beta Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 toranj prepečenog hleba izdašno mackan humusom uz tri kržljava avokada iz lidla koji su već bili na granici da se pokvare. realno, mogla bi još toliko. plakaću sutra.
Haralampije Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 Slike su malo maglovite od dima ali ....pileci bataci i paufelk iz Linde, prvi i zadnji put. Elem, slanini nista ne fali ali nije to to™ sto Haralampije trazi od paufleka, moji lokalni mesari su ipak bolji. Slanina je od neke krmace a pakuje je Djurdjevic za Lindu. Razlog vise da vise to ne kupujem, jer je taj lik klasicni robovlasnik.Kako smo mi ipak omnivore sto bi rekao Darvin, sprzio sam i malo bundeve iz sopstvene krajnje odrzive produkcije kao i na brzinu ubranih jalapenosa 1
renne Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 Plećka odmorila dva dana, i sad isečena na 1mm 3
JakeBlues Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Pileća čorba u kineskom ljuto-kiselom stilu. Imao sam neke sušenje vrganje pa sam to koristio umesto šitake i dr. koje originalno idu u ovaj recept. U loncu se kuvaju pileće kosti s kojih je u nekom trenutku skinuto ovo belo meso da bi se iseckalo, kao i pileće kožurice. Na slici se ne vidi đumbir, on je narendan u onu posudu gde se suvi vrganji hidriraju u mešavini vode i soja sosa Ovo je fotka u toku kuvanja, pre nego što je stavljeno jaje, praziluk i gustin. 7
Haralampije Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Svaka cast, ja volim sto se kod tebe jede uvek kasikom
JakeBlues Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Pa ne baš uvek, ali trudim se, što sam matoriji moj stomak sve više ceni "ima li nešto kašikom".
Haralampije Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Zaladilo bato, slatki kupus sa mrkanom ™ ovcetinom i junetinom 8
Jumanji Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Od svih jela sa kasikom, sladak kupus o-bo-za-vam [emoji7] 1
Ras Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Učili su me da kupus nije kupus ukoliko nije pripremljen bar sa dve vrste mesa. Super izgleda i verujem da je ekstra okrepljujući obrok. Sa godinama sam naučio da uživam u slatkom kupusu, a za sebe ga najčešće pripremam i bez mesa, dinstan na luku, začinjen paprikom i sa gomilom paradajza (biber, ljute paprike). U sezoni slava, baš sam voleo slavski/svadbarski, a i danas mi je jedno od omiljenih zimskih jela podvarak, sa suvim rebrima/mesom, uz proju (pravu! tanku, isključivo od kukuruznog brašna) i uz beli luk.
renne Posted October 14, 2020 Author Posted October 14, 2020 Just now, Ras said: U sezoni slava, baš sam voleo slavski/svadbarski, a i danas mi je jedno od omiljenih zimskih jela podvarak, sa suvim rebrima/mesom, uz proju (pravu! tanku, isključivo od kukuruznog brašna) i uz beli luk. zar postoji drugojačija?
Ras Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 (edited) Hteo sam da napravim razliku u odnosu na one modifikovane, meke, odignute, kakve su u nekom trenutku zaživele i kakve recimo možeš da kupiš u pekarama. Edited October 14, 2020 by Ras
Jumanji Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Jesi li pravio[mention=1278]Ras[/mention] podvarak pola-pola, pola sa kiselim, pola sa svezim kupusom? Zovem ga letnji. Izvrstan.I def kupus, pogotovu kiseli trazi dosta masnoce, tako da je sa svinjskim mesom, tj rebrima uvek najbolji, volim i sa curetinom. 1
Recommended Posts