Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Pa teme jesu, ali njegovi odgovori i nacin na koji se nosi sa njima nisu. Evo probaj da pogledas ovih dana Eni Hol, bas me zanima.

Posted

@ajant

Mec loptu nisam ni gledao, ne znam o cemu pricas :)

Mislim na starije filmove

Posted

Naravno da danas ne bi udario u nos osobu koja u redu priča loše o Bergmanu, ali samo zato što danas praktično i nema redova. Ulaznice se kupuju preko interneta i prijatelja...

Pusti Annie Hall, gledaj Manhattan iz tog perioda...

Posted

Nisam bas siguran da se Vudi Alen previse trudi da da odgovore, vise je to otvorena tema, pa se raspline u koliko hoces pravaca.

Posted

vudi alenova pojava a i gluma mi je bila strašno iritantna

on je kako, kažu anglo-govoritelji - acquired taste... 

Posted

The Light Between Oceans (2016)

Meni je lično ovo jedan od najboljih filmova ove decenije. Derek Cianfrance je sve bolji i bolji. Kritičare bolje da ignorišem, odsustvo nominacija mi nije jasno.

Film ko omot Laguninih izdanja. Srce mi pucalo po šavovima, jebo me pas što sam ovo gledao

Posted

Nisam bas siguran da se Vudi Alen previse trudi da da odgovore, vise je to otvorena tema, pa se raspline u koliko hoces pravaca.

+1
Posted

Passengers - na momente dobar, na momente bljutav.

Posted

ili mi se učinilo  ili je neko već pomenuo film Zrinka Ogreste  s one strane.

sinoć sam ga odgledao i - žalim slučaj - ali nije to dobro urađeno. izvorni scenario je uradio Mate Matišić, izuzetan savremeni dramski pisac čije sam drame čitao i gledao nekoliko predstava rađenih po njegovim tekstovima (preporučujem Sinovi umiru prvi, ako negde natrčite ne to).

rediteljski pristup je, uključivo vrlo proizvoljne snimateljske manipulacije, bukvalno uspavao film i na kraju smo - uprkos završnom faktoru iznenađenja i odličnom dramaturškom štosu - skončali u baruštini.

moje je mišljenje da ni izbliza ne zavređuje trenutnu imdb ocenu, od mene 6.32/10 i ni zeru više. 

Posted

sinoć sam ga odgledao i - žalim slučaj - ali nije to dobro urađeno. izvorni scenario je uradio Mate Matišić, izuzetan savremeni dramski pisac čije sam drame čitao i gledao nekoliko predstava rađenih po njegovim tekstovima (preporučujem Sinovi umiru prvi, ako negde natrčite ne to).

Koju verziju si gledao?

Ja sam gledao ''srpsku'' verziju u izvođenju banjalučkog pozorišta.

I zaista je bila odlična!

Posted

rediteljski pristup je, uključivo vrlo proizvoljne snimateljske manipulacije, bukvalno uspavao film i na kraju smo - uprkos završnom faktoru iznenađenja i odličnom dramaturškom štosu - skončali u baruštini.

Razumem šta si hteo da kažeš. Ipak, ja volim slow drive, Ogresta ga je, skoro doslovno, preuzeo iz Kratkog filma o ljubavi. To je možda anahrono, ali meni se sviđa, čini mi se da se s onog prozora može posmatrati ta zanimljiva priča, da je dovoljno daleko i dovoljno blizu. Dosadna mi je savremena montaža sa dronovima, kranovima i ekstremnim rakursima.

Akutni problem hrvatskog filma, podela, vrteška stalno istih lica, izbegnut je angažmanom Ksenije Marinković, koja je zanat pekla uglavnom u pozorištu, što i pristaje ovako svedenom mizanscenu.

Stvar ukusa, ali još od Matanićeve Blagajnice nisam gledao bolji hrvatski film.