Ras Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 (edited) Pasta sa spanaćem - jednostavna i brza priprema, a vrhunski rezultat! Skuvao pastu, pa odložio. Na tiganju najpre propržio crni i beli luk, čili p i mlevenu suvu papriku, pa dodao spanać, a kratko nakon toga sjedinio sa pastom i po potrebi malo pasta vode. Narendao parmezan, eventualno dodao malo soli i začinio biberom. Sklonio sa vatre. U tiganju treba još i napraviti malo mesta i dodati grčki jogurt (ne preko jela da se ne pretvori u kašu) , pa ga začiniti: ja svežu nanu i biber. Sve promešati. Dodao sam još kao zanimaciju za zube i izlomljene pečene lešnike. Edited March 4, 2023 by Ras 7
Sandradjer Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 (edited) 4 hours ago, Ras said: Pasta sa spanaćem - jednostavna i brza priprema, a vrhunski rezultat! Skuvao pastu, pa odložio. Na tiganju najpre propržio crni i beli luk, čili p i mlevenu suvu papriku, pa dodao spanać, a kratko nakon toga sjedinio sa pastom i po potrebi malo pasta vode. Narendao parmezan, eventualno dodao malo soli i začinio biberom. Sklonio sa vatre. U tiganju treba još i napraviti malo mesta i dodati grčki jogurt (ne preko jela da se ne pretvori u kašu) , pa ga začiniti: ja svežu nanu i biber. Sve promešati. Dodao sam još kao zanimaciju za zube i izlomljene pečene lešnike. Kad dodas taj grcki jogurt? U taj tiganj gde je pasta kad sklonis sa vatre? Koliko spanaca stavis na 1/2kg spageta? Edited March 4, 2023 by Sandradjer
Ras Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 Da, grčki jogurt se umeša nakon što tiganj pomeriš sa vatre. Pola kg špageta je poprilična količina i trebaće ti najmanje 300gr spanaća, a za sve zajedno poprilično veliki tiganj. Današnje mere za 2 porcije: manje od 200 gr špageta, 100 g spanaća, jedna manja glavica crnog luka, 3 češnja belog i 4-5 kašika grčkog jogurta.
Sandradjer Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 Sad cu da postavim proporcije . Imam samo jos jedno pitanje, mesas taj grci sa pastom neposredno nakon skidanja sa vatre? Izvini sto sam dosadna
Ras Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 2 minutes ago, Sandradjer said: Sad cu da postavim proporcije . Imam samo jos jedno pitanje, mesas taj grci sa pastom neposredno nakon skidanja sa vatre? Izvini sto sam dosadna Sve u svrhu da se taj jogurt ne pretvori u vodu. Ostaviš minut, dva, napraviš mesta na tiganju za jogurt, ne sipaš preko paste, pa onda sve pomešaš. 1
Sandradjer Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 8 minutes ago, dùda said: @Sandradjer dobila novu kuhinju pa sad ne popušta Ma samo mi dolaze neki gosti, a ja iskreno volim to . Spremala sam svinjska rebarca 4 puta za 10 dana. Kad udjem u mesaru pita me mesar Za koliko osoba? Zna sta hocu 1 1
Sandradjer Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 @Ras Hvala, sve sam shvatila. Svidja mi se recept
askeladden Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Kuskus sa piletinom i brokeljom i ljutim paprikama i blukom.’Bilo bas dobro.Nana kao zacin i mesto luka fennikel ono sto Djejmi trsi mesto luka 1
Recommended Posts