Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

mislim da ga u kinoteci uvek ceraju u 2 cuga, ne sto vole narod koji gleda, nego imaju opremu koja ne moze ceo kotur da primi.

laki za one u prvom redu!

Nije mi teško da zamislim Selmu Hajek iz te pozicije.

:D

Posted

Selma Hajek je dobra na svim pozicijama.

Pogledao Libertador, privukla me priča o kojoj ne znam takoreći ništa (nezavisnost Južne/ Latinske Amerike) i fantastični predjeli u trejleru. To je otprilike sve zanimljivo u filmu. 4/10

Posted

inace mi vazda bila misterija bas taj prevod, 1900 u XX vek.

mislim, 1900. god je tehnicki i dalje 19ti vek :fantom:

uf bas bi ga sad gledo

Posted

Mislim da se uopšte se ne radi o godini, već o godinama: hiljadudevetstotim. Tako sam oduvek razumevao film, kao film o promenama i o novoj epohi.

Uostalom film i počinje vešću o smrti Verdija, što ga smešta u 1901. godinu, a simbolično označava kraj jednog perioda u italijanskoj istoriji i početak novog.

Posted

znam o cemu se radi jbt, samo mi je nemust i nepotreban prevod

Posted

Ok.

Inače, kad sam nedavno ponovo gledao Viskontijevog Leoparda (spominjao ga i Duci Simonović) učinilo mi se da je jasna tematska veza između ta dva filma dodatno potcrtana angažovanjem Barta Lankastera.

Posted

Odgledao Silence Skorsezea, da nije on u pitanju, ne bih ni odgledao sa obzirom da je radnja krajnje neubedljiva pogotovu za 1 hc ateistu, film je u skladu sa tim. Nekome možda ok, meni svakako ne. :)

Posted

Odgledao Silence Skorsezea, da nije on u pitanju, ne bih ni odgledao sa obzirom da je radnja krajnje neubedljiva pogotovu za 1 hc ateistu, film je u skladu sa tim. Nekome možda ok, meni svakako ne. :)

I ja sam hc ateista, pa mi je film bio odlican :)

Posted

I ja sam hc ateista, pa mi je film bio odlican :)

Nisi pravi ateista :D

Meni nicht, predugačak, glavni protagonista tj Garfild totalno neubedljiv, ne kažem da je loš glumac ali ima tu detinju skoro animiranu facu sa kojom ne mogu da se konektujem. Na stranu što mi je tematika totalno strana i nezanimljiva, dao sam šansu da izvedba i režija to nadoknade ali ništa.

Posted

Toni vidim briljira. Tura ceo film a ne rolne, zaboravio na kvatroćento ili činkvečento...

Dribla roksiija ko Krmpotić Milka...

Posted

Poceo 16. Cinedays u Skoplju pa sam planirao da gledam dosta filmova. Sinoc na otvaranju odlican svedski film (nije akcioni :D ) The Square.

http://www.imdb.com/title/tt4995790/

Glumi Elisabeth Moss iz super serije koju sam skoro odgledao Top of the Lake i Domic West cuveni McNulty iz the Wire. 

Bas dobar film sa osvrtom na svedsko drustvo i generalno na odnose medju ljudima u danasnje moderno doba gde su glavna tema kultura, mediji i socijalne mreze.

Posted

^^

Pogledaj od istog reditelja: Force Majeure iz 2014

Ono sto mi se svidja je sto prikazuje likove stvarne, suocene sa iskusenjima modernog doba a ispitujuci granice do koje su spremni da idu... jer u principu smo svi od krvi i mesa.

Posted

Don't breathe 

Realna ocena na imdb, sedmica, kratak i ne mnogo dosadan film. Da sam mladji 10-15 godina, kontam da bi mi bio do jaja ali i ovako je ok.