Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted (edited)

Pa zato je i dobio opuštajuću ocenu.

Mislim, naslednica iz donjeg ešalona.

Edited by Razzmatazz
Posted

Ne mogu da se setim da sam Afleka gledala na A nivou, tako da nisam razočarana. Lepo si ocenio film 3/5 tj. 7/10 i to je Ok. Meni bilo zabavno, meni dosta.

Posted

Pa zato je i dobio opuštajuću ocenu.

Mislim, naslednica iz donjeg ešalona.

Simmons je to ne zaboravi, jel dobio oskara prosle godine? onda  :fantom:

Posted

Ne mogu da se setim da sam Afleka gledala na A nivou

Znaci nisi gledala Batman v Superman: Dawn of Justice  :fantom:

Posted

Znaci nisi gledala Batman v Superman: Dawn of Justice  :fantom:

nisam. da gledam?

volim kad je Christian Bale Betmen

Posted

nisam. da gledam?

volim kad je Christian Bale Betmen

Gledaj naravno, najbolji superherojski film do sad snimljen. I najbolji live action Batman. Affleck mi zamenio Bale-a. 

Posted

Dobro, ovo na kraju ima smisla, jer je video u njoj naslednicu njegove funkcije.

To je upravo ono o čemu pričam - radnja je kontradiktorna. Žena drži low profile, jer ima kriminalnu prošlost za koju je lagala i navodno joj preti bajbok za to. Zbog toga nije htela da avanzuje ni sa pozicije analista na agenta, ali će preskočiti u toj državnoj službi svu hijerarhiju i postaće sledeći šef?  A real mind bender.

Svejedno, preozbiljna analiza za jedan sasvim opustajuci film.

Nije analiza preozbiljna, nego je to loš efekat filma. Da su držali radnju malo jednostavnijom, kao tipični filmovi sa Lijamom Nisonom, onda bi to bio ok opuštajući akcioni film, Ali ne, oni su hteli malo da prikažu stvari komplikovanijim, uvedu dodatni storyline i stalno prave flešbekove i voze te napred-nazad. Film te praktično tera da sastavljaš delove mozaika, a ti tom prilikom razmišljaš o tome i vidiš da se ti delovi mozaika ne uklapaju baš najbolje.

Posted

To je upravo ono o čemu pričam - radnja je kontradiktorna. Žena drži low profile, jer ima kriminalnu prošlost za koju je lagala i navodno joj preti bajbok za to. Zbog toga nije htela da avanzuje ni sa pozicije analista na agenta, ali će preskočiti u toj državnoj službi svu hijerarhiju i postaće sledeći šef?  A real mind bender.

Nije analiza preozbiljna, nego je to loš efekat filma. Da su držali radnju malo jednostavnijom, kao tipični filmovi sa Lijamom Nisonom, onda bi to bio ok opuštajući akcioni film, Ali ne, oni su hteli malo da prikažu stvari komplikovanijim, uvedu dodatni storyline i stalno prave flešbekove i voze te napred-nazad. Film te praktično tera da sastavljaš delove mozaika, a ti tom prilikom razmišljaš o tome i vidiš da se ti delovi mozaika ne uklapaju baš najbolje.

Pa rekoh ti vec, Simmons je pametan baja, video je nesto u njoj, sto mi obicni smrtnici/gledaoci nismo uspeli.

Sve bre stoji sto kazes, iskreno nisam se previse unosio, sam si vec rekao da je film predvidljiv, ja bih rekao podnosljivo predvidljiv.

Posted

a šta ga toliko tupite, ja sam o tom filmu rekao šta se ima reći, sve posle toga je višak. pa još ako protivureči mom stavu, dodao bih i - pogrešan višak. :-)

Posted

Pogledao sam srpski rumunski Bacalaureat (2016) šteta što mi ne snimamo ovakve filmove. Imamo i mi ove male priče koje pokazuju čitavu lepezu problema našeg društva, mislim, ovo ne košta puno a efektno prodire u srž, onako baš bolno. Ima u ovom filmu i ono što je Momčilović rekao o pogrebnoj mafiji (čak mislim da je reditelj to morao da prekopira) Iako ne mislim da je reditelj najsrećnije obojio ovu tešku priču, jer u čitavom filmu nema ni muzičke podloge, tako da sve izgleda sumorno i depresivno. Mislim da je ovde trebalo da se ubaci malo zdravog humora i tu bi se složio sa Markovićem da te neke gorke priče bi trebalo da se prikažu sa suptilnim humorom, kako ne bi sve poprimilo neki utisak tragedije i utopije, kao što je slučaj sa ovim filmom. Obazriva preporuka!

Posted

A_Most_Violent_Year_poster.png

http://www.imdb.com/title/tt2937898/

Film po mom ukusu. Krimi drama u Lumetovskom stilu, sporog tempa, ali drzi paznju sve vreme.  NYC ambijent 80-ih vrlo upecatljivo docaran, a posveta Friedkinu cist bonus. Isaac i Chastain apsolutno fantasticni, tesko da mogu da zamislim da bi iko bio bolji izbor.

Iako Chandorov rediteljski opus nije veliki, za sada gura bez greske..

Out_of_the_Furnace_Poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1206543/

I prica i likovi su vidjeni vec bezbroj puta, cak su i citave scene preuzete iz drugih filmova. Impresivna glumacka ekipa je okupljena kao najjaci adut filma i svi su na visini zadatka. Scenaristi zato nisu. Ima dobrih scena, ali uglavnom su ispaljeni cjorci..

Posted

Being Charlie (2015)

Prilično slab film Roba Reinera. Angst, coming of age lomovi, droga, poitika, komedija, društveni slojevi, sve je to svedeno do najprozirnijeg političkog, javnog diskursa, prazno i neubedljivo. Film živi od glavnog junaka, čiji je kasting pogođen i čiji je lik, kada već nije dovoljno igrađen i razrađen, brižno negovan u svakom kontekstu iz scene u scenu.

Bastille Day (2016)

Specijalna jedinica pariške policije organizuje teroristički napad da bi, dok svi jure islamiste, opljačkala centralnu banku. Idris Elba ih spreči u tome. Obični akcioni film, koji je dovoljno zanimljiv.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Malo manje radnje, ali prilično akcije, malo više pomoidnog edukativnog žongliranja, ali uobičajena ekranizacija Rowlingove. Obzirom da je isti reditelj, film se stilski nastavlja na filmove o Harryju Potteru, dok im prethodi vremenom radnje.