Jump to content

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

The Little Girl Who Lives Down the Lane (1976)

http://www.imdb.com/title/tt0074806/?ref_=nv_sr_1

Vec se u ranim tinejdz godinama video izuzetan glumacki talenat tada veoma mlade Jodie Foster. Rezija i scenario takodje odlicni. Preporucujem za pogledati..

• Replies 22.3k
  • Views 2.3m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Posted Images

Ruševine

Muškarac bez brade pola je muškarca. Protagonist ovoga djela, a neki kažu i bisera američke nezavisne produkcije, muškarac je točno dvadesetak minuta uvodnih, dok vođen željom za osvetom izgleda poput Emira Kusturice kad pusti bradu: sumanuto, masno i - stječe se dojam - smrdi preko ekrana. Ali! bezbradi, emaskulirani protagonist u drugom i trećem činu filma dosjetka je iz štreberskih udžbenika, i nju redatelj Saulnier vješto koristi; naime, premda je leitmotiv filma osveta, smisao i opravdanost iste, a mogu se vući i narativne paralele sa klasicima bliže nam i daljnje svjetske književnosti, izvjesna je i poželjna staza kojom se kreću novi mladi redatelji, pa su stoga Ruševine prije svega nastavak skorog preispitivanja muškosti. Preciznije, ironiziranje iste. Sranja počinju s falusom u tuđoj stidnici, a završavaju s protagonistom koji, u Kurtzovoj maniri, opet i iznova ponavlja mladom muškarcu da se izdvoji iz prirodnog sustava.

(3)

Prime Cut (1972)

Obično ne volim ovakve filmove i verovatno se nikome ne bi dopao da je snimljen u ovom periodu. Ali za sedamdesete deluje i više nego pristojno, sa sjajnom glumom Li Marvina, iako mu je jedna u moru uloga koje su mu namenjivali. (doza uzdržanosti i brutalno zaj'ban lik) Džin Hekman lud na svoj način u ulozi negativca. Akcione scene su smešne ali birane su lepe lokacije a sukob zaraćenih gangstera je i više nego napet i lucidan na neki svoj način. Fotografija je odlična i sjajno leže uz priču. A da, i Sisi Spajsek nije mogla da dobije bolju ulogu za početak njene karijere. Sve u svemu neće se niko pokajati, ako pogleda. 3.5/5

7344140_f520.jpg

Gledao sam Tajni Život Voltera Mitija. Moram da priznam da sam bio prijatno iznenađen kada sam video da je Stiler režirao. Priča nije savršena, ima po koja glupost tu i tamo, ali je režija dobra, sa dosta dobre muzike u pozadini koja se dobro uklapa. Pošto se deo radnje dešava na Grenlandu i Islandu (družićemo se on i ja kad tad), prizori su fenomenalni, ne znam da li su autentični. 

Sve u svemu solidna razbibriga. 

Godzilla-art-horizontal.jpg

Krv ti jebem koje sranje.

A mislio si da će bit ruža? :lolol: :P

A mislio si da će bit ruža? :lolol: :P

Bez bre tamo, samo mi je jos tvoja "podrska iz komsiluka falila". :D

poster-2.jpg

Odlican. 

• Author

The LEGO Movie, znam da nisam ciljna publika, ali morao da overim zbog ovih 96% na RT... 

I sad mi nije jasno na koju foru ima toliku ocenu, film je tesko djubre. Izdrzao pola sata i batalio.

Edited by Calavera

Saving Mr. Banks

Potpuno nezasluženo izostavljen film iz nominacija za Oskara, kad već govorimo o toj nagradi i njenim vrednostima. Totalna cmizdračina, čak i za one kojima Merry Poppins u detinjstvu nije ništa značila. Film priča priču o P. L. Travers spisateljici koja je napisala Merry Poppins i njenom protivljenju da Walt Disney snima film po njoj. Otkriva se socijalna dimenzija knjige koja je naravno izostala u Disneyevom filmu. Ona je mogla biti i ovde još više prisutna, ali ipak je ovo i radio Diznijev studio, tako da u tom smislu ne treeba suvše očekivati. Ipak sjajna gluma Toma Henksa i Eme Tompson dovodi film do veoma emotivnih tonova.

slazem se...i ja pustih suzu.....dobro ...dve :)

da li je neko video citljiv primerak bad neighboursa na kioscima?

The LEGO Movie, znam da nisam ciljna publika, ali morao da overim zbog ovih 96% na RT... 

I sad mi nije jasno na koju foru ima toliku ocenu, film je tesko djubre. Izdrzao pola sata i batalio.

Kako mozes da razumes nesto u potpunosti kada si odgledao/doziveo samo prvih 30 % ?  :huh:

Saving Mr. Banks

Potpuno nezasluženo izostavljen film iz nominacija za Oskara, kad već govorimo o toj nagradi i njenim vrednostima. Totalna cmizdračina, čak i za one kojima Merry Poppins u detinjstvu nije ništa značila. Film priča priču o P. L. Travers spisateljici koja je napisala Merry Poppins i njenom protivljenju da Walt Disney snima film po njoj. Otkriva se socijalna dimenzija knjige koja je naravno izostala u Disneyevom filmu. Ona je mogla biti i ovde još više prisutna, ali ipak je ovo i radio Diznijev studio, tako da u tom smislu ne treeba suvše očekivati. Ipak sjajna gluma Toma Henksa i Eme Tompson dovodi film do veoma emotivnih tonova.

Hvala na preporuci za ovaj divan film, mnogo mi se svideo. Ema Tompson je predivna, sjajna glumica.

• Author

Kako mozes da razumes nesto u potpunosti kada si odgledao/doziveo samo prvih 30 % ?  :huh:

Istina, ali tih 30% su bili upadljivo uzasni. Zapravo, film deluje u potpunosti namenjen klincima, to me je bas uhvatilo na prepad.

poster-2.jpg

Odlican. 

+1

Lagan, nenametljiv (sto bas i nije Stillerov stil), super fotografija, Sean Penn car u svih tri minuta koliko ga ima, odlican soundtrack... Preporuka.

Cenim da bi se pokojnom macoru Lancii (¿) dopao.

hvala na preporuci. evo i kermode rekao da je dobar film.