January 23, 20232 yr On 23. 1. 2023. at 7:53, Willow said: Rase, super ti izgleda ovo Može još neki detalj tog Džejmijevog metoda pripremanja ćurećih bataka? Jel ih prvo pečeš pokrivene alu-folijom ili celo vreme otkrivene? Meni nekako ispadnu nedovoljno sočni ako ih, bar u prvoj polovini pečenja, ne pokrijem folijom jbg. Evo, već si gore dobio odgovor. Meso se peče ispod folije, a otkrije poslednjih 20-30 minuta da površina porumeni. Tada sam izvukao i povrće koje se peklo ispod mesa da napravim sos. Nisam pekao samo batake, oni su fotografisani, već i karabatake (bilo je neko pakovanje u Lidlu). Meso je ispalo savršeno pečeno, a grejvi takođe brutalan. Za pečenje čitave ćurke, ili čitavog pileta npr, može se koristiti i dodatni trik: da se u unutrašnjost umetne limun (ili neki drugi citrus). Zasečeš limun, umetneš grančice ruzmarina, ili majčine dušice recimo i postaviš unutar živine. Dobit je dvostruka: meso ostaje sočno, a dodatno se aromatizuje osvežavajućom citrusnom aromom.
January 26, 20232 yr gljivetm dinstane sa lukom i paprikom i kiselo mleko krastavac sa susamom, đumbirom, belim lukom, čili p, soja sosom, maslinovim uljem i limunom
January 26, 20232 yr On 26. 1. 2023. at 17:46, Ras said: gljivetm dinstane sa lukom i paprikom i kiselo mleko krastavac sa susamom, đumbirom, belim lukom, čili p, soja sosom, maslinovim uljem i limunom Od svih recepata za čurkepe najbolje su mi dinstane sa lukom, još ako je s nogu sa leba ražanog Danas ništa kuhanje, ostaci od juče, čak smo i sarmu odmrzli. Sinoć neplanirano Jokić rozbratna, nije bilo ramsteka u lidlu, obisao dve mesare kasno, na kraju rozbratna. Prilično je tanka za stejk al na kraju je ispalo fenomenalno. Pečeni batat i cvekla kao prilog, rukola vs voće salata, za meze brusketi sa skandinavskim paštetama, lemeški vs petrovački kulen (2:2 rezultat u glasanju). Od jeftinih vina ništa vredno pomena, od “skupljih” jako lep Sagmeister Kanias Pinot Noir. Gosti doneli Carrot cake za desert.
January 30, 20232 yr Fala Rasu za predlog ćurećih karabataka. Jedan karabatak, čini mi se da je 1.6kg bio komad, u rernu sa krompirom i mrkvom, prepad pa poklopljeno sat i po-dva, poslednjih 15ak otklopljeno, pala mi ideja da premazujem kožicu lemon vinaigrettom i ispalo je fantađile. Pripremio sam tzatziki u slučaju da meso ispadne dosadno al realno ispade višak. Možda ga sutra iskoristim da napravim nešto poput girosa od ostataka. Zelena salata, u isto vreme sam spakovao i beli teleći čorbuljak, takođe ispao fantađile. Baš lepa gozba ispade
January 31, 20232 yr Neradni utorak...kisa lije...ceo dan neizlazenje iz stana,pljeskavice,burgeri,pice,playstation i filmovi [emoji16][emoji847] life is good...
February 1, 20232 yr sv. vrat i prokulice standardno... ali salata od rendane sargarepe sa avokadom i orasima je 1 spektakl!!! :P
February 1, 20232 yr @ivy Gospodjice.. znate kao zbore...ako nema slike nije se ni desilo [emoji6][emoji16]
February 1, 20232 yr @detabo kako hoces..zabole me..ne nosim telefon u kuhinju...ono malo slika sto dobijete je kad ocekujem neki poziv pa onda moram da nosim telefon svuda sa sobom.. Edited February 1, 20232 yr by ivy
February 1, 20232 yr Imao sam napad jedenja majoneza, a inače se ne sećam kada sam ga poslednji put probao i umutio ga na brzinu. Tim sam majonezom obilno zalio rukolu, pa sve zajedno preko dimljenih fileta skuše (Lidl), natopio limunom i udavio se uz raženi hleb.
February 1, 20232 yr On 1. 2. 2023. at 18:02, Ras said: dimljenih fileta skuše (Lidl) Jedna od najboljih stvari iz Lidla ako ne i najbolja. Posebno sa biberom.
February 1, 20232 yr On 1. 2. 2023. at 18:02, Ras said: Imao sam napad jedenja majoneza, a inače se ne sećam kada sam ga poslednji put probao i umutio ga na brzinu. Tim sam majonezom obilno zalio rukolu, pa sve zajedno preko dimljenih fileta skuše (Lidl), natopio limunom i udavio se uz raženi hleb. 😭juče sam kupila Tommy majonez posle xxxxx godina, a sad moram da guglam kako napraviti majonez.....muko moja
February 1, 20232 yr On 1. 2. 2023. at 18:17, djeneralche said: Jedna od najboljih stvari iz Lidla ako ne i najbolja. Posebno sa biberom. Hteo sam baš ovo da napišem, ali sam se plašio da ne zvuči pretenciozno, obzirom da minimalno poznajem asortiman iz Lidla. On 1. 2. 2023. at 18:20, makondo said: 😭juče sam kupila Tommy majonez posle xxxxx godina, a sad moram da guglam kako napraviti majonez.....muko moja Jednostavno , zaista: