maheem Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Jeo sam nedavno libanske sarmice, oduševio se i malo guglao recepte pa rešio da tom smesom ispunim paprike. Pizdarija vegetarijanska novotarija u porodičnom meniju
aram Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 1 minute ago, maheem said: Jeo sam nedavno libanske sarmice, oduševio se i malo guglao recepte pa rešio da tom smesom ispunim paprike. Pizdarija vegetarijanska novotarija u porodičnom meniju Pa daj recept, poštedi nas guglanja
Filozof manijak Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 3 minutes ago, maheem said: Pizdarija vegetarijanska novotarija u porodičnom meniju Kakav oksimoron 1
maheem Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 2 hours ago, aram said: Pa daj recept, poštedi nas guglanja Dva šalota ili jedan cluk, jednu mrkvu, pola paprike iseckati na sitnositno pa dinstati u mulju na tihoj vatri da omekša, iseckati poveću vezu peršuna i vezu mluka pa dodati u šerpu, u isto vreme rknuti dve šolje pirinča, dodati mulja, supenu kašiku paradajz koncentrata, par čerija na sitno, jedna do dve čajne kašičice baharata/7 spice/all spice, so, biber, sok od jednog limuna. Ja sam rknuo i šaku izmrvljenih badema i loma harise. Dodavati vodu i mešati nekih 10ak minuta na tihoj vatri. Posložiti paprike u vatrostalnu na čije dno prethodno poređati dva krumpira na pljoske, može i paradajz na pljoske pride, napuniti ih smesom 2/3 otprilike. U šerpi gde se sve dinstalo naliti vode i paradajz koncentrata, začiniti sa još baharata i limunovog soka, mešati dok se greje pa preliti paprike, pokriti ih "poklopcima" sa peteljkama i pritisnuti tanjirom. Poklopiti i kuhati u rerni sat i dvaes minuta. Ja sam tako a može smesa da se kuva u vodi pa procedi, napune paprike pa prelije preostalom tečnošću uz dodatak začina i vode ako zafali. Tečnosti treba centimetar ispod vrha paprike ali uliti i u same paprike do vrha. Služiti uz krompir sa dna koji će biti fenomenalnog ukusa plus grčki jogurt izmiksan sa harisom za preko. Voditi računa o balansu baharata i limuna. za sarmice guglati warak enab bi zeit 4
maheem Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Joj zaboravio sam nanu. Šačicu listova nane sitno iseckati i pridodati smesi. Melasu od nara nisam imao. Baharata ima u Spice Upu http://www.spiceup.rs/product/baharat-45g/ U komšiluku ga prodaju u zdravoj hrani.
centrifuga Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 7 hours ago, maheem said: Joj zaboravio sam nanu. Šačicu listova ... nemam ovu jedinicu u mom sistemu standarada™. Da li je 1 šaka = 2 šačice? (tj. koliko kad se pretvori u prstohvate)
maheem Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 5 hours ago, centrifuga said: nemam ovu jedinicu u mom sistemu standarada™. Da li je 1 šaka = 2 šačice? (tj. koliko kad se pretvori u prstohvate) E baš tako - pola šake 20ak listova. 1
ivy Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 12 hours ago, maheem said: Baharata ima u Spice Upu http://www.spiceup.rs/product/baharat-45g/ U komšiluku ga prodaju u zdravoj hrani. u kojoj zdravoj hrani? poskupeo spice-up a i ne placa mi se postarina...inace je odlican
maheem Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 5 minutes ago, ivy said: u kojoj zdravoj hrani? poskupeo spice-up a i ne placa mi se postarina...inace je odlican GoodLife, Fruškogorska 24. Nešto su skuplji začini nego na Spice Up sajtu. Dobri su im pita sa višnjama i paradajz pločice (one pločice sa zrnevljem).
ivy Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 @maheem hvala,pogledacu ja sam baharat stavljala i u lenju pita sa jabukama i u prezle za gomboce 1
detabo Posted February 25, 2022 Posted February 25, 2022 Gulas pred jutro pa pravac na beauty sleep [emoji102][emoji16] 3
Recommended Posts