March 4, 20232 yr Pasta sa spanaćem - jednostavna i brza priprema, a vrhunski rezultat! Skuvao pastu, pa odložio. Na tiganju najpre propržio crni i beli luk, čili p i mlevenu suvu papriku, pa dodao spanać, a kratko nakon toga sjedinio sa pastom i po potrebi malo pasta vode. Narendao parmezan, eventualno dodao malo soli i začinio biberom. Sklonio sa vatre. U tiganju treba još i napraviti malo mesta i dodati grčki jogurt (ne preko jela da se ne pretvori u kašu) , pa ga začiniti: ja svežu nanu i biber. Sve promešati. Dodao sam još kao zanimaciju za zube i izlomljene pečene lešnike. Edited March 4, 20232 yr by Ras
March 4, 20232 yr 4 hours ago, Ras said: Pasta sa spanaćem - jednostavna i brza priprema, a vrhunski rezultat! Skuvao pastu, pa odložio. Na tiganju najpre propržio crni i beli luk, čili p i mlevenu suvu papriku, pa dodao spanać, a kratko nakon toga sjedinio sa pastom i po potrebi malo pasta vode. Narendao parmezan, eventualno dodao malo soli i začinio biberom. Sklonio sa vatre. U tiganju treba još i napraviti malo mesta i dodati grčki jogurt (ne preko jela da se ne pretvori u kašu) , pa ga začiniti: ja svežu nanu i biber. Sve promešati. Dodao sam još kao zanimaciju za zube i izlomljene pečene lešnike. Kad dodas taj grcki jogurt? U taj tiganj gde je pasta kad sklonis sa vatre? Koliko spanaca stavis na 1/2kg spageta? Edited March 4, 20232 yr by Sandradjer
March 4, 20232 yr Da, grčki jogurt se umeša nakon što tiganj pomeriš sa vatre. Pola kg špageta je poprilična količina i trebaće ti najmanje 300gr spanaća, a za sve zajedno poprilično veliki tiganj. Današnje mere za 2 porcije: manje od 200 gr špageta, 100 g spanaća, jedna manja glavica crnog luka, 3 češnja belog i 4-5 kašika grčkog jogurta.
March 4, 20232 yr Sad cu da postavim proporcije . Imam samo jos jedno pitanje, mesas taj grci sa pastom neposredno nakon skidanja sa vatre? Izvini sto sam dosadna
March 4, 20232 yr 2 minutes ago, Sandradjer said: Sad cu da postavim proporcije . Imam samo jos jedno pitanje, mesas taj grci sa pastom neposredno nakon skidanja sa vatre? Izvini sto sam dosadna Sve u svrhu da se taj jogurt ne pretvori u vodu. Ostaviš minut, dva, napraviš mesta na tiganju za jogurt, ne sipaš preko paste, pa onda sve pomešaš.
March 4, 20232 yr 8 minutes ago, dùda said: @Sandradjer dobila novu kuhinju pa sad ne popušta Ma samo mi dolaze neki gosti, a ja iskreno volim to . Spremala sam svinjska rebarca 4 puta za 10 dana. Kad udjem u mesaru pita me mesar Za koliko osoba? Zna sta hocu
March 6, 20232 yr Kuskus sa piletinom i brokeljom i ljutim paprikama i blukom.’Bilo bas dobro.Nana kao zacin i mesto luka fennikel ono sto Djejmi trsi mesto luka