Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, djeneralche said:

Ja sam nedavno razmisljao zasto mi se ajvar vise i ne jede onoliko koliko sam ga jeo u detinjstvu, pojedem teglu godisnje i to uz proju, i razmisljao sam o kevinom ajvaru i shvatio da ono sto mi se zapravo svidjalo je bio patlidzan u kombinaciji sa paprikom. Jel ima neki dobar kupovni sa tom kombinacijom? Ili u sve ide patlidzan pa mi teorija pada u vodu?

Makedonski Mammas Malidzan je sa patlidzanom.Oseca se dim,ukusan je.Ostali mi se ne dopadaju nesto.

Posted

Ima da se uzme cist patlidzan u tegli.Kao ajvar od patlidzana.Turski i Iranski.Vrlo dobar namaz,pogotovo sa tahinom preko.Plus je dostupniji od ok ajvara po Turskim/Blisko Istocnim radnjama.

Posted
1 hour ago, askeladden said:

Makedonski Mammas Malidzan je sa patlidzanom.Oseca se dim,ukusan je.Ostali mi se ne dopadaju nesto.

Ufff malidzano mmmmmmm :piggy:

• +1 1
Posted

Spanać, faširane, paradajz, kiselo mleko

Jedan™ klasik

20200910_131557.jpg

• +1 3
Posted

mjok, sve si pomešao. juče sam teo, pa mi sin javio da ide na klopu s drugarima, žena rekla da neće da jede ništa osim pirinča, pa sam završio sa maheemovom salatom, krompirom i ribom iz konzerve
evo slika i od juče
119220937_10158703159689559_588364670671

Posted

Nadam se da ti se dopala salata :)

E i ja ću sad konzervu ribe i krompir. Meni je taj kombo praznik. Sad zamisljam da cu to preneti na decu pa kad odapnem da ce me se setiti u "Konzerva ribe sa krompirom" večerima.

• +1 1
Posted

salata odlična! samo sam dodao kao preliv melasu od groždja, sve drugo isto...
a ova haringa, krompir i kiseli krastavac su tipična hamburška klopa, obožavam.

• Wub 1
Posted
2 hours ago, aram said:
Supa od kestena s kobasicama

119260698_10158705410414559_450978302457

Kako se to pravi?

Posted
8 hours ago, Anonymous said:

Kako

Vrlo jednostavno, samo se treba setiti na vreme jer treba dva dana. Dakle, prvog dana 300 grama kobasica (neke masnije a prodimljene, bez paprike jer ne ide paprika tako lako sa crvenim vinom, nešto tipa kvalitetne kranjske) izbockati na više mesta, preliti sa 400ml crvenog vina i kad provri kuvati desetak minuta. Kad se ohladi staviti sve u frižider da se marinira do sutra.
Sutradan opet zagrejati te kobasice i kuvati ih na laganoj vatri, otklopljene. Na maslinovom ulju propržiti dva praziluka, dodati malo selena i koje smrvljeno zrno najkvirca, jednu sitno iseckanu šargarepu i 400 grama kuvanog kestena (divna stvar je što to ovde uvek imam da kupim gotovo, ne moram da kuvam). Kad se to sve malo uprži, preliti sa litar i po supe i kuvati jedno 25 minuta. Kobasice, kad ostane oko 100ml vina, izvaditi na dasku i iseckati na kolutove pa vratiti u vino i kuvati dok vino sasvim ne ispari. Supu izmiksati štapnim mikserom, po želji dodati pavlaku, u tanjir sipati supu, dodati kobasice i posuti svežim listićima timijana.

Posted

y4mi1LekyNpnaxbNejh4zJylaJ3rod1diiMwYFLC

Ramstek (tiganj, pa polako pečen u paradjz sosu), pirinač, pržene bukovače, pzdjz salata.

• +1 1