Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Fences (2016)

Odličan film, vrlo prijatno iznenađenje. Sjajni Denzel Washington nosi dva sata radnje pune složenih obrta, izašle iz klasične tradicije američke drame, najjači mi je utisak na Eugenea O'Neilla kao prethodnika, sa iskustvima transformacije u trendove druge polovine dvadesetog veka.

Kao i u slučaju The Light Between Oceans imamo složenu antialegoričnost, oslikanu i u izvanrednoj amblematskoj simbolici naslova. Dok je Manchester by the Sea (2016) praktično čisti religijski odnosno mitski film poput, recimo, filma Возвращение Andreja Zvjaginceva, Fences je klasična drama prožeta slikom koja, što bi rekao Frye: the heraldic emblematic image is in a paradoxical and ironic relation to both narrative and meaning. As a unit of meaning, it arrests the narrative; as a unit of narrative, it perplexes the meaning.

Plašim se da će politika teško dozvoliti da Washington dobije Oskara za ovakvu ulogu, ali je zato Violi Davis on zagarantovan na sličan način na koji su ga dobijali, recimo, James Stewart za The Philadelphia Story ili Renée Zellweger za Cold Mountain.

Posted

je l ima taj manchester u podnošljivom kvalitetu na trafici? može linak?

Posted

Koliko sam video ima neki dvd screener u rezoluciji tipa 16x12....ja ipak čekam br rip, strpljenje je vrlina  -_-

Posted

mene bas zabole da gledam nesto sto se koksakiju svidza :fantom:

Posted

mene bas zabole da gledam nesto sto se koksakiju svidza :fantom:

đes Toni, znaš ti već šta...hi.gif

Posted (edited)

Solidan screener odličnog Manchester By The Sea.
Sjajne scene i gluma, nisam očekivao da je toliko heavy i ne znam šta Nautilus zamera kraju filma.

Edited by maheem
Posted

Odlican film. A od danas je na trafikama i odlican snimak :)

Posted

Pogledao Mladjeg referenta sa De Nirom. Prvi deo filma odlican, posle udavili. Dobra je ideja i vecim delom realizacija.

A dali mi i temu za razmišljanje u poslu

Posted

Dobro je osmisljen Moonlight, kao sto glavni lik krije svoje pravo lice, tako i sam film skoro da se stidi onogo o cemu prica. Odlicna gluma i bar meni nelagodan osecaj ugao gledanja, ceo film kao da je sniman s kuka i poda. Jos jedan od onih sjajnih filmova, gde nema sta da se zameri ali tesko da bih ga ikad opet odgledao. 

Ako natrcite, obavezno pogledajte Everybody Wants Some!!, kakav dobar flash na kraj 70-tih, krelci, kretenski humor i zabava za sve pare.

Posted

la la land jer je svako malo iskakao po raznim topicima

ovo što je pisao muziku kao neki justin hurvitz, to je ustvari robot kompjuter kome su ubacili dvadesetak filmskih hitova i muziku iz reklama, pa je izbacio ove melodije, veoma originalne.

i mnogo bi volela da sam mogla da budem muva dok se pisao ovakav scenario da vidim kako se razvijala ideja... fenomanalno je ovih 17 srećnih i nesrećnih krajeva.

dobar je da se čovek izbode nožem kad krene odjavna špica.

Posted

Odgledao pod prisilom sva 4 underworlda. Prvi je bome filmčina iako vampiri i vukodlaci nisu nije moj cup of tea™, dobra i duboka priča koja se stalno razvijala, nekoliko baš moćnih scena i poteza kamerom, ostala tri su manje više eksploatisanje franšize. Drugi je pogotovo loš, treći i četvrti tu negde oko proseka..

Posted

A fish won't do anything but swim in a brook

He can't write his name or read a book

And to fool the people is his only thought

Though he slippery - he still gets caught

But then if that sort of life is what you wish

You may grow up to be a fish.

Paterson (2016)

kakva magija od filma :Hail:

Posted

novi dzarmus, paterson.  izvedba, tempo, atmosfera and then some. topla preporuka.

kako li sam ovaj post bio propustio :(