Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Na tihoj vatri izdinstao 3 čena bluka, malu glavicu ljubičastog luka, isekao pečene paprike i sve zajedno u blender, malo aleve, malo kumina, malo harise, malo ljute u flekicama. Posle prespeš u dublji tiganj i uspeš...ja sam usuo 2 dl pavlake za kuhanje i 2dl kokosovog mleka. Ubaciš već pečene filete i ostaviš da se tiho kuha lapo sata. Na kraju serviraš sa svežim bosiljkom, dobar kombo ukusa i boje. Nisam hteo jaču aromu kokosa zbog klinaca konzervativnih ukusa :D ko voli može onda bez pavlake za kuhanje, ko ne voli može bez kokosa.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Rizoto od vrganja, lisicarki, crnih lisicarki i crnih truba :P

Posted

1_org.jpg

Na terasi, uz kafu idu secerleme klasicnog ukusa iz turskog grada Konije. Negde se cuje sa radija zicani instrument tog senzibiliteta, sunce bije ali duva i vetric, pa zamisljam da sam negde na Bosforu.

Posted

cili kon karne uz gvakamoli, pavlaku i vrlo tanku projaricu. otkrovenje je ova projarica uz cili. otkrovenje jer sam debil pa se nisam ranije setio.

naime, napravio testo za projaru, klasik - par jaja, nesto sira, jogurt, kukuruzno brasno i dodao taman tolko kisele vode da bude redje nego sto obicno pravim, za nijansu gusce od testa za palacinke. zatim to bacio na veliki pleh s pek papirom i razlio da bude oko 1cm debljine. 200C rerna pola sata odradi posao. na ivicama spaljeno, u sredini hrskavo. ostavio da se malo ohladi pa iskidao kao soparnik. uz cili ide savrseno. izeo s uzivanjem.

sad se bavim mislju da sledeci put jos tanje odradim tu projaricu, nasecem na trouglove i napravim domaci nacos sa cilijem. naredjam trouglove, bacim preko cili i izrendam sira, ubacim u rernu da se istopi pa bacim preko toga gvakamoli i pavlaku. ne vidim da moze biti lose.

Posted

Kolenicu sa podvarkom drugi dan.Uzivam

Posted

Za početak školske godine

hercegovačka janjetina sa ruzmarinom i krompirom, pa prelivena kajmakom, starim, slanim kao smrt iz mjeha

zaliveno Pan (da ulepša dan) pivom

20200901_130634.jpg

• +1 8
  • Hvala 1
Posted

Probao da pretvorim ovog lososa u jagnje i ne ide :sad:

• +1 1
  • Haha 2
Posted
55 minutes ago, Lancia said:

Probao da pretvorim ovog losa u jagnje i nekako ide :sad:

Popravio