arheolog1981 Posted Wednesday at 17:30 Posted Wednesday at 17:30 Filet losos pastrmke sa krompirom Prženo u dubokom ulju sa dodatkom čena belog luka pre pastrmke i onda kad se malo zapeče pastrmka doda se grančica ruzmarina. U istom ulju se ispeče i krompir koji sam začinio crvenom paprikom i belim lukom u prahu plus malo soli i bibera 6 3
aram Posted Friday at 18:53 Posted Friday at 18:53 Napravio guacamole i dodao mu gambore. Malo Wasa krekera, malo comte sira i ne treba više ništa. Jedino što sam turio dve jalapeno papričice, jednu čili Candlelight oveću i jednu habanero, a mrzelo me da ih očistim od semena i uopšte pa sad malo bljujemo vatru. 3
fargo Posted Saturday at 13:50 Posted Saturday at 13:50 Mekike. Najbolji recept koji sam do sad isprobala. Hrskava korica i supljikave😊 6 2
aram Posted Saturday at 14:24 Posted Saturday at 14:24 33 minutes ago, fargo said: Mekike. Najbolji recept do tell.
fargo Posted Saturday at 14:44 Posted Saturday at 14:44 Of kors Mekike: 300ml mlake vode 1 kesica suvog kvasca (moze i svezi) 1 kasicica secera 1 prasak za pecivo 4 kasike ulja 1 kasicica soli 500g brasna U 200ml mlake vode dodati kvasac, secer i malo brasna. Kada kvasac proradi dodati ostatak mlake vode, ulje, brasno, prasak za pecivo i so. Zamesiti da bude mekse testo. Umesiti na radnoj povrsini, dodati jos jednu kasiku ulja i umesiti da se lepo upije ulje. Ostaviti da naraste (jedno pola sata). Podeliti smesu na pola. Razvuci prvu polovinu (ne pritiskati previse, da ostanu malo oni baloncici, i da bude tanko jedno pola cm). Seci na stapice(oko 10cm). Zatim drugu polovinu isto. Prziti u vrelom ulju (puno vrelog ulja). Dobar tek😊 2 2
arheolog1981 Posted yesterday at 16:30 Posted yesterday at 16:30 Nije baš nau iting al šta sad Nešto krajnje jednostavno i za doručak i za ručak 3 2
Recommended Posts