 Popular Post Posted March 12, 2023 nedelja, nogometni dan. vraćamo se proverenimmajciubosnu vrednostima. 10
Popular Post Ras Posted March 12, 2023 Popular Post Posted March 12, 2023 Zubato sunce i miris Mediterana: čorba od pečuraka sardine pečene u rerni (komorač, limun, čili p, nana, peršun, so i biber) sos od paradjza pirinač od karfiola salata - neki miks iz kesice začinjen sokom i zrnima od nara (m ulje, so, biber) 11 2
Sandradjer Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 2 hours ago, Lancia said: Al se neko ovde zdravo hrani Nedostizan je . @Ras Divna trpeza 1
Popular Post aram Posted March 12, 2023 Popular Post Posted March 12, 2023 Grilovane tikvice na sosu od jogurta prelivene puterom sa šafranom Dobro, i pileći karabatačičičići 9 1
djeneralche Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 4 hours ago, Ras said: Zubato sunce i miris Mediterana: čorba od pečuraka sardine pečene u rerni (komorač, limun, čili p, nana, peršun, so i biber) sos od paradjza pirinač od karfiola salata - neki miks iz kesice začinjen sokom i zrnima od nara (m ulje, so, biber) Ovako i ja pre izvesnog vremena kupio sveze sardine ispekao sa puno belog luka i uglavnom se davio dok sam jeo koliko su suve bile. Ipak su iz konzerve zakon. Moram da probam i ovaj pirinac od karfiola.
Ras Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 (edited) 24 minutes ago, djeneralche said: Moram da probam i ovaj pirinac od karfiola. Još jedan način da se konzumira karfiol. Blender, ili rende, a može da se konzumira i svež i kratko propržen. Začini po volji, a pored soli i bibera volim da dodam i malo mlevene paprike. Može i beli luk, čili p, peršun, limun, itd... Edited March 12, 2023 by Ras 1
aram Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 23 minutes ago, djeneralche said: uglavnom se davio dok sam jeo koliko su suve bile pa preterao si sa pečenjem... gledam srpske recepte, pa to nema bez 45 minuta u rerni ništa. otprilike dok ne dobije ukus i strukturu kartona. 2
aram Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 ja zagrejem podmazan pleh, rknem sardine odozgo, nekoliko minuta pa prevrnem i još par minuta i gotovo. pospem peršunom i sokom od limuna i nema šansi da budu suve. 1
Recommended Posts