Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Jedan je tahini!....a mnogo vrsta jabuka.

Posted (edited)

y4mf-uCoEmKSptIYCzg3HAqZYr1qn776bmjskbVC

Pasta sa spanaćem - jednostavna i brza priprema, a vrhunski rezultat!

Skuvao pastu, pa odložio.

Na tiganju najpre propržio crni i beli luk, čili p i mlevenu suvu papriku, pa dodao spanać, a kratko nakon toga sjedinio sa pastom i po potrebi malo pasta vode. Narendao parmezan, eventualno dodao malo soli i začinio biberom. Sklonio sa vatre.

U tiganju treba još i napraviti malo mesta i dodati grčki jogurt (ne preko jela da se ne pretvori u kašu) , pa ga začiniti: ja svežu nanu i biber.

Sve promešati.

Dodao sam još kao zanimaciju za zube i izlomljene pečene lešnike.

Edited by Ras
  • +1 7
Posted (edited)
4 hours ago, Ras said:

y4mf-uCoEmKSptIYCzg3HAqZYr1qn776bmjskbVC

Pasta sa spanaćem - jednostavna i brza priprema, a vrhunski rezultat!

Skuvao pastu, pa odložio.

Na tiganju najpre propržio crni i beli luk, čili p i mlevenu suvu papriku, pa dodao spanać, a kratko nakon toga sjedinio sa pastom i po potrebi malo pasta vode. Narendao parmezan, eventualno dodao malo soli i začinio biberom. Sklonio sa vatre.

U tiganju treba još i napraviti malo mesta i dodati grčki jogurt (ne preko jela da se ne pretvori u kašu) , pa ga začiniti: ja svežu nanu i biber.

Sve promešati.

Dodao sam još kao zanimaciju za zube i izlomljene pečene lešnike.

Kad dodas taj grcki jogurt?  U taj tiganj gde je pasta kad sklonis sa vatre?

Koliko spanaca stavis na 1/2kg spageta?

Edited by Sandradjer
Posted

Da, grčki jogurt se umeša nakon što tiganj pomeriš sa vatre.

Pola kg špageta je poprilična količina i trebaće ti najmanje 300gr spanaća, a za sve zajedno poprilično veliki tiganj.

Današnje mere za 2 porcije: manje od 200 gr špageta, 100 g spanaća, jedna manja glavica crnog luka, 3 češnja belog i 4-5 kašika grčkog jogurta.

Posted

Sad cu da postavim proporcije :D.

Imam samo jos jedno pitanje, mesas taj grci sa pastom neposredno nakon skidanja sa vatre? Izvini sto sam dosadna :)

Posted
2 minutes ago, Sandradjer said:

Sad cu da postavim proporcije :D.

Imam samo jos jedno pitanje, mesas taj grci sa pastom neposredno nakon skidanja sa vatre? Izvini sto sam dosadna :)

Sve u svrhu da se taj jogurt ne pretvori u vodu.

Ostaviš minut, dva, napraviš mesta na tiganju za jogurt, ne sipaš preko paste, pa onda sve pomešaš.

• Hvala 1
Posted
8 minutes ago, dùda said:

@Sandradjer dobila novu kuhinju pa sad ne popušta :lolol:

Ma samo mi dolaze neki gosti, a ja iskreno volim to :D

Spremala sam svinjska rebarca 4 puta za 10 dana. Kad udjem u mesaru pita me mesar Za koliko osoba? Zna sta hocu

• +1 1
  • Haha 1
Posted

@Ras

Hvala, sve sam shvatila. Svidja mi se recept:)

Posted

Kuskus sa piletinom i brokeljom i ljutim paprikama i blukom.’Bilo bas dobro.Nana kao zacin i mesto luka fennikel ono sto Djejmi trsi mesto luka 

• +1 1