Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Istina. Živi dokaz Milgramove teorije koja tvrdi da su ljudi, kada se prepuste autoritetu spremni da naprave najgnusnije stvari.

Posted

sinoć je na nekoj TV bila "eni hol". pre neke dve godine, kada sam je ponovo gledao, bilo je jedva svarljivo. sinoć sam odustao posle pola sata. nikad nisam uspeo da shvatim, da prostite na izrazu, proseravanja vudi alena.

Posted

Iz tog perioda je meni njegov Menhetn mnogo lepši od Eni Hol. To mi je baš odličan film.

A, ovo ostalo je vazda bilo kontroverzno, uvek je bilo onih koji ga ne vole.

Posted

Meni Viki Kristina Barselona ostao u lepom sećanju. Možda zato što sam ga gledao u  bioskopu, sa devojkom i oboje smo bili oduševljeni Havijerom Bardamom

Posted

A, ovo ostalo je vazda bilo kontroverzno, uvek je bilo onih koji ga ne vole.

u nas, pajkićevci, tj. likovi poput dragana jeličića il goran terzić koji nije suviše sklon toj liniji koju je tirke inicirao, a pajkić nastavio, no, nije ni daleko

alen ima super filmove i promašaje, te osim sesil bi de mila, džon forda i eventualno hauard hoksa, koji reditelj to isto nema

Posted (edited)

sinoć je na nekoj TV bila "eni hol". pre neke dve godine, kada sam je ponovo gledao, bilo je jedva svarljivo. sinoć sam odustao posle pola sata. nikad nisam uspeo da shvatim, da prostite na izrazu, proseravanja vudi alena.

Meni su se maltene svi filmovi od Alena koje pogledah svideli (Rim mi je bas bio minus), ali najmanje - Eni Hol, mnogo toga me je iritiralo.

Evo npr. ako zelis nesto malo netipicno od njega, probaj "Crimes and Misdemeanors" ili u momentima urnebesan "Broadway Danny Rose" (u stvari netipicna je Mia Ferou u njemu, ne Vudi, ali skroz je drukciji smek od Eni Hol). Gledao si "Menhetn"? Meni taj najdrazi :)

Profesor Levi u C&M

Edited by I*m with the pilots
Posted

ono sa leri dejvidom mi je najlosije do sada. a tu su mu pariz i rim.

neobicno mi je dobar anything else iz ove kasnije faze.

eni hol mi je njegov najbolji.

stajaznam. mozda su vam sve te fore postale izraubovane protokom vremena

Posted

svakako da ima sranja onoliko, ali otpisati Vudija tako paušalno je poprilično...pogrešno. 

Posted

koji reditelj to isto nema

mislim jedino billy wilder.

btw, kakav crni promašaj je annie hall? šta pričate jbt, bez dileme najbolji film u celoj karijeri vudijevoj. posebno je moderno izgledao te 77, sa gomilom novotarija koje danas su sasvim normalna stvar. daj bre... loš film... svašta!

Posted (edited)

alen ima super filmove i promašaje, te osim sesil bi de mila, džon forda i eventualno hauard hoksa, koji reditelj to isto nema

Pa, recimo, Polanski verovatno ima još manje promašaja...

Iako, dovoljan je jedan Pariz-Teksas, pa da Venders bude Venders...

Koga boli uvo za promašaje...

Edited by Ajant23
Posted (edited)

mislim jedino billy wilder.

Billy Wilder je jedan od najvećih reditelja koje je Holivud ikada ima, ali kod njega je baš najmanje bitno da je imao svakakvih promašaja ili filmova koji su pomalo čudni.

btw, kakav crni promašaj je annie hall? šta pričate jbt, bez dileme najbolji film u celoj karijeri vudijevoj. posebno je moderno izgledao te 77, sa gomilom novotarija koje danas su sasvim normalna stvar. daj bre... loš film... svašta!

Novotarije su prilično relativna stvar i svakako ne čine nečiji najbolji film u karijeri, a Annie Hall je najgrađivaniji Oskarima, teško da je najbolji njegov film. Naravno, kada neko napiše najbolji, a ne najkvalitetniji ili najlepši ili najvredniji, uvek se upitam najbolji za šta? Možda za subverziju priče o Allenu?

Odnos Manhattana i Annie Hall je lepo opisao Truffoat u svojoj knjizi o Hičkoku, opisujući odnos isto dva uzastopna filma: Marnie i The Birds.

Edited by Ajant23
Posted

taj rad - koliko režisera kroz čitav opus, nikada ne naprave niti jedan uradak koji se pamti (isto je, dakako, u svim umetnostima, s tim da je film još komplikovaniji, jer je sublimacija svih artističkih formi, a i njihova sinergija)

Posted

dobro, ja mislim da je annie hall... mislim, nije on za široke narodne mase, koliko ga vole, toliko ga i ne vole. u svakom slučaju, annie hall mu je jedan od tri najbolja / najlepša / najbitnija filma.

Posted

+11111

Ključna stvar. Jedan pogodak iskupljuje (ali ne opravdava) gomilu promašaja

Posted

taj rad - koliko režisera kroz čitav opus, nikada ne naprave niti jedan uradak koji se pamti (isto je, dakako, u svim umetnostima, s tim da je film još komplikovaniji, jer je sublimacija svih artističkih formi, a i njihova sinergija)

Prazna teorija. Taj tvoj tobošnji komentar umesto da se bavi pojedinačnim delom, na osnovu opštih teorija bavi se opštim.

dobro, ja mislim da je annie hall... mislim, nije on za široke narodne mase, koliko ga vole, toliko ga i ne vole. u svakom slučaju, annie hall mu je jedan od tri najbolja / najlepša / najbitnija filma.

Slično, kao prethodno...