kobni zelaya Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 recju, sve - cak i ladykillers koji je realno najslabiji je vise nego püristojna zabava. True Grit je najslabiji, ubedljivo.
ToniAdams Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 -1 odlican je true grit, slabiji su i ladykillers i seriozni covek.
maheem Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 The Man Who Wasn't There (2001) dobar a moja preporuka je A Serious Man http://www.imdb.com/title/tt1019452/?ref_=nm_flmg_prd_7 koji cu bas jos jednom pogledati ovih dana
Jimmy Kowalski Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 (edited) Onda budi slobodan i preporuci nesto sto nije Big Lebovski, Barton Fink, No country..., Burn after reading, O brother where are you, Miller's crossing (i taj sam tek skoro odgledao). Kreni obavezno od prvenca - Blood Simple.. -1 odlican je true grit, slabiji su i ladykillers i seriozni covek. +1 Edited May 28, 2015 by Jimmy Kowalski
Reaktor Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Kreni obavezno od prvenca - Blood Simple.. +1 Upravo se mučim da pronađem živi torenat (a da je 720 ili 1080p)
Reaktor Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Nađoh u zalivu gusara neku anoxmous verziju 1080p, samo još da šljaka sa titlom...
colonelo Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Onda budi slobodan i preporuci nesto sto nije Big Lebovski, Barton Fink, No country..., Burn after reading, O brother where are you, Miller's crossing (i taj sam tek skoro odgledao). Otprilike, to im i jesu najbolji filmovi (uz pomenuti Fargo, naravno). Uz ove bih dodao Raising Arizona, Hadsucker Proxy i Blood Simple. Man Who Wasn't There me je smorio, a sa ovim rimejcima se i nisu nešto proslavili. Ladykillers je baš loš u odnosu na original. Poslednja dva još nisam pogledao. Iskreno, meni je i Barton Fink bio prilično dosadan.
John Coltrane Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 (edited) Inside Llewyn Davis nisi gledao? Nisam. The Man Who Wasn't There (2001) To mi zvuci poznato, ali moram izguglati. Sta to bi? recju, sve - cak i ladykillers koji je realno najslabiji je vise nego püristojna zabava. Nista onda, znaci, sve. edit: Hvala svima i ne preterujte, ipak smo na temi Poslednji film a ne zivot i delo brace Koen. Ovih dana se svasta desava diljem foruma <_< Edited May 28, 2015 by John Coltrane
John Coltrane Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 La chambre bleue (2014) Odličan film. Scenario su radili tumači dve glavne uloge. Traje svega sedamdeset i par minuta ova izuzetna sudska drama, koja se u kvalitetnom ritmu razvija u dubinu kroz sudski postupak, kroz fokalizovane odsečke sećanja, kroz glumačke potrage za otkrivanjem lika. Istina o misteriji ubistva ostaje uzaludno izgubljena u onoj zamenici "neko" na periferiji obrnute perspektive iskrenih osećanja, neodređenoj i čestoj kao i u čudno i nužno nedorađenim opisima Dostojevskog. Odlican. Neizvesnost drzi do samog kraja i na kraju ostaje misterija i pitanje. Na momente me slika podsetila na Hanekeov Hidden, sitni detalji koji nisu uocljivi u 99% filmova (kese, mrvice ili fleke, dlake koje nisu hirurski precizne u frizuri, rane, vise realizma na ekranu) Posle toga pogledao sam jos 1 koji sam video ovde, ali ne secam se ko ga je preporucio. Uvek se covek nasmeje kad vidi prevarene prevarante :D . Obzirom da sam skoro gledao Relatos salvajes, sa Ricardo Darinom koji i ovde glumi, moram definitivno malo ronjati po ARG kinematografiji zadnje decenije.
đorđe geprat Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 (edited) dva izvanredna filma u vreme padanja dosadne kiše. prvi, o kome je darling pisala pride bice na festivalu britanskog filma. najavili ga na b92 ko svojevrsni pandan paradi. mozes misliti. nije, aktivisticki film snimljen po istinitim dogadjajima. prica o podrsci koju su rudarima dali pederi i lezbe. topao film kakv sam britanski moze biti, tipa bili eliot, ful monti, smejala sam se, i plakala, naravno, i kad se film zavrsio, bila sam u fazonu idem sad na gej paradu s rudarima iz bora i ostalom radnickom klasom, opro me duh internacionale. al posto sam u srbiji, a bilo je i gluvo doba noci, svrljala sam netom u potrazi za stvarnim akterima price. glumac koji glumi marka estona fenomenalan. bilo mi zao sto to nije stvarno on. je topao i ozbiljan i jedino nisam uspeo da nađem ni "k" od komedije koju pominju sajtovi o o vom filmu. ništa mi nije bilo smešno, naprotiv, gorko ozbiljno baš kao i "ful monti". drugi, koji je jednako gorak i topao kao prethodni je "the help". ( o crnkinjama koje su decenijama vaspitavale belu decu. oba su veliki mali filmovi. pogledajte ih Edited May 28, 2015 by djordje geprat
đorđe geprat Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 (edited) Odlican. Neizvesnost drzi do samog kraja i na kraju ostaje misterija i pitanje. Na momente me slika podsetila na Hanekeov Hidden, sitni detalji koji nisu uocljivi u 99% filmova (kese, mrvice ili fleke, dlake koje nisu hirurski precizne u frizuri, rane, vise realizma na ekranu) Posle toga pogledao sam jos 1 koji sam video ovde, ali ne secam se ko ga je preporucio. Uvek se covek nasmeje kad vidi prevarene prevarante :D . Obzirom da sam skoro gledao Relatos salvajes, sa Ricardo Darinom koji i ovde glumi, moram definitivno malo ronjati po ARG kinematografiji zadnje decenije. ronjaj. moje preporuke su: "aura", "karančo" i "tajna njihovih očiju", "kinez" sve sa darinom uživaj Edited May 28, 2015 by djordje geprat
Kreator Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 (edited) recju, sve - cak i ladykillers koji je realno najslabiji je vise nego püristojna zabava. true grit i ladykillers su mi onako bljaks, a ostalo odlično. Edited May 28, 2015 by BlackGeorge
Recommended Posts