Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
22 hours ago, aram said:

280912673_10160015179904559_108552928638

šta je ovo arame? pogotovo ovo paradajzasto.

Posted
12 minutes ago, beyoncé said:

šta je ovo arame? pogotovo ovo paradajzasto.

Ovo paradajzasto su najobičnije vojvođanske ćufte u paradajz sosu. :heart:

Ovo dole je proso sa sirom, jajima i mladim lukom, zapečen u rerni.

• +1 1
  • Wub 1
Posted

jao, obožavam! (ćufte) 

• +1 1
  • Wub 1
Posted

I ja, ali proso je ispao spektakularno.

Šolju prosa oprao dobro, dok nije prestalo da peni, pa sipao u šerpicu sa dve ipo šolje posoljene vode i maličak maslinovog ulja. Kad je provrelo, ostavio da krčka 15 minuta, poklopio, pa ostavio sa strane još toliko. Nasekao vezu mladog luka i bacio u tiganj sa malo soli i malo maslinovog ulja, koliko da omekša. Tri jajeta umutio, umešao u njih proso i ovaj luk, plus jedno 100 grama fete namrvio. Ove zemljane činijice podmazao mašću pa napunio prosom, u sredinu umetnuo po jednu buratu rasečenu odozgo na krst. Malo pobiberio i rknuotm u rernu na 200°C dok nije lepo porumenelo odozgo. Onda izvadio, posuo malo vlasac odozgo i pustio da se hladi dobrih pola sata.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

ne mogu da jedem tu hranu za papagaje nikako

• Haha 1
Posted

super, probaću (bez burate, baš mi zafalilo ovih dana :lolol:)

taman imam proso i svo pridruženo zrnevlje koje niko neće da jede. pa ako ima još recepata za proso, heljdu, kinou i sl., biću zahvalna. 

Posted
6 minutes ago, beyoncé said:

bez burate

stavi mocarelu, biće ok :)

Posted
11 minutes ago, beyoncé said:

ako ima još recepata za proso

Proso s povrćem i mocarelom

dakle, em je kao zdravo, em mi se mnogo dopalo. mere za troje: 120 grama prosa (hirse, millet, miglio), doooobro oprati, pa staviti u šerpicu sa malo maslinovog ulja. zagrejati uz mešanje, koliko da se dobro obloži svako zrno uljem, pa podliti sa 240ml vode. posoliti, ostaviti da provri i kuvati da omekša, meni je trebalo 15 minuta, ali zavisi od prosa. onda umešati viljuškom kocku maslaca (recimo 20 grama), poklopiti i ostaviti da se hladi. za to vreme u tiganju na maslinovom ulju propržiti 3-4 nagnječena čena belog luka, kad zamirišu dodati im i dve sitno seckane šargarepe i jedan paškanat. dok se to lagano dinsta, iseckati na sitne kockice jednu oveću crvenu papriku, pa i to dodati. posoliti, čim omekne i paprika umešati proso i kašičicu kurkume, posuti na kockice iseckanom mocarelom, po mogućstvu bivoljom, posuti izdašno susamom i gurnuti u rernu zagrejanu na 180°C dok se ne zapeče. realno, ful obrok uz malo neke zelene salate (u našem slučaju omiljena kombinacija rukole sa breskvama), ali pošto smo mi stoka mesožderska propržio sam uz ovo i neko belo meso pileće, sa limunom i belim biberom.

• Hvala 1
Posted
25 minutes ago, renne said:

ne mogu da jedem tu hranu za papagaje nikako

sonne GIF by Mitteldeutscher Rundfunk

• +1 1
Posted
24 minutes ago, aram said:

stavi mocarelu, biće ok :)

ma kakva mocarela, staviću im neki sir i da budu zahvalni :lolol:

Posted
19 minutes ago, aram said:

Proso s povrćem i mocarelom

dakle, em je kao zdravo, em mi se mnogo dopalo. mere za troje: 120 grama prosa (hirse, millet, miglio), doooobro oprati, pa staviti u šerpicu sa malo maslinovog ulja. zagrejati uz mešanje, koliko da se dobro obloži svako zrno uljem, pa podliti sa 240ml vode. posoliti, ostaviti da provri i kuvati da omekša, meni je trebalo 15 minuta, ali zavisi od prosa. onda umešati viljuškom kocku maslaca (recimo 20 grama), poklopiti i ostaviti da se hladi. za to vreme u tiganju na maslinovom ulju propržiti 3-4 nagnječena čena belog luka, kad zamirišu dodati im i dve sitno seckane šargarepe i jedan paškanat. dok se to lagano dinsta, iseckati na sitne kockice jednu oveću crvenu papriku, pa i to dodati. posoliti, čim omekne i paprika umešati proso i kašičicu kurkume, posuti na kockice iseckanom mocarelom, po mogućstvu bivoljom, posuti izdašno susamom i gurnuti u rernu zagrejanu na 180°C dok se ne zapeče. realno, ful obrok uz malo neke zelene salate (u našem slučaju omiljena kombinacija rukole sa breskvama), ali pošto smo mi stoka mesožderska propržio sam uz ovo i neko belo meso pileće, sa limunom i belim biberom.

danke, srce si! 

Posted

Pasta sa krvavicom i jabukama :heart:

281832538_10160018484684559_700711402399

• +1 3
  • Wub 1